Субота, 20.04.2024, 04:40
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 3 » Відпочивайте, але не «розвішуйте вуха»



    Відпочивайте, але не «розвішуйте вуха»
    12:38
    Не встиг минулий номер вийти в друк, як більшість працівників «ЕХО» вже клали у рюкзаки пляжні капці та крем для засмаги. Всі гайнули у відпустку. А де найкраще засмагати, як не в Криму? І хоч редакційний колектив розділився на подорожуючі мікрогрупи, ніхто не оминув Ялту. Хто б сумнівався, адже перлина Криму манить до себе туристів, як на мед бджілок.
    Втім засновник газети Сергій Попович з дружиною довго в Ялті не затримались, вони «сполосили» все кримське узбережжя, спали в палатках та підкорювали гірські вершини.
    Дехто з колег обрав більш спокійний ялтинський відпочинок і так захопився насолодою від морських хвиль та курортних розваг, що до Кобеляк їх повернути ще не вдалося. Але це не завадило виходу в світ газети, яку Ви зараз тримаєте в руках.
    У багатьох кобелячан сезон відпусток ще не розпочався. Тому, якщо у цьому році вирішите теж поїхати на південь, на власному прикладі даємо кілька порад.
    Їдете потягом? Купуйте квитки за місяць, або перед самим від’їздом (як правило квитки з’являються за дві години до відправлення). А від Сімферополя в будь-який куточок Криму вас доставить маршрутка. Але остерігайтесь таксистів та водіїв автобусів, які неодмінно з’являться у Вас на шляху. Вони пропонуватимуть довести до місця призначення у п’ять, а то й десять разів дорожче. Чим далі Ви віддалятиметесь від залізничного вокзалу у напрямку автостанції, тим дешевшим ставатиме проїзд. Так від 250 гривень ціна може зменшитись до 20. Взагалі, надурити наївного туриста місцеві «бізнесмени» намагаються на кожному кроці. Тож потрібно слідкувати за тим, що купуєте, за які послуги віддаєте свої «кровні». Перед тим як сісти пообідати уважно вивчіть меню, інакше можете почаювати у кафе поряд з набережною за 60 гривень.
    Чутки про те, що іноземці перестали відпочивати в Криму далекі від істини. Кумедно спостерігати за громадянами Німеччини, які намагаються скласти «кубик-рубик», а в них це не виходить. Також неодноразово доводилось бачити темношкірих чоловіків поряд з вродливими україночками.
    Екскурсії. Їх безліч. Однак не кожна з них варта уваги. Славетне «Ластівкине гніздо» прямо переповнене бажаючими на Вас заробити. За кожен «ковток повітря» доводиться платити. Вхід на територію цієї архітектурної пам’ятки – платний. Поки дійдеш догори – на тебе тричі посадять нещасних орлів на повідку, пропонуючи з ними сфотографуватись ну хоча б за пляшку пива (!). Потім безліч кіосків з сувенірами. У середині будівлі «ластівки» ресторан із неземними цінами. Лише краєвиди лишились безкоштовними – прекрасні і вражаючі.
    Далі пляж. Відрізок узбережжя Ялти поділений на сектори. В одному секторі (на безкоштовному пляжі) люди практично лежать на головах один у одного, в іншому ж відділеному шматку території (через кілька метрів) вхід на пляж коштує від 60 до 100 гривень. От там  народу мало, а офіціанти пиво прямо до рота підносять. Однак зловживати спиртними напоями відпочиваючим туристам не радимо. Нам довелось спостерігати як чоловік напідпитку намагався піднятися по сходах від пляжу. Робив це він у силу свого стану досить повільно, загороджуючи дорогу іншим. Один з перехожих штовхнув утворену перешкоду так, що бідолаха впав, вдарився об кам’яну сходинку і втратив свідомість. З потилиці стікали згустки крові. Швидка допомога прибула через 25 хвилин. За цей час жоден перехожий, а їх (повірте на слово) було багато ,не поцікавився, якої трясті чоловік валяється на переході. Саме тоді захотілося в рідні Кобеляки, де хоч і не має блакитних морських горизонтів, зате є співчуття та підтримка людей, які не проходять повз чужої біди.











    Любов ОНИЩЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 765 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net