В літній період ветеринарна служба працює в
особливому режимі – якість продукції тваринного походження, за
будь-яких температурних показників повинна відповідати нормам. І хоча
ветеринари нарікають на недостатню кількість сучасних лабораторій, а
все ж якісно та належно виконувати роботу є можливість. Цьому сприяють
і спільні навчання. У Житомирі проходив Всеукраїнський семінар
керівників ветеринарних служб з усіх куточків України. На прикладі
житомирських підприємств учасникам продемонстрували – як зберігати
молочну продукцію якісною та наскільки реально йти в ногу зі світовими
технологіями.
Такий надсучасний комплекс – поєднання не лише
успішних технологій логістики, а й належне зберігання молочної
продукції і навіть раціональне використання холоду. Практична частина
семінару у Житомирі відбувалася на базі Житомирського маслозаводу
торгової марки "Рудь". Такий комплекс мрія будь-якого ветеринарного
лікаря, оскільки саме з дотриманням сучасних технологій, тут
гарантована якість зберігання та згодом розповсюдження продукції.
Втім,
це не єдине, що демонстрували учасникам семінару на підприємстві
"Рудь". Також продемонстрували і роботу лабораторій, в яких не менш
точне дослідження чи не усіх показників молочної продукції.
Обробка
молока вимагає дотримання точних технологій. Втім, за словами
президента компанії Петра Рудя, дотримання якості завжди залишалося
пріоритетом в роботі. От тільки дається взнаки інша проблема – якість
молока. Молока від сільськогосподарських підприємств, а такого 20
відсотків, значно якісніше, аніж від населення. А якість промисловці
готові купувати за високу ціну.
Досвід житомирських промисловців
вартий уваги хоча би тому, що працюють вони за високими стандартами
якості. Доказом того є міжнародний сертифікат відповідності системи
екологічного менеджменту і системи харчової безпеки. Саме за таких умов
співпраця промисловців та ветеринарних служб стає відмінно інкшою та...
більш приємною.