Субота, 20.04.2024, 13:10
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 26 » Театральний сезон у Львові – відкритий!



    Театральний сезон у Львові – відкритий!
    11:13
    Театральний сезон у Львові – відкритий. Старт відбувся у Львівській опері - 22 серпня на її сцені полум’яно розквітла любов Орфея і Евредики в опері відомого німецького композитора Хрістофа Віллібальда Ґлюка. Усі ж з нетерпінням чекають на наймасштабніший історичний проект ХХІ століття в українському оперному мистецтві - оперу «Данило Галицький», яку у Львівській опері планують поставити до 110-ї річниці театру.
    «Львів театральний» – це одна з особливостей міста, яка манить до себе, як запашний аромат кави. Так, на вистави до Львівського національного академічного театру ім. Соломії Крушельницької, за словами прес-секретаря театру Надії Труш, приходить 50% туристів, з яких більша частина іноземців. Для них передбачені спеціальні програмки англійською мовою. Для туристів з Польщі створили додаткові зручності – програмку польською мовою. Труш пояснює це тим, що польські туристи, з-поміж інших, театр відвідують найчастіше.
    Цьогоріч оперні митці виконають оперу «Севільський цирульник» Дж. Россіні (1792-1868). Відчути багатство яскравих мелодій опери, яка була створена за сюжетом однойменної комедії - першої частини відомої трилогії видатного французького драматурга П.Бомарше, митці запрошують 27 серпня. А грацію танцю можна споглядати 28 серпня на вечорі одноактних балетів. Уже у суботу, 29 серпня, у Львівській опері глядачі стануть свідками кровної помсти – опера Джузеппе Верді «Бал-маскарад». І українською «оперною» ноткою «поставлять крапку» у театральному серпні – на сцені вкотре «оживе» кохання Наталки та Петра у виставі М. В. Лисенка за п'єсою І. Котляревського «Наталка Полтавка». Окрім того, поставлять балетну виставу Л.Мінкуса «Дон Кіхот».
    Надія Труш наголосила, що незважаючи на насичену програму, актори вже ознайомлюються з музикою до опери «Данило Галицький». Треба додати, що проект обіцяють зробити дійсно колосальним і зібрати на сцені як мінімум 220 акторів. Попередня вартість проекту – 1 млн. грн. На сьогодні готова сама опера та музика до неї, залишились незліченні години репетицій та важкої праці, щоб скарбницю оперного мистецтва України повнили наймасштабнішим історичним проектом 21 ст.
    Вкрай насичена та цікава програма у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької. Цьогорічний 92-й театральний сезон розпочнуть 18 вересня виставою Імре Кальмана «Сільва».
    Як наголосила головний адміністратор театру ім. Марії Заньковецької Лариса Кулинич, у цьому сезоні очікують на прем’єру «Три товариші» Ремарка, постановку якої завершує заслужений діяч мистецтв Вадим Сікорський. Прем’єра вистави – 26-27 вересня. І незважаючи на те, що постановки нових вистав практично не фінансують - «заньківчан» це не зупиняє і над виставою «Сватання на Гончарівці», яку Федір Стригун планує поставити до свого сімдесятиріччя, ведеться активна робота.
    На малій сцені новий сезон розпочнеться швидше – 16 вересня. 16, 17 та 27 вересня відбудеться прем’єра вистави «Завчасна паморозь» за мотивами австрійського поета-символіста Рене Рільке. Народна артистка України Таїсія Литвиненко зараз ще працює над її постановкою.
    По-львівськи витончено і з міжнародним розмахом готує театральний сезон Львівський духовний театр «Воскресіння». Відкриття заплановане на 15 вересня. Театрали обіцяють внести свіжі, новаторські нотки у свій репертуар і розширити глядацьку аудиторію. Для юного глядача спеціально поставлять прем’єру п’єси «Попелюшка».
