Пятниця, 29.03.2024, 10:32
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Серпень » 27 » ІСТОРИЧНІ ДАНІ ПРО ПОЧАТКИ МЕДИЦИНИ



    ІСТОРИЧНІ ДАНІ ПРО ПОЧАТКИ МЕДИЦИНИ
    10:02
    Ми і всі покоління перед нами виховувалися протягом понад дві тисячі років на історично-мітичних даних про походження й розвиток культури людства й прийняли це як істину. Але ми не знали й важко було навіть припускати, що в цих наших дотеперішніх поглядах можуть прийти якісь зміни. Один, попросту малий, випадок зробив революцію в наших дотеперішніх поглядах, завдяки якому наш історичний горизонт поширився на кілька тисяч літ у минуле.
     Англійський археолог Джордж Сміт простудіював сотні записаних клинописом табличок, знайдених у відкопаній бібліотеці вавилонського короля Ашурбаніпаля, що панував у 7-му столітті до Xp. І ось 3 грудня 1862 року Сміт виголосив доповідь у новозаснованому Товаристві біблійної археології в Лондоні. Під час тієї доповіді він повідомив присутніх науковців, що він відкрив і відшифрував одну табличку, якої зміст подібний до історії потопу в Книзі Буття. Ця вістка викликала в світі велику сенсацію. Лондонський щоденник "Дейлі Телеграф" здеклярував поважну грошову суму на фонд нової експедиції до старинної Нініви.
    У той час рушили на Близький Схід археологи, а згодом за ними історики й антропологи різних народів. Те, що вони відкрили й ствердили, змінило хід історії на 180°.
    До кінця 19^го століття семіти твердили, що всі малоазійські народи були в сивій давнині семітами. Та це заперечив норвезький археолог Кнудзен 1905 року. Але, коли семітські історики зчинили з цього приводу великий шум, він "для святого спокою" відкликав свої твердження. Одначе вже 1917 року чеський археолог Бендржіх Грозни відчитав клинопис одного племени наших хатів (асирійці називали їх гатті, а з цього пішло геттіті, і так вони записані в світовій історії, а в перекладі Старого Заповіту на українську мову — гетиди). Грозни доказав, що 20 подібномовних племен, з'єднаних під одною назвою хатів, — це прарусичі індоєвропейської раси. Вони поселилися в Анатолії з початком доби бронзи, тобто 4 тисячі літ тому, і створили могутню імперію, яка протривала понад 2 тисячі років.
    Славний археолог, історик і мистецтвознавець Леонард Булли своєю монументальною працею "Початки цивілізації людства", що її видало ЮНЕСКО 1965 року, розгромив теорію семітів. Упродовж своїх 15-літніх розкопів у південній Месопотамії (сьогоднішньому Іраку) він відкрив небувало високу культуру сумерійців, індоєвропейської раси, перед якою бліднуть всі досі відкопані старинні культури. Зладив він мапу мандрівки з українських земель десятків арійських племен (не всі вони слов'яномовні). У цій ділянці працював також світової слави жидівський професор, викладач різних американських та інших університетів і наукових інституцій Самуел Ноаг Крамер. За допомогою підручника сумерійської мови німецьких лінгвістів А. Піблема й А. Фалькенштайна, Крамер переклав протягом 26 літ усю літературу й історію сумерійців, знайдену в місті Ніппур, мітичному пантеоні сумерійських богів, і видав її п. з. "History begins at Sumer".У цій праці він доказав, що жиди написали свій Старий Заповіт на основі сумерійської релігії, яку вони на початках свого існування також визнавали, і що жиди появилися на світ тисячу років до приходу Христа.
    Спираючися на монументальні праці сумерологів (сумерологія це сьогодні світового маштабу наука досліджування доісторичних часів), я написав наукову працю "Українська земля — колиска культури людства". Появиться вона друком, коли роздобуду на це фонди. У цій праці я зосередився головно на сумерійцях, дійсних творцях колиски культури людства, і доказав, що вони вийшли понад 6 тисяч років тому із західньої Трипільщини, докладніше з Галичини. Крім того, я згадав також, але вже побіжно, інші наші племена, яких докладне тери-торіяльне походження зумів я ґрунтовно доказати. Щоб читач міг з'ясувати собі небуденні осяги сумерійців, наводжу ці осяги коротко:
    1. Сумерійці перші створили міт про постання людей з глини й назвали себе вибранцями їхнього всемогутнього бога.
    2. Вони пережили потоп, описали його й назвали чотири затоплені потопом міста, з яких два — Шурупак і Еріду — відкопали вже археологи й ствердили, що цей потоп єдино автентичний, але не ґльобальний.
    3. Перші в світі мали зорганізовані школи писання й читання понад п'ять тисяч літ тому. Спершу писали рильцем образково-рисунковим письмом на глиняних табличках, які випалювали при 60° Ц (140° Ф), що легко було відчитати. Опісля поступово розвинули це письмо в клинопис ("кунейформ"), а з кінцем третього тисячоліття винайшли вже азбуку, яка складалася з 4 голосних і 15 приголосних звуків, яку пізніше доповнили фенікійці і так вона стала основою всіх азбук Західнього світу.
    4. Перші в світі винайшли рядові та дробові числа. Десяткових чисел не знали. Математика складалася в них з аритметики й геометрії. Вміли підносити до 2° і 3°, а також витягати такі самі корені й обчисляти поверхні. Табличка множення сягала в них високих чисел, бо знали вже тоді 15-циферне число, а Захід пізнав мільйон з початком 19-го століття нашої ери. Коло також окреслили на 360°.
    5. Мали зорганізовані ремісничі школи всіх родів, включно з цехами (юніями).
    6. Мали вищі школи філософії, теології, медицини, права, архітектури, астрономії й астрології та обсерваційні вежі. Деякі їхні лікарі (як ось відомий у всій країні лікар Лю-Лю в місті Ур, приблизно 2700 років до Xp.) лікували вже тоді без жадних заклинань, подібно як сьогодні. Сумерійці це також перші законодавці в історії людства. Першим їхнім законодавцем був основник 3-ої династії Ур, імператор усієї країни Ур-Намму (2065-2046 до Xp.). Мали вони
    писані цивільні, карні й воєнні закони та не вживали жорстокого закону "око за око, зуб за зуб", тому що були дуже гуманні, подібно як український народ, бо|з нього вони вийшли. В теології створили доктрину творчости божого світу, яка лягла в основу майже всіх вірувань. Вели дискусії на філософічні теми. Новий рік, найбільше їхнє свято, вони святкували навесні, 21 березня, коли природа воскресає до нового життя. У цей день святковано також Новий рік у поганській Русі. Звався він Великий день (сьогодні Великдень). В астрономії перші відкрили п'ять плянет: Венеру, Марса, Меркурія, Сатурна і Юпітера.
    7. Перші розвинули мореплавство, будівництво кораблів і військові школи.
    8. Перші створили календар. Означили час: 1 година — 60 мінут, 1 мінута — 60 секунд. День і ніч мали по 12 годин, тиждень 7 днів і 7 ночей, місяць 4 тижні, рік 13 місяців, тобто 364 днів. Число 60 і різні його комбінації домінує досьогодні не тільки над нашим часом, але й над різними мірами, як копа, полукіпок, тузінь і стопа. Сумерійці вживали міри не стопи, як ліктя (приблизно 45 см), так як уживано його в Україні.
    9. Перші завели демократично-монархістичний устрій.
    10. Перші завели дві господарчі системи: демократично-капіталістичну і соціялістичну або колгоспну. Завдяки конкуренції між ними, панував у країні добробут. Ці системи завели тепер також жиди в Ізраїлі.
    11. Перші встановили двопалатний парлямент, хоч і не дослівно такий як сьогодні.
    12. Перші написали рільничий альманах.
    13. Були першими творцями каналізації, іригації і водних резервуарів.
    14. Сумерійці це перші творці епопеї і псальмів.
    15. Перші творці казок Езопового стилю, три тисячі років перед народженням Езопа.
    16. Уперше зробили з бронзи, яку вони також винайшли, добрий плуг-сівалку в юму.
    17. Перші знали й практикували професійну солідарність.
    18. Знали вже асфальт, якого вживали в будівництві й різьбарстві.
    19. Сумерійську мову звали сусіди мовою аристократів і вживали її ще приблизно 500 літ після того, як сумерійці перестали існувати.
    20. Ювелірне мистецтво було в них так високо розвинене, що воно, на думку мистецтвознавців, зовсім не уступає сьогоднішньому модерному.
    21. При святинях були також школи співу, якого вчилися не тільки хлопці, а й дівчата. З них творили хори, в яких хористи і хористки були платні. Ix звали Ґаля. Знаємо теперішнє значення цього слова, а тепер довідуємося, що його перші створили також сумерійці,
    Але особливу увагу викликає ділянка медицини в старинній Сумерії. У третьому тисячолітті до Xp. жив у Сумерії лікар Лю-Лю, відомий у всій країні. Він практикував своє звання в місті Ур, коло 2700 року до Xp. 1954 року відкрито медичний документ — список фармацевтичних ліків, написаний сумерійською мовою на глиняній табличці. Незнаний чи анонімний лікар записав на цій табличці понад тузінь своїх лікувальних засобів. Отже він є першим лікарем в історії дства. Той безіменний лікар (можливо, ним був сам Лю-Лю) уживав до своїх лікувальних засобів матерій рослинних, звірячих ι мінеральних. Його улюбленими засобами були сіль та поташ; із тваринного світу — молоко, гадюча шкіра і черепашина мушля; з ботанічного — амон, мірт, тим'ян, верба, груша, срібна сосна й дактилі. Докладно описано, як він виготовляв ці ліки і як ними лікував, але не подано доз ліків, ні як часто їх треба повторяти. Порошковані ліки вживали на зовнішні рани, а різні овочеві соки виготовляли для пиття. Продукція засобів для чищення (мило) мала велике значення. Сіль уживали як антисептик, а поташ для загоювання ран. Дивно, але правдиво, що цей лікар не рекомендує вживання ніяких чарів, ні заклинань на богів чи демонів при лікуванні. Це справжній лікар, бож у тих та й у пізніших часах уживано в Сумерії, а пізніше у Вавилонії чи Асирії різних магічних заклинань і чарів. При цьому треба згадати, що король Вавилонії Гамурабі (1728-1686 до Xp.), якого вважали досі першим законодавцем у світі, відписав свої закони від справжнього першого законодавця в історії людства, вищезгаданого сумерійського імператора Ур-Намму. Закони Ур-Намму були на ті часи дуже гуманні. Одначе Гамурабі завів згодом закон "око за око, зуб за зуб", на основі якого хірургові відрізувано праву руку, коли операція не вдалася. Сумерійці були надто розумні, щоб таким чином нищити знання, на здобуття якого треба було в тих часах більше років студій, ніж сьогодні. Також варто навести характеристику сумерійського народу авторства проф. Л. Булли: "Якщо судимо змагання людей за їхніми тріюмфальними осягами, то мусимо признати сумерійцям почесне місце. Але, коли маємо їх оцінювати за їхні впливи в історичній еволюції культури, то їм належить найвище почесне місце. їхня культура просвічує світ дикого варварства, здобуваючи собі ролю перших імпульсивних факторів універсальної цивілізації. Ми виховалися в епосі, в якій вважалося, що Греція дала початок усім родам мистецтва й науки... Ми бачили, як Греція перебирала культуру від лідів, гетидів, фенікійців, з Крети, Вавилону й Єгипту, але фактично за тими народами ховалися сумерійці".
    Тож пам'ятаймо, що сумерійці, яким подібного другого народу не знайдемо впродовж усього існування людства досьогодні, це брати наших пращурів трипільців.


    Володимир Ренер
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 917 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net