Пятниця, 29.03.2024, 09:40
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 12 » «Довга тінь Сталіна»



    «Довга тінь Сталіна»
    12:55
    Die Welt
    "Білий мармуровий бюст Сталіна й надалі височіє на п’єдесталі над його могилою біля Кремлівської стіни. Й надалі люди здійснюють паломництва до цієї могили, аби вшанувати пам’ять диктатора. Сталін зробив можливою перемогу, отриману над нацистською Німеччиною у Великій Вітчизняній війні, в котрій майже кожна радянська сім’я втратила своїх синів і дочок.
    Зростає кількість шанувальників Сталіна, в котрих його правління, що тривало чверть століття, асоціюється з блиском радянської імперії, масштабними індустріальними проектами, архітектурною пишністю і сильною рукою, завдяки котрій у всьому панував порядок. Добрий батько, котрий все оберігав, а ворогів народу виганяв залізною мітлою.
    І коли президент Дмітрій Мєдвєдєв просто заявляє, що не може бути жодного виправдання вбивствам мільйонів людей, це звучить неочікувано. Він нарікає на те, що в сьогоднішній Росії люди не виявляють належною мірою обізнаності, співчуття і заінтересованості, коли йдеться про криваву історію сталінізму
    Якби Мєдвєдєв думав тільки про те, аби бути популярним, він не говорив би нічого на цю тему або обмежився б загальними фразами, як Владімір Путін. Попередник Мєдвєдєва і теперішній прем’єр-міністр часто і з задоволенням вихваляє переможця у Другій світовій війні, а про його злочини говорить неохоче і невнятно.
    Критика Сталіна — дуже непопулярний жанр в Росії. Тим більша заслуга Мєдвєдєва, котрий відкрито говорить на цю тему. Можливо, це сигнал Путіну. Не виключено, що це тонкий натяк на те, що історія завжди викриває безвідповідальних самодержців."

    Le Monde

    "Швейцарські годинники російських чиновників: адже вони гідні них?
    Російські чиновники повинні працювати "як швейцарські годинники", попереджав у вересні 2007 року Владімір Путін. І справді, швейцарські годинники користуються грандіозним успіхом у політичної еліти. Вони стали невід’ємним предметом колекції апаратника, так же як іномарка, «мигалка», охоронці і костюм Armani. Тон задає президент Дмітрій Мєдвєдєв. Він носить годинник Breguet Classique Moonphase вартістю $32,3 тис. Він "обрав цю давню французьку марку — вона сьогодні належить швейцарській Swatch, — котру любили Марія-Антуанета і "маленький капрал"", писав "Коммерсантъ" в квітні 2008 року, одразу після його обрання президентом.
    Втім, пальма першості належить заступнику мера Москви Владі міру Ресіну. Він зупинив свій вибір на DeWitt Grande Complication, котрий за каталогом коштує $1 млн.
    Представники швейцарської годинникової індустрії потирають руки. Зазвичай такі годинники носять знаменитості або члени королівських сімей. Але в Росії з’явились нові покупці. І навіть криза майже не відобразилась на любові російських чиновників до люксових годинників. Цього року лишень марка DeWitt продала в Росії більше тисячі дорогих годинників."

    The Sun
    "'Я люблю автомати і мрію працювати в розвідці'
    В російській державній школі маленька Настя Гречішнікова йде на перший урок. Там вона вчиться розбирати автомат АК-47. Трохи далі коридором знаходиться клас, в котрому 11-річні дівчатка з косичками і хвостиками вчаться поводитись з ручними гранатами. Це Московська жіноча кадетська школа-інтернат N 9 — одне з нових елітних військових училищ батьківщини.
    Прем’єр-міністрі Владімір Путін сподівається, що ці училища будуть випускати ідеальних громадян для його країни.
    11-річна Настя навряд чи вища свого "Калашникова". Вона з гордістю говорить: "Я щойно навчилась розбирати і збирати АК-47. Він такий важкий. Мені потрібно підкачати руки. Я натискаю на спусковий гачок двома пальцями". Шкільний день починається о сьомій ранку з зарядки і закінчується ввечері, коли учениці прасують свою уніформу. Косметика заборонена, як заборонені і мобільні телефони, за винятком кількох хвилин на день, коли учениці інтернату можуть подзвонити своїм батькам.
    Ще одна учениця — 12-річна Оля Офіцерова, типова представниця молодого покоління, котре виховується в цих школах.
    "Я мрію працювати в розвідці, — говорить вона. — Мені подобається працювати з автоматами. Як і всі тут, я хочу зробити щось корисне для нашої батьківщини. Вдома я бачу, як дівчатка 11 років користуються косметикою і ходять в панчохах. Навіщо це все? Чому вони так одержимі хлопцями, коли в світі стільки всього цікавого?" Народженій в Україні Каті Аристович всього 11 років. Вона щойно вийшла з класу, де її вчив поводженню с гранатами полковник запасу, ветеран Міхаіл Міколайчук. "Я хочу бути генералом, — говорить вона. — мій улюблений предмет — "Основи військової служби". Я люблю марширувати і відчуваю гордість, коли ми всі разом, плече до плеча, як єдиний організм. Я готова вмерти за Росію". Від слів цієї янголоподібної школярки спинами ворогів Росії бігтимуть мурашки."

    Ніколай Зубов
    Переклад здійснено сайтом «Стопком». Джерело:
    kommersant.ru
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 528 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net