Субота, 20.04.2024, 10:50
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 18
    Гостей: 18
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 12 » КРИВОСУДДЯ: Справа лікарів у Кривому Розі, або як тиражується брехня



    КРИВОСУДДЯ: Справа лікарів у Кривому Розі, або як тиражується брехня
    10:53
    06.08.09 принаймні на трьох каналах (1+1, СТБ, ТРК Україна) з'явилися гарячі новини, які не змогли не зачепити серце нормальної людини. Адже мова йшла про хабарництво, ненадання допомоги, про загибель дітей. http://tsn.ua/ua/ukrayina/u-krivorizkomu-pologovomu-budinku-torguvali-zhittyam-novonarodzhenih.html

    Але...

    Якби ж це було правдою. Бо таких відверто дешевих, низькопробних і синхронних журналістських матеріалів вже давно не було в ефірі.

    Що таке куросурф? http://www.compendium.com.ua/info/168959/nycomed/kurosurf
    Тобто це дуже специфічний препарат, застосовується ВИКЛЮЧНО для недоношених новонароджених до 34 тижнів. Лікувальна доза складає 2 флакони, профілактична 1-2 флакони. Вводиться безпосередньо після народження (бажано найскоріше) спеціально підготовленим лікарем в трахею новонародженого через інтубаційну трубку.
    Ніякого іншого застосування цей препарат немає.

    Цього препарату на Дніпропетровську область згідно наказу від 22.05.2009 № 357 Про розподіл лікарського засобу "куросурф", закупленого у централізованому порядку за кошти Державного бюджету України на 2009 рік http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=12834 на усю Дніпропетровську область виділено на рік аж 50 флаконів!!!! У 2008 Наказ від 13.08.2008 № 456 Про розподіл лікарського засобу "куросурф", закупленого у централізованому порядку у 2008 році 54 флакони http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=10860 .
    Ще є Неосурф (вартість якого 980 грн.) і якого виділено 111 флаконів, але про нього мова не йде. Й виділений він у серпні 2008 року Наказ від 13.08.2008 № 455 Про розподіл лікарського засобу "неосурф", закупленого у централізованому порядку у 2008 році http://www.moz.gov.ua/ua/main/docs/?docID=10859 .

    Отже, мова йде про декілька десятків флаконів препарату. В той же час у пологовому будинку, про котрий іде мова, народилося 21 немовля з вагою менше 1 кг. (яким препарат потрібен безумовно), а ще є недоношені з більшою вагою. То скільки має бути флаконів і як їх лікар має витратити?! Всього в пологовому будинку народилося за 2008 рік більше 4000 немовлят. За статистикою біля 4-5% це недоношені. Тобто десь порядка 160-200 новонароджених.

    Діти народжуються не тільки у зручний робочий час з 8:00 до 17:00. Так само недоношені діти не народжуються у планові терміни. Отже, якщо зважити на ці обставини, то виходить, що лікар має одноосібно (на практиці з дозволу головного лікаря) прийняти рішення про застосування препарату, один флакон якого коштує більше ніж його дві заробітні плати. Більше того, лікар має виконати відповідні складні маніпуляції в присутності медсестер.

    З точки зору пересічного мента ну не може такого бути, аби лікар, який отримує ставку 1237 грн. при вищій категорії, не поцупив пару флаконів!!! От і починає рити, особливо, якщо поставлено задачу знайти. Знаходяться люди які готові підтвердити його сумніви.

    Ну, наприклад, мама не знайшла на тілі дитини слідів маніпуляцій (уколів). Вибачте, але ... По-перше дитину яка лежить на посту інтенсивної терапії у кувезі мама ретельно оглянути не могла. По-друге ніяких слідів й не могло бути, оскільки препарат вводиться через рот чи ніс спеціальним пристроєм. Так само після декілька діб слідів препарату виявити уже неможливо.

    Щодо того, що дитина закричала і це є свідченням того, що вона здорова й не потребує препарату то це, самі розумієте, який рівень медичних знань.

    Так само введення препарату не гарантує, що недоношена дитина житиме й буде здорова. Кожен медичний випадок потребує окремого розгляду групою фахівців, медичної а часом і судової експертизи.

    Згідно із правами пацієнта, лікар повідомляє БАТЬКІВ дитини про можливі варіанти лікування. Наприклад, що введення препарату суттєво підвищує шанси дитини на життя. Ви певно зрозуміли, що 100% забезпечення потреби у препараті за рахунок бюджету нема (нема й 50%).

    Отже, батькам пропонують придбати цей препарат, бо така можливість потенційно існує. А оскільки час тут грає виключно важливу роль то між фірмою постачальником через медпредставника налагоджено швидкий звязок. Злочинний?!!!