    Для дорослого глядача також готують дві прем’єрні вистави, яких, як наголошують театрали, в Україні ще не бачили. Проте вже після театрального вересня, прийде фестивальний жовтень. Так, 2-4 жовтня «Воскресіння» планує провести традиційний Міжнародний фестиваль «Золотий лев», який окрім яскравих театральних дійств, відзначиться ще й нечуваними піротехнічними ефектами.
    Головний адміністратор театру Жанна Морая наголосила, що під час фестивалю іноземні театральні колективи разом з українськими ставитимуть по дві-три вистави на день, «на десерт» - грандіозний карнавал, а завершальним акордом буде піротехнічне дійство.
    Окрім насиченої програми – у центрі Львова ходитимуть на найвищих ходулях в Україні, підстрибуватимуть вище за всіх, глядачів розважатимуть актори різних країн світу, – львів’янам та гостям міста ще й роздаватимуть подарунки.
    А у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса у подарунок глядачам пропонують масу позитивних емоцій та вражень. Вже з серпня актори розпочали 22-й театральний сезон з «Амнезії» за Еріком-Емманюелем Шмідтом.
    Приємною новиною є те, що склад театральної трупи поповнили нові таланти – 6 випускників кафедри театрознавства та акторського мистецтва ЛНУ ім. І. Франка. Як наголосив директор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Олексій Кравчук, ще п’ять випускників поїхали працевлаштовуватись у інші театри у Донецьку, Луцьку та ін.
    Також він зауважив, що до 100-річного ювілею з дня народження Богдана-Ігоря Антонича вже готують вечір поезії, який планують провести у вересні. Окрім того, планують поставити виставу «Між двох сил» за поезією Володимира Винниченка. Також актори працюють над комедією Гольдоні «Господиня заїзду».
    Олексій Кравчук розповів, що театр на сьогодні все активніше співпрацює з іншими театрами та іноземними акторами. Так, з Муніципальним театром Львова працюють над новим проектом.
    Забігаючи у недалеке майбутнє – 2010 рік, Олексій Кравчук додав, що на сцені театру відбудеться щонайменше дві прем’єри Жана-Поль Сартра «Мухи» та „Репетиція в театрі злочину” за п'єсою Ж. Маклера. Над цими виставами працюють молоді режисери Микола Береза та Тамара Квеквескірі.
    Олексій Кравчук також має надію, що вже на наступний рік розпочнуть реконструкцію приміщення театру. «Міське керівництво зацікавлене у реконструкції», - додав він.
    Звісно ж, не варто забігати вперед, але очікуємо живої, динамічної, видовищної та насиченої прем’єрної вистави «За двома зайцями» Михайла Старицького на сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва.
    Офіційне відкриття сезону – 13 вересня, але, як запевнили у театрі, вистави ставитимуть і до його старту. У театрі все швидшими темпами працюють над прем’єрою, проте точної дати, коли глядачі зможуть разом з акторами сповна відчути соковитий народний гумор завдяки виставі «За двома зайцями».
    Окрім того, потрібно додати, що у минулому театральному сезоні особливу увагу привернула прем’єра п’єси Віктора Ольшанського «Чарівне кресало», написану за різними казками Ганса Християна Андерсена.
    Не відстають у розвитку «театрального Львова» і люди з обмеженими можливостями - у Львові у вересні відбудеться III родинний фестиваль «Берегиня» за їх участі.
    Як повідомила у коментарі «Об’єктивно» директор мистецько-терапевтичного центру «Непротоптана стежина» Віра Войтюк, перед проведенням фестивалю спеціально для сімей, де є особи з обмеженими можливостями, проведуть семінар. За її словами, на семінарі навчатимуть, як виявляти та розвивати таланти у неповносправних. Згодом – Міжнародний фестиваль пісні, музики і танцю. «Тема осіннього фестивалю: «Стихії», – Каже Войтюк. – Ми вже провели «Казковий світ» і треба наголосити, що географія учасників зростає».
    Вона додала, що є заявки з Білорусі, Польщі та, звісно, України. Театральний фестиваль відбудеться на сцені Театру юного глядача або Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича.
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1930 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net