Субота, 27.04.2024, 00:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 5 » Епідемія-шмякодемія....



    Епідемія-шмякодемія....
    12:06
    Крім класичних симптомів грипу, в української епідемії свої ознаки – панічний страх, дефіцит ліків, недовіра до офіційних джерел інформації, безліч чуток і багато іншого суспільного негативу. Від цього навіть абсолютно здоровій людині стане зле…
    Спочатку паніка змела всі можливі медикаменти з аптек, а потім погнала народ до лікарів.
    Упродовж останніх днів зросла кількість викликів «швидкої допомоги», в амбулаторіях на 15-20% пацієн­тів більше, ніж зазвичай, – повідомив завідувач міськздороввідділу Валерій Литвиненко 2 листопада. Між тим, медперсонал Міської дитячої лікарні розповідає про паніку серед батьків, які просто благають госпіталізувати дитину бодай з найменшим чихом. Лікарі прийняли всіх, але поміж собою кажуть: якщо весь час працювати за таких авральних умов, то зростає ризик поміж сотень легких пацієнтів «пропустити» дійсно важкий випадок, та й самі медики теж почнуть хворіти, від перевтоми. Адже від грипу та ГРВІ персонал захищений. За словами Валерія Литвиненка, медики отримали 20 тис. масок, є і необхідна кількість гумових рукавичок. Також лікарі готові і до масової госпіталізації, якщо така ситуація виникне. Інфекційне відділення Четвертої лікарні має боксовані палати, нещодавно туди завезли реанімаційне обладнання. Якщо хворих буде надто багато, то другим бастіоном протидії грипу стане П’ята міська лікарня (водолікарня).
    На час підготовки матеріалу до друку рівень епідемічного порога захворюваності на ГРВІ та грип Кременчук не подолав.

    «Гаряча» лінія грипу
    У Кременчуці створено штаб протидії грипу. Також працюють телефонні консультаційні пунк­ти. Одержати телефонну довідку в інфекціоніста можна цілодобово за номером: 75-05-26. Інфекційне відділення дитячої лікарні приймає дзвінки з 8.00 до 17.00 за тел.: 5-34-25. Відділ охорони здоров’я: 2-31-94.

    На залізниці ще влітку чекали на грип
    Тільки-но у світі заявили про пандемію свинячого грипу А/H1N1, на залізниці вже розпочали профілактичну роботу.
    «На початку літа був повністю сформований резерв захисних масок для працівників вокзалу та провідників, є гумові рукавички та знезаражувальні засоби», – розповіла начальник вокзалу Олена Ольшанська 28 жовтня, коли ситуація з грипом ще не стала проблемою державного масштабу, але про всяк випадок провідники пройшли інструктаж й отримали рекомендацію працювати в масках. Уже за кілька днів вона стала обов’язковим елементом форми залізничників.
    — Ми видаємо кожному провіднику 2 маски. Коли це поїздка на Москву чи Пітер, то 4, – розповідає заступник начальника Полтавської вагонної дільниці з оперативної роботи Олександра Григоренко. – Якщо у вагоні хтось занедужав, то негайно відключають вентиляційну систему, щоб уникнути поширення вірусів. Хворому теж видають маску, а сусідів по купе переводять в інше місце. На найближчій станції хворого оглядає лікар, який приймає рішення, чи може пасажир їхати далі, чи необхідно його терміново госпіталізувати.
    За словами Олександри Григоренко, поки що таких випадків не було, навіть у потязі «Кременчук – Львів», який прибуває з епіцентру розповсюдження грипу.

