Учасники Комісії по «Codex Alimentarius», яка завершилася в
Женеві, схвалили близько 30 нормативних стандартів і рекомендацій,
направлених на підвищення безпеки і якості продуктів харчування.
Деякі
з них вводять нові правила, інші є переглядом старих вимог. Делегати з
125 країн світу рекомендували запобігати утворенню небезпечного для
здоров'я акриламіду при смаженні всіляких харчових продуктів, у тому
числі «картоплі фрі».
Комісія по «Codex Alimentarius», що є найвищим міжнародним органом з
продовольчих стандартів, обговорила також норми максимального вмісту
рівня меламіну в продуктах харчування. Є докази, що він сприяє
утворенню каменів в нирках і до ниркової недостатності.
Серед новин - рекомендації по запобіганню утворення в каві охратоксину A, який є однією з причин ракових захворювань.
ДОВІДКА. Комісія по «Codex Alimentarius» була створена в 1963 році
спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я і Всесвітньою
продовольчою і сільськогосподарською організацією (ФАО), як допоміжний
орган для розробки стандартів продуктів харчування.
http://www.unian.net/
|