Субота, 20.04.2024, 13:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 4 » В Анталії зруйновано міф про кризу



    В Анталії зруйновано міф про кризу
    15:38

    Коли у Львові плавиться асфальт, у Туреччині курортний сезон доходить або вже й сягнув апогею. Найбільше відпочивальників збирається на пляжах Середземного моря в липні-серпні. У цей час і ціни максимальні. Здавалося б, у часи розквіту фінансової кризи, кількість туристів мала б суттєво скоротитися. Але ні, всім на зло охочих поніжитися під пекучим сонцем чимало. Туреччині надалі надають перевагу близько восьми відсотків туристів усього світу.

    Від квітня по жовтень на турецьких берегах найбільше відпочивальників із країн колишнього Радянського Союзу. Восени і взимку на Середземне море перебираються іспанці, німці, румуни. З Німеччини на курорти приїздить чимало пенсіонерів. Їм до вподоби зимовий клімат Туреччини та змога зекономити. Адже їм фінансово вигідніше провести зиму в Анталії, ніж удома.

    Гарно відпочивати не заборониш

    Таки не настільки страшна криза, як її малюють. Підтвердження цьому, зокрема, політика потужної компанії Tez Tour. Вона надалі працює здебільшого з готелями класу п’ять зірок, менше з чотирма і ще менше з трьома зірками. Українці дедалі більше звикають до комфорту, заради цього воліють не зважати на різницю у 200 доларів (приблизно така різниця відпочинку в п’яти- й чотиризірковому готелі). Традиційно, влітку близько 70 відсотків усіх продаж Tez Tour припадає на Туреччину. Українців манить відносно недорогий і цікавий відпочинок.

    Спад у туристичній сфері таки відбувся, хоча й не такий суттєвий, як очікували. За інформацією Tez Tour, у них поменшало клієнтів приблизно на 8%. Ті ж, хто не відмовляється від відпочинку, економлять на додаткових витратах. Скажімо, на екскурсійних турах. Кількість охочих урізноманітнити свою відпустку екскурсіями зменшилася приб­лизно на 15-20 відсотків. Однак про все за чергою…

    Зі Львова компанія WIND­ROSE налагодила регулярні авіарейси в саме серце туристичної Туреччини – Анталію. Якихось дві з половиною години льоту і ви вже там, у кра­їні вічного відпочинку, сонця і моря. У місцевому аеропорту в будь-яку пору доби вирує життя. Із різних куточків України, Росії, Прибалтики, Румунії, Німеччини заходять на посадку повітряні судна, невдовзі вони вирушають у зворотному напрямку. І так безперервно. Здавалося б, де стільки люду може розміститися в Анталії, але всім охочим не бракує місць.

    У пошуках раю на землі

    Анталію збудовано на висоті 39 метрів над рівнем моря. Кам’я­нисте узбережжя впродовж сто­літь було надійним союзником місцевих мешканців, коли доводилося обороняти місто. В Туреч­чині історичні факти міцно переплітаються з вигадками. Інколи складно зрозуміти, що є правдою, а що міфом. За легендою, король Пергами Атталус II наказав своїм підданим знайти рай на землі для заснування міста. Ті обійшли весь світ і вказали своєму владиці на красиве місце на березі Середземного моря. Там і збудували місто, назване на честь короля Атталуса – Атталія. 133 року до нашої ери останній король Пергами Атталус III перед смертю віддав усі землі королівства Римській імперії. Теперішню назву – Анталія – місто отримало у XIII сто­літті, коли сельджуцький султан Алаеддін Кейкубат завою­вав середземноморський берег.

    Парна просто неба

    На турецьких курортах по-особливому починаєш цінувати таке благо цивілізації як кондиціонер. Тамтешній дуже вологий клімат у тандемі з високою температурою створюють певний дискомфорт. Отож урятуватися від неймовірної спеки можна завдяки кондиціонеру. Добре, хоч вони є повсюди – починаючи від аеропорту, автобуса, закін­чуючи приміщеннями готелю.