    Самі вирішуйте який він, і що в ньому злочинного. Медпредставник має протягом 30 хвилин привезти препарат, або надати лікарні декілька чергових флаконів "під реалізацію", якщо швидка доставка неможлива. Це є злочин чи благо ???!!! З точки зору мента це є ЗМОВА!!! А для Вас, якщо опинитесь в подібній ситуації?
    Після введення препарату батькам віддаються флакони від введеного препарату. Зрозуміло, що їх присутність при процедурі небажана.

    Чи є сума в 4-6 тисяч для батьків непереборно великою? Для деяких категорій так. І це проблема. Але вона поза межами можливостей лікарів.
    До того ж не варто забувати, що є виплати на народження дитини. Є ризик що гроші буде витрачено, а дитина помре? Звичайно є. Жодні гроші ще не давали гарантію на успіх у важкому стані.

    Якщо лікарня має бюджетний препарат то він вводиться дитині, про що робиться запис у картці, а флакони списуються медзакладом у встановленому порядку. То списувати флакони виявляється є злочином чи ознакою злочинних дій? Якихось особливих процедур стосовно списання куросурфу не передбачено.

    Так, в Україні є проблема із достатнім забезпеченням цим препаратом та із його своєчасною доставкою. Цю проблему пробує вирішити фонд Пінчука, за що йому велике спасибі, але Кривий Ріг в програмі не задіяний http://pinchukfund.org/forum/viewtopic.php?p=4203&sid=07c1363cea16b71dc761f7ee48c31a7a почитайте й зрозумійте справжню ситуацію.

    В пологовий будинок приходять молоді амбітні люди з відділу боротьби з економічими злочинами для перевірки. До того, декілька місяців роботу пологового будинку перевіряло контрольно-ревізійне управління. І як же воно цього безладу не побачило? І от, того, що не знайшло КРУ, миттю розкрили браві молодики, які й фігурують на задньому плані камери під час інтерв'ю з постраждалими. Знайшли людей готових розділити їхні сумніви та ще й на камери. Навіщо факти й докази. Досить емоцій.

    Не було ніяких допитів. Жоден лікар чи медсестра не отримували повістки, але був сильний психологічний тиск при "бесідах". Ми от з вами розмовляємо, а потім підпишіть ось тут. Не хочете розмовляти, тоді напишіть що не хочете :). Отакі ми браві. Ми свідки? Ми звинувачені? Ні-ні, що ви. Нас у чомусь звинувачують? Є якісь факти? Та ні, що ви, ми просто так цікавимось.

    І от результатом "важкої" праці є кримінальна справа. А оскільки жодного факту, на який можна було б хоч якось покластися нема, то натомість є аж три передачі, на трьох каналах про підозри слідчих й можливих потерпілих. Ну нехай, залишимо доблесні органи, бо то певно така у них служба.
    Хоча, коли прокурор району Валерій Прихожанов говорить на камеру про ПІДОЗРИ, без жодного підтвердженого факту, то навіщо він це робить?

    А от як із журналістами цікаво виходить. Жоден із них не зайшов у пологовий будинок, хоча вхід вільний. У пологовому будинку режим вільного відвідування, партнерскі пологи (це коли батько присутній при пологах). Чому б не зайти? Чого знімати корпус з манівців?
    Вам хтось перешкоджав? Не пускав? Відмовлявся розмовляти? Брутально поводився? Та нічого подібного. Ніхто туди не заходив. Бо навіщо? Адже тоді все стане не таким скандальним, не таким однозначним.
    Чи висвітлення точки зору усіх учасників проблеми вже не є нормою нормальної журналістики.

    А з якого часу правоохоронці відділу боротьби з економічними злочинами стали журналістами телеканалу СТБ за сумісництвом? То хоча б представились глядачам. Адже поряд із "постраждалим" стоїть саме вони. Аби той не збився? Чи охороняють?

    А тепер про сам журналістський матеріал. Вибачте, але назву препарату можна без помилки написати? А поцікавитися як його вводять слабо? А те що відділення реанімації у пологовому будинку відсутнє це також не проблема? Бо в місті таке відділення таки є, але в іншій лікарні. То про що саме мова?

    А ось це читайте:
    "Зараз у пологовому тривають тотальні обшуки. Правоохоронці вилучають усю документацію за останні кілька років - намагаються з’ясувати, скільки саме дітей могли загинути від недбалості лікарів. Чиновники від медицини, наразі ніяких коментарів не дають."

    Як ви собі уявляєте тотальні обшуки у пологовому будинку?! Які тривають. Приїздіть з камерами та подивіться. Або й понятими може будете.

    Ну а реакцію на такі матеріали можете глянути http://tsn.ua/ua/ukrayina/u-krivorizkomu-pologovomu-budinku-torguvali-zhittyam-novonarodzhenih.html# . Не вражає?! Це на матеріал де нема ЖОДНОГО факту, але гора емоцій і маніпуляцій. Для чого? Чи для кого?

    А тепер станьте на місце лікаря. Йому в консиліум включити прокурора району перш ніж куросурф призначати чи не призначати?
    Тож призначати, чи не призначати? А шість років за гратами ....

    http://www.ult.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1054 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net