Четвер, 28.03.2024, 23:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 1
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5533
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 17 » Коли вони заспокояться, або що робити пересічному вболівальнику



    Коли вони заспокояться, або що робити пересічному вболівальнику
    16:07
    Такої ганьби у нас ще не було. Цирк та шоу, які є характерною ознакою нашого політикуму, вже остаточно закріпилися у вітчизняному футболі.
    Такої ганьби у нас ще не було. Цирк та шоу, які є характерною ознакою нашого політикуму, вже остаточно закріпилися у вітчизняному футболі. Відвертий конфлікт панів Суркіса та Ахметова, або "київських" (умовно) та "донецьких" (не умовно), вийшов за рамки будь-якого здорового глузду напередодні однієї з найважливішої гри збірної за останні два роки.
    І якщо до цього більшість ударів вони наносили один одному позаочі громадськості, то зараз вирішили зайнятися, на прикладі козаків (які, як відомо, писали листа султану) епістолярним жанром.
    Спочатку президент "Шахтаря" звернувся до президента ФФУ з приводу головного питання останніх місяців - грошей та квитків на матч. Потім останній у тому ж стилі відповів першому. Здавалось б, ну позмагались прес-служби хто краще, але це все відбувається на тлі, м'яко кажучи, наплювацького ставлення до вболівальників, вітчизняного футболу та репутації країни. Особливо цинічно це виглядає на тлі величезної купи невирішених проблем футболу та прискіпливого спостереження з боку УЄФА.
    Футбол та все, що його оточує, є складовою життя. В якійсь мірі він є відображенням того, що відбувається у суспільстві і країні. Україна не є винятком. Усю боротьбу, яку ведуть між собою групи, клани, "родини", вони ведуть на всіх фронтах. Будь-то захоплення якогось феросплавного заводу чи розкол баскетбольної або футбольної ліги.
    І в принципі, це є явищем, яке характерне для всього світу, усіх країн. Але...Але у розвинутих державах, до яких ми вперто зараховуємо і себе, навіть чемпіонат європейського рівня збираємося приймати, вся ця боротьба ведеться за певними, встановленими правилами.
    Ці правила встановлюються або суспільством (принаймні, воно якось впливає чи активно намагається впливати), або державою (і не треба казати про УЄФА та його негативну реакцію про втручання у діяльність тих же федерації, є непрямі можливості впливу з боку держави), або самими групами та кланами.
    Нажаль  жоден з варіантів у нас не працює.
    Суспільство зайняте лише питанням виживання і, в переважній більшості, футболом не цікавиться. Футбольні вболівальники в нас не є впливовою та згуртованою силою, голос якої буде почутий. Найактивніша їх частина - ультрас - намагаються принаймні привернути увагу до існуючих проблем, однак не мають такого впливу, як наприклад їх колеги в Італії чи Греції.
    Що стосується держави, а вірніше державної влади, то тут навіть не має чого казати. На жаль, вона настільки  деструктивна та деградована, та не може впоратись з повсякденними викликами, що її опосередкована можливість втручання у ситуацію навіть не розглядається.
    На жаль, варіант полюбовної домовленості між нашими олігархами також практично неможливий. Нагадаю лише, що довгий час група Суркіса грала першу скрипку у вітчизняному футболі. Таку ситуацію змогло зламати лише політичне та фінансове посилення групи Ахметова. Все це вилилося в довге протистояння між ними та їх союзниками.
    Врівноважити два клани мала Прем'єр-ліга, яка мала забезпечити можливість розмовляти на рівних власникам клубів вищого дивізіону. Відповідь на питання чому цього не сталося, знають лише безпосередні учасники, кожному з яких вигідно висвітлювати власну точку зору. І, може, все було би гаразд, якби це стосувалося внутрішнього чемпіонату - до власного болота ми всі звикли. Але настільки ганьбити країну, показувати своє справжнє ставлення до вболівальників, жодна зі сторін не мала собі дозволяти.
    До речі, не можу не звернути увагу і на таку річ. Ті, хто безпосередньо впливають на футбол в Україні, постійно стверджують про необхідність популяризації його, про те, що необхідно робити все, щоб люди пішли на стадіони. "Кроки" для цього ми всі прекрасно бачимо.
    Що  ж далі? Зрозуміло, що вони і не можуть і не хочуть. Зрозуміло, що і ми в більшості не хочемо та не можемо. Тому традиційно спостерігаємо. Але потім не треба звинувачувати когось в тому, що щось відбувається якось не так. Наші сусіди та колеги по Євро-2012 з Польщі незадоволені діями місцевої федерації футболу просто проігнорували матч своєї збірної проти Словенії. Майже порожні трибуни 52-тисячного стадіону були дуже красномовні. Може і ми колись перестанемо чекати та почнемо себе поважати?

    www.champion.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 440 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net