Пятниця, 29.03.2024, 08:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Липень » 13 » Кримінальна відповідальність за зберігання порнографії - цю тему обговорювали експерти "RIA" та "20 хвилин"



    Кримінальна відповідальність за зберігання порнографії - цю тему обговорювали експерти "RIA" та "20 хвилин"
    11:06
    У першій декаді червня парламентарі внесли поправки до ст. 301 Кримінального Кодексу України. Нещодавно Віктор Ющенко підписав цей закон. І його доведеться виконувати всім. Чи несе цей закон загрози порушення конституційних прав, розмірковували наші експерти

    Відповідно до закону, ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні - караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією порнографічних предметів та засобів їх виготовлення і розповсюдження.

    Ті самі дії, вчинені щодо кіно- та відеопродукції, комп'ютерних програм порнографічного характеру, а також збут неповнолітнім чи розповсюдження серед них творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру, - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією порнографічної кіно- та відеопродукції, засобів її виготовлення і демонстрування.

    Головне, щоб правоохоронці не перегнули палку

    Андрій Білоноженко, підприємець:

    - Дуже небезпечним, на мою думку є те, що зміни до законодавства відкривають правоохоронним органам поле для різноманітних підлогів. Достатньо перевірити будь-кого, а потім тихенько підкинути йому диск з порнокартинками, і людині можна обмежити перебування на волі до трьох років. Ми всі чуємо про випадки з підкиданням наркотиків. На жаль, це ж саме можна тепер зробити з порнографічною продукцією. Якщо довести факт збуту важко, то факт розповсюдження - достатньо легко. Крім того, виникає багато запитань, до тих, хто здійснюватиме експертизу: чи має предмет порнографічний характер. Напевне, перед тим, як приймати ці зміни, треба було добре подумати.

    Треба уберегти дітей від порно і сексизму

    Володимир Козлов, ГО "Чоловіки проти насильства":

    - Цікаво, що правозахисні організації були ініціаторами змін до законодавства на цю тему. Малося на увазі збільшення відповідальності за поширення порнографії та сексиської реклами серед дітей. Але поки ініціатива неурядових організацій пройшла через сито парламентських комітетів, то на виході ми отримали закон, у жодному рядку якого не йдеться про дітей. Навпаки, виявляється, що навіть якщо доросла людина покаже приятелю фривольну картинку на побілці, вже можна її штрафувати та навіть саджати. Це напевно, неправильно. У представників міжнародних організацій багато запитань до України з приводу відвертої реклами сексиського плану, де оголені дівчата у відвертих позах рекламують усе - від бананів до автомобілів і економічних газет. Я вважаю, що саме це, а ще й поширення садистських фільмів і кліпів, відверті передачі на телебаченні - ось що загрожує суспільній моралі. Треба обмежити доступ дітей до такої продукції. Як на рівні сім'ї, так й на рівні суспільства і держави.

    Порнографія - погано, ханжество ще гірше

    Анастасія Ланіна(28), виконавчий директор ГО "Центр підтримки малого бізнесу":

    - Є такий вислів: коли слабшає тіло, моральність міцніє. Це ж саме можна сказати про тих законотворців, які приймали цей закон. До речі, проголосували за це понад 300 нардепів. А при цьому, за змінами до закону чи не кожного з них можна притягнути до відповідальності. Ми бачимо по трансляція сесій, які журнали продивляються народні обранці, які картинки демонструють на побілках один одному, коли їм сумно в залі сидіти. Нардепи стали ханжами й прийняли дуже беззубий, дуже лицемірний закон. До того ж, виникає чимало запитань у представників бізнесу. Наприклад, тих, хто займається продажем предметів порнографічного характеру, тобто, у власників секс-шопів. Чинне законодавство не передбачає ліцензування цієї діяльності. Але тепер треба напевно робити експертизу кожного виду товару. Навряд чи це доцільно і рентабельно. А продаж різноманітних касет і дисків з фільмами тут просто виключається.

    Зміни законів не мають звужувати права громадян

    Михайло Бардин, Подільський центр прав людини:

    - Чинна Конституція передбачає норму, за якою прийняті закони не можуть звужувати права громадян, якщо вони не суперечать суспільній моралі. Саме з цієї точки зору й треба  дивитися на зміни у законодавстві. Є право громадян на вільне висловлювання своєї думки, на вільне розповсюдження інформації. Видно, що зміни погано кореспондуються з цими правами. Ясно, що ці зміни прийняті з метою набрати бали перед виборами. Не думаю, що варто боятися збільшення випадків репресій правоохоронних органів, що застосовуватимуть цю статтю недобросовісно. Цей закон нічим принципово не відрізняється від інших. Є правоохоронці, які ніколи не підтасовують факти, є такі, що цим грішать. Тобто, від закону не залежить, хто і як добросовісно його застосовуватиме. Це питання до кожного правоохоронця конкретно, та до структур, що контролюють цю діяльність. Загалом, погоджуюся з колегами: прийняття та підписання главою держави змін до КК нічого не змінить у принципі.

    Не варто громадянам боятися репресій

    Микола Байзан, начальник відділу по боротьбі з торгівлею людьми УМВС Вінницької області:

    - Хочу наголосити, що звичайні громадяни прийняття змін до ст. 301 ККУ навіть не помітять. Йдеться про збутчиків та поширювачів порнографії. Не варто думати, що міліція не має механізмів для виявлення фактів збуту чи поширення порнографії. Просто ці механізми прописані в інших законах, таких як закон про міліцію та про захист суспільної моралі. Взагалі, кількість притягнених до відповідальності за цією статтею по Україні була невеликою. Не думаю, що вона збільшиться. Адже встановивши факт зберігання порнографії, треба встановити намір збуту чи поширення. На практиці це має такий вигляд: якщо громадянин зберігає вдома сотню DVD з різними порнофільмами, то явно, нема мети поширення чи збуту. Якщо ж виявлено сотню примірників з одним фільмом, то тут уже можуть виникнути запитання. Але й тоді треба довести у суді факт збуту чи поширення. Згоден, що перш за все треба вберегти від впливу порнографії та ділків, які на цьому заробляють, підростаюче покоління. Саме на це націлені дії правоохоронців. Крім того, треба припинити вал продажу і поширення порнографії на всіх носіях. В рекламі, на телебаченні, в пресі, Інтернеті. Зміни до закону дають можливість це зробити. Не проблема також відрізнити, де порно, а де еротика. Для цього є сертифіковані експерти. Наприклад, у нас у Вінниці директор художнього музею Ілля Безбах

    http://20minut.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1375 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net