Субота, 27.04.2024, 02:08
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 5 » Ющенко погрожує Тимошенко кримінальною справою - вона "заразила" киян грипом



    Ющенко погрожує Тимошенко кримінальною справою - вона "заразила" киян грипом
    13:12
    Президент Віктор Ющенко піддав жорсткій критиці дії прем'єр-міністра Юлії Тимошенко по боротьбі з епідемією грипу, серед іншого звинувативши її в тому, що, знаючи про епідемію, вона зібрала в Києві передвиборний мітинг на свою підтримку.
    У зв'язку з цим Ющенко звернувся до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальні справи стосовно санітарних лікарів, які допустили проведення мітингу. Прихильники Тимошенко впевнені, що заяви і дії глави держави пояснюються президентською виборчою кампанією, пише сьогодні "Комерсант-Україна".
    Першим свідченням того, що позиції президента і прем'єр-міністра щодо вживаних урядом заходів для боротьби з епідемією грипу суттєво відрізняються, став публічний конфлікт між Тимошенко і головами обласних державних адміністрацій, які підтримують Ющенка.
    Вчора Тимошенко провела селекторну нараду з губернаторами з питання подолання наслідків епідемії. На ньому голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев звинуватив Тимошенко у нагнітанні паніки.
    "Пан Асадчев очолює штаб кандидата у президенти Віктора Ющенка і отримав завдання розвалювати роботу (по боротьбі з грипом. - Прим.ред). Я віддаю собі повний звіт у цьому", - парирувала прем'єр, мабуть, не проінформована про те, що головою штабу є не Валерій Асадчев, а заступник голови Полтавської облради Петро Ворона.
    Учора ввечері Ющенко виступив з екстреним телезверненням до нації. Воно також багато в чому було присвячено критиці прем'єр-міністра. Але, на відміну від губернаторів, деякі з яких під час селекторної наради заявляли, що у їхніх областях ситуація під контролем, президент не став применшувати серйозність розповсюдження інфекції і сказав, що країна увійшла в стан "надзвичайної епідемічної ситуації".
    "Про надзвичайності ситуації говорять масштаб епідемії, швидкість, географія її поширення, блискавичність перебігу хвороби і кількість смертей, - заявив Ющенко. - На сьогодні всі межі подолані, у тому числі ті, які за Конституцією обмежують мої дії як президента".
    Втім, подальший виступ президента не прояснив, що він мав на увазі. Ющенко сконцентрувався на критиці на адресу Тимошенко у зв'язку з тим, що 24 жовтня вона організувала мітинг у Києві на майдані Незалежності з нагоди висунення її кандидатом на посаду президента, хоча на той момент медикам вже було відомо про епідемію грипу в Тернопільській області.
    Аналогічні звинувачення на адресу Тимошенко днями висунув і лідер Партії регіонів Віктор Янукович. "Я вважаю, що кияни з жахом думають, скільки їм завезли цього грипу", - заявив він.
    Про початок епідемії грипу в Україні Міністерство охорони здоров'я заявило 30 жовтня.
    При цьому, як заявив глава СБУ Валентин Наливайченко , Служба безпеки за 10 днів до заяв про входження України до епідемії інформувала Кабінет міністрів і РНБО про відповідну загрозу.
    Про те, що аж до 30 жовтня штаб Ющенка планував проведення аналогічного мітингу Тимошенко всеукраїнського мітингу на Софійській площі, глава держави вважав за краще не згадувати.
    "Я бачу в цьому (проведенні мітингу на Майдані. - Прим.ред) не тільки моральну, але і кримінальну відповідальність. Я звернувся до Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу, перш за все проти головного державного санітарного лікаря (Олександр Біловол. - Прим.ред ) і головного санітарного лікаря Києва (Олександр Пономаренко. - Прим.ред), які допустили ці збори, - зазначив президент.
    Ющенко пообіцяв, що продовжить направляти до Генпрокуратури вимоги про порушення справ проти інших чиновників, аж до керівництва уряду.
    Приводом для таких звернень, за його словами, може стати ігнорування виконавчою владою рішень Ради безпеки і указів президента, спрямованих на боротьбу з грипом. "До речі, в четвер минає термін виконання декількох доручень, які я дав на нараді у Львові", - додав він.
    "Ті, хто погрожує уряду кримінальними справами, повинні в першу чергу подивитися на себе і задуматися про свою подальшу долю, - прокоментував виступ президента заступник голови фракції БЮТ Богдан Губський. - Юлія Тимошенко, незважаючи на війну проти неї з боку президента і Партії регіонів, зараз єдина, хто бореться з епідемією. Зараз же йде виборча боротьба, коли одні кандидати в президенти воюють з іншими. Саме цим я пояснюю заяви, в тому числі і Віктора Ющенка, - вони хочуть використати людське горе в політичних цілях ".
    Сама Тимошенко вчора заявила, що вважає, що загальна мобілізація українців на боротьбу з грипом дала результати. При цьому напередодні вона визнала, що до епідемічного порогу наближається ще 10 областей України, при тому, що у 9 інших вже оголошено карантин .

    МОЗ створив групу для порад
    Тим часом Мінздоров'я сформувало групу для рекомендацій щодо профілактики та лікування грипу. Про це заявив міністр охорони здоров'я Василь Князевич в середу, виступаючи на нараді під керівництвом Віктора Ющенка, присвяченому заходам щодо боротьби з грипом в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".
    "Міністерство охорони здоров'я стало і стає центральним органом, який дає рекомендації", - сказав Князевич.
    За його словами, сформована група з 20 осіб, які будуть давати рекомендації, зокрема, виступаючи на телебаченні і в пресі, і безпосередньо рекомендувати профілактичні та лікувальні заходи українцям.
    При цьому він підкреслив позитивний момент: "Ми почали апаратами штучної вентиляції легенів повертати людей до життя".
    "Держава працює в одному алгоритмі", - запевнив Князевич.
    Також він повідомив, що на даний час експерти "розбираються з тими, хто загинув", оскільки не всі померли від грипу, не всі від пневмонії, від вірусу А/H1N1.
    Голова МОЗ також повідомив, що з четверга буде працювати інформаційний центр, який буде давати статистику "по годинах, по хвилинах". За словами Князевича, найскладніше в даний момент - це ідентифікувати вірус.
    Згідно з останніми даними загальна кількість померлих від пневмонії і від свинячого грипу досягла близько ста людей.

    http://newsru.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 609 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net