    Тернопільське гетто
    Кременчужанці Анні, яка живе і працює у Тернополі, пощастило. Вона встигла поїхати з міста ще до того, як його мешканців почала косити хвороба. Сьогодні дівчина тримає зв’язок з колегами, які не на жарт налякані.
    Назад на роботу наразі Анну не кличуть. На вимушені канікули були відправлені учні та студенти. Останніх, до речі, у примусовому порядку попросили виселитися з гуртожитків на час карантину. Більшість офісних працівників також пересиджують неспокійні часи вдома. На фірмах чергують по одному. Звісно, можливість припинити робочий процес є далеко не у всіх. Але якщо у когось з колективу з’являється бодай підозра на застуду, його негайно відправляють додому.
    За словами тернопільчан, не все так добре у місті з медициною, як це висвітлюють у ЗМІ. У лікарнях немає вільних місць, а в аптеках не знайти ані протизастудних препаратів, ані масок. Кількість померлих вперто замовчується. «Швидка» не встигає виїжджати на виклики.
    Разом з підтвердженими випадками свинячого грипу Тернополем ширяться кілька легенд. Через страйк мешканців сіл, прилеглих до звалища, куди вивозять сміття, вулиці міста перетворилися на смітник. Купи були обприскані хімічним розчином. Тернопільчани вважають, що випари цих отрутохімікатів знизили їхній імунітет і зробили людей вразливими для інфекцій.
    Серед версій продовжують висувати легеневу чуму і черевний тиф. Проте єдине відоме напевно – тернопільчани дуже налякані. Намагаються поменше виходити з домівок та контактувати з людьми і дуже хочуть кудись втекти з грипозного полону.
    У Росії підтверджено 3,122 тис. випадків грипу А/H1N1, 14 – із летальним наслідком. У Молдові зареєстровано 29 випадків, померли 2 людей. У Білорусі офіційно повідомляють про 59 хворих та 1 випадок смерті. У Польщі підтверджено 185 випадків, водночас медики зазначають, що вірус грипу поширюється в Україні в 10-12 разів швидше, ніж у Польщі.

    Як не чума, то пневмонія
    В Інтернеті ходить багато чуток стосовно того, що ж насправді стало причиною смерті більше, ніж 70-ти українців. Серед діагнозів – свинячий грип, легенева чума, атипова пневмонія і просто «чорні» перед­виборні технології.
    Свинячий грип – А/H1N1. Вважають, що цей штам грипу не що інше, як іспанка, що на початку ХХ ст. забрала життя не менше 50 млн людей.
    Легенева чума – останній спалах цієї хвороби було зафіксовано у липні поточного року в Китаї. Під карантином перебувало кілька тисяч людей, які не мали права переміщатися країною. Хвороба не набула розповсюдження, померло не більше 20-ти осіб.
    Атипова пневмонія – її причиною теж є вірус. Найбільше випадків було зафіксовано у 2003 р. у Китаї, В’єтнамі та Південно-Східній Азії.
    «Брудні» передвиборні технології – в Україні це теж діагноз. На доказ цього – статистика смертності від грипу у світі. Згідно з даними ВООЗ, вона становить 0,06%. В Україні – понад 70 смертей, це 0,03% від загальної кількості хворих на застуду та ГРВІ. Навіть якщо уявити, що реальна цифра хворих удвічі більша, Україна все одно не подолала максимального порога смертності.

    Запитайте в лікаря
    Клінічні ознаки грипу типу А/H1N1:
    Головний біль, біль у м’язах, суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла, сухий кашель, нежить, в окремих випадках – блювота й діарея.

    Як довго є заразним хворий на грип типу А/H1N1?
    Інфекційний період (період, коли хворий небезпечний для навколишніх) при грипі типу А/H1N1 може становити 7 днів від початку хвороби, але якщо клінічні симптоми хвороби зберігаються – то до їх зникнення.

    Як попередити зараження грипом типу А/H1N1?
    – уникати контакту з особами, які мають прояви грипозної інфекції;
    – обмежити відвідування місць великого скупчення людей;
    – часто провітрювати приміщення;
    – часто мити руки з милом упродовж 20 секунд;
    – прагнути не торкатися очей, носа або рота немитими руками;
    – якщо у людини є симптоми грипу, то необхідно триматися від неї на відстані не менше 2-х метрів.

    Негайно викликайте лікаря, якщо:
    – прискорене або ускладнене дихання;
    – синюшність навкруги рота, інших шкірних покровів;
    – поява на тілі крововиливів (навіть дуже маленьких), носової або іншої кровотеч;
    – висока температура тіла;
    – відмова хворого від пиття;
    – неможливість розбудити хворого або відсутність його реакції на звертання;
    – надмірне збудження або поява судом;
    – поява блювоти, діареї;
    – скарги на сильний головний біль;
    – відсутність сечовипускання або сліз під час плачу.

    За даними сайту Міністерства охорони здоров’я
    Категорія: Новини України | Переглядів: 733 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net