    Особливості турецького клі­мату ви відчуєте, щойно спуститеся з трапа літака. Проте у вас одразу ж буде нагода сховатися від спеки спершу в аеропорту, де потрібно придбати за 30 умовних одиниць турецьку візу (вона дає право перетинати турецький кордон упродовж трьох місяців), а згодом в автобусі, який доправить вас у готель. Усі автобуси Tez Tour обладнано JPS-системою супутникового контролю. Завдяки ній в офісі компанії контролюють швидкість транспортного засобу, дотримання водієм маршруту. Якщо шофер перевищить швидкість, йому відразу ж роблять попередження, у разі повторної провини звільняють із роботи.

    Найпрестижнішим курортом Туреччини вважають Белек. У цьому місті розташовані найдорожчі готелі Туреччини. Белек є раєм для шанувальників гольфу – поля для гри в чудовому стані в будь-яку пору року. Другий за престижністю в Туреччині курорт – Кемер. У цьому місті зосереджено багато п’яти­зіркових готелів, тут унікальна природа. Аланію вважають молодіжним курортом.

    Кулінарні вподобання

    На турецьких берегах Середземного моря чимало готелів, облаштованих для сімейного відпочинку. До прикладу, готель Crystal Family в уже згаданому Белеку на 90 відсотків заповнюють батьки з дітьми. Щоб малеча не заважала відпочинку батьків, у готелі є аніматори, які готові забавляти дітлахів хоч цілісінький день. Для дітей складено окреме меню. Кулінарні вподобання в представників різних національностей суттєво відрізняються. Приміром, росіяни чи українці в харчуванні своїх дітей не особливо вибагливі. Часто на одну тарілку зі стейком чи відбивною вони кладуть солодкі тіс­течка чи йогурт. Німці чи румуни такого собі не дозволяють. Вони спокійніше ставляться до величезного вибору страв і правильно їх поєднують.

    Фауна Середземного моря є бідною, там небагато риб, креветок чи кальмарів. Саме тому основні страви місцевих мешканців із м’яса. Для туристів ж спеціально привозять рибу з інших регіонів.

    Екскурсійні тури

    Компанія Tez Tour може за­пропонувати своїм клієнтам величезну екскурсійну програму. Наприклад, щоб оглянути Торроські гори, побувати на риболовлі на гірському озері, достатньо 70 аме­риканських доларів. Стіль­ки ж коштує шестигодинна мандрівка на най­більшій туристичній яхті середземномор­ського узбережжя – “Анталіан” . Довжина цього судна – 48 метрів, ширина – 16 метрів. Упродовж морської про­гу­лянки можна побачити єдиний у Туреччині високий берег фалез, який з’явився близько 3,5 міль­йона років тому внаслідок виверження підводних вулканів. Також можна помилуватися видом із моря на старе місто, високим водоспадом “Карпуз калдиран”.

    Диктатура турецьких військових

    У Туреччині сформовано найбільшу армію Європи, а всі владні призначення в країні відбуваються з благословення військової верхівки. Вибори в органи влади можуть скасувати, якщо вій­сько­вим не сподобаються підсумки волевиявлення народу. Найбільше надходжень до державної скарбниці Туреччині приносить Босфорська протока. Природно, туристична галузь теж забез­печує бюджету країни чималий шмат прибутків. Саме тому влада з усіх сил намага­ється догодити туроператорам. Скажімо, якщо туристична компанія планує запровадити новий екскурсійний тур, а для цього потрібно відремонтувати дорогу, то місцева влада завж­ди намагається це зробити. Щоправда, без збоїв не обходиться. Частину доріг у горах Торрос так і не покрили ас­фаль­том, хоча обі­цяли закласти на це кошти в бюджеті. Річ у тім, що владні мужі образилися на анта­лійців, для яких вони зробили чимало, натомість не отримали під­трим­ки на виборах.

    Гліб Ваколюк
    http://www.gazeta.lviv.ua

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 753 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net