Пятниця, 26.04.2024, 09:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 3 » БЮТ хоче розширити коло кандидатів на посаду голови ГПУ



    БЮТ хоче розширити коло кандидатів на посаду голови ГПУ
    11:01
    Народний депутат Володимир Пилипенко (БЮТ) пропонує розширити коло осіб, серед яких президент може обирати кандидата на посаду генерального прокурора. У розпорядженні «Ъ» виявився текст законопроекту, що передбачає скасування річного стажування для осіб, які претендують на посаду генпрокурора, проте не мають досвіду роботи за фахом. У Генпрокуратурі до ініціативи депутата ставляться критично, наполягаючи, що відомством може керувати лише той, у кого набита рука у вирішенні питань нагляду. Законопроект «Про внесення змін до закону «Про прокуратуру» відносно вимог до особи, яка призначається на посаду генерального прокурора» було зареєстровано у Верховній раді представником кандидата у президенти Юлії Тимошенко у Центрвиборчкомі, народним депутатом Володимиром Пилипенком, пише видання «Коммерсант-Украина». Документ складається лише з однієї поправки – яка скасовує необхідність проходження стажування для осіб, які претендують на призначення на посаду генпрокурора і не мають досвіду роботи в органах прокуратури. Діючий закон «Про прокуратуру» передбачає, що особи, які не мають досвіду практичної роботи за фахом, стажуються в органах прокуратури терміном до одного року. «Окрім особи, яка призначається на посаду генерального прокурора», - пропонує доповнити цю норму пан Пилипенко.
    «Я хочу, щоб у президента було більше можливостей для вибору кандидатури на посаду генерального прокурора - метою законопроекту саме і є розширення кола таких фахівців», - пояснив газеті Володимир Пилипенко. Тобто у разі прийняття цього законопроекту новий президент зможе призначити головою ГПУ людину, яка не має досвіду роботи у відомстві. Зазначемо, що практика призначати керівниками правоохоронних органів цивільних осіб не нова: МВС за останні п'ять років керували «цивільні» Юрій Луценко і Василь Цушко, не були військовими і не мали необхідного досвіду роботи і голови СБУ - Олександр Турчинов і Валентин Наливайченко.
    «Я бачу у цьому голу політику - інтересів держави тут немає ні грама», - прокоментував виданню цю ініціативу перший заступник генпрокурора Сергій Винокуров. Він впевнений, що специфіку Генпрокуратури як наглядового органу може зрозуміти лише людина, яка працювала в органах прокуратури. «Є питання, які може вирішувати лише генпрокурор - більше ніхто. І для того, щоб прийняти правильне рішення, він має бути не просто юристом, а прокурором з великим стажем, у якого вже набита рука у вирішенні питань, які стосуються нагляду, - підкреслив Винокуров. - І розраховувати на те, що радники підкажуть, як поступити, ген прокурору не можна: якщо міністр внутрішніх справ може прийняти будь-яке рішення - ми його поправимо, - то нас поправити вже нікому».
    Володимир Пилипенко заперечує будь-який зв'язок своєї пропозиції з президентськими амбіціями Юлії Тимошенко і її бажанням призначити головою ГПУ близького до неї юриста, але не співробітника Генпрокуратури. Як відомо, термін повноважень нинішнього генпрокурора Олександра Медведька закінчується у листопаді 2010 року. Тим часом у розмовах off-records представники БЮТ не приховують, що поява такої ініціативи невипадкова. «У нас у фракції багато юристів. Наприклад, Андрій Портнов (заступник голови фракції БЮТ. - Ред.) - доктор юридичних наук, чим не кандидатура на пост генпрокурора? А за формальними ознаками він не може бути призначений, оскільки у правоохоронній системі не працював ні дня», - розповів один із депутатів БЮТ.

    http://ua.glavred.info
    Категорія: Новини України | Переглядів: 549 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net