Четвер, 25.04.2024, 13:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 28
    Гостей: 28
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 19 » Підлеглий Черновецького "погорів" на хабарі 3 млн. грн.?



    Підлеглий Черновецького "погорів" на хабарі 3 млн. грн.?
    14:39
    Суддя Окружного адмінсуду Києва живе «на широку ногу» і знