Середа, 24.04.2024, 12:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 3 » Страх хвороби чи хвороба страху



    Страх хвороби чи хвороба страху
    10:28
    Хто заражений страхом хвороби, той уже заражений хворобою страху.
    М. Монтень


    Ви читали книгу під назвою «Психологія мас»? Ні? Даремно... Це посібник для початкуючих диктаторів і просто узурпаторів влади, але також дуже гарний путівник по сучасній українській політиці!
    Епопея з каліфорнійським грипом (або як кажуть у народі – свинячим) почалася ще взимку 2009 року. Ситуація, яка нагніталася ЗМІ України, просто наводила страх і жах на пересічних громадян нашої держави і, здавалося б, медичні уми, шановані люди теж піддавалися на подібні провокації.
    За родом своєї детальності мені потрібно було вирушати саме до Каліфорнії, причому саме в період бурхливого грипу (травень - червень). Як справжній журналіст і нормальна людина я вирішила поцікавитися, а як же там, у штаті Шварценеггера, йдуть справи зі страшною хворобою. Провівши певний моніторинг західних ЗМІ (таких як CNN, BBC, Blumberg Europe, Fox news), а також опитавши знайомих мешканців Лос-Анджелеса, напросився висновок, що США живе спокійним і нормальним життям. І лише з метою профілактики комітет з охорони здоров'я радить своїм громадянам мити руки якомога частіше і стежити за своїм станом здоров'я.
    Далі - цікавіше. Перебуваючи на території США, я стежила за інформацією - блоки новин на телебаченні жодного разу не згадали про цю хворобу! Лише на сороковій сторінці «Лос-Анджелес таймс», в одному з червневих номерів йшлося про те, що в Індонезії зареєстровано смерті від H1N1. Уряд США береже своїх громадян від подібної інформації, тому що там прекрасно розуміють, до чого може призвести така політика ЗМІ...
    «Блукаючи завжди на кордоні несвідомого, легко підкорюючись всякому навіюванню і володіючи буйними почуттями ... натовп, позбавлений усіляких критичних здібностей, має бути надзвичайно легковірним. Неймовірне для нього не існує, і це треба пам'ятати, тому що цим пояснюється та незвичайна легкість, з якою створюються і поширюються легенди і найнеправдоподібніші розповіді», - писав Г. Лебон у своїй роботі «Психологія народів і мас» ще в 1898 році (!). От саме на цьому і вирішили зіграти західні політтехнологи! Наближення виборів вимагає нових ставок, і гра тут вже йде не на життя, а на смерть. Смерть простих громадян східноєвропейської держави, яку потрібно взяти під контроль - держави Україна.
    Що собою являють сучасні політики? Штаб Віктора Януковича - група технологів-республіканців під керівництвом Пола Манафорта, близького до колишнього віце-президента США Діка Чейні. Віктор Ющенко - група консультантів з демократичного табору під керівництвом легендарного Джеймса Карвілла, який колись очолював команду Білла Клінтона. І найцікавіше - штаб Юлії Тимошенко - AKPD (це скорочена назва компанії AKPD Message and Media) - однієї з найвідоміших в США PR-компаній, заснованої в 1985 році в Чикаго, штат Іллінойс. Саме в Іллінойсі починав свою політичну кар'єру 29 річний сенатор Барак Обама. І згодом вихідці саме з цього штату склали ключову групу керівників штабу Обами в 2007-2009 роках. Стає гаряче!
    Над майбутньої кампанією Юлії Тимошенко працюють дев'ять консультантів із США. І, як видно, ієрархія в цій групі буде такою ж, як і в команді Обами в 2008 році. За інформацією «Української правди», кураторами стратегії, яку американці запропонували Юлії Тимошенко, стануть фахівці AKPD Message and Media. У презентації говориться, що троє представників фірми будуть здійснювати «нагляд за кожним аспектом кампанії».
    На чому ж можуть грати політтехнологи? На страхові і слабкості натовпу! Що зараз неймовірно важливо? Взяти під контроль маси! Як? І ось тут вже – хто на що здатний! Президент. Введення надзвичайного стану в країні дасть можливість виграти час для продовження президентського терміну. Виконання обов'язків перед США. Такі фактори як початок поширення вірусу з Західних областей, штовхає на думку, що нам його завезли з Європи. Далі - вакцина від вірусу буде закуповуватися в США, Великобританії та деяких інших країнах Західної Європи. (Вдалий спосіб перевірити нові ліки на державі третього світу і ще заробити на цьому гроші).
    Прем'єр - міністр. На хвилі загального страху і паніки - вийти лідером, який все вирішить і все може - «Месія». Згадайте, як називали Обаму під час передвиборчої компанії, надію, яку він уособлював під час кризи. (Не дивно, що саме ці політтехнологи зараз працюють з Юлією Володимирівною).
    Лідер опозиції. Показати безпорадність сучасної влади. Її не здатність забезпечити безпеку громадян.
    На що б'ють політтехнологи? На масу втечі! «Маса втечі виникає в результаті спільної загрози. Що насамперед впадає в око в масовій втечі, так це потужність її спрямованості. З усіх форм маси втеча - найширша за охопленням. Масова втеча на противагу паніці черпає свою енергію в тому, що всі втікають разом. Природним завершенням втечі є досягнення мети. Маса втечі - найстійкіша з усіх форм маси: ті, що залишилися, тримаються разом аж до останньої миті». - Еліас Каннеті «Маса і влада».
    Зі 150 тисяч зареєстрованих хворих - хворі на H1N1 лише одиниці (!). Міністр охорони здоров'я Василь Князевич згадав про ситуацію 2004 року, де була приблизно така ж кількість хворих. Невже нас намагаються залякати?  
    А що ж західні ЗМІ? У п'ятницю, 30 жовтня - ні BBC, ні CNN - навіть не згадало про ситуацію в Україні. Жодного посилання на сайтах, ні про слова в телевізійних блоках новин. Просто неймовірно!
    На даний момент політика ЗМІ України нагадує тиск на маси: «Утвердження і повторення мають результатом колективне навіювання. Вони зливаються в потік вірувань, які поширюються зі швидкістю епідемії». (Дивіться: С. Московичі «Вік натовпів»). І на цьому грають наші «правителі»! І що найцікавіше, всі ці правила працюють, і ми стаємо простими пішаками у грі великої політики, де людське життя - лише спосіб і засіб досягнення мети!

    Олена БАБАЄВА,
    м. Донецьк.
    www.ukrgazeta.cz
    Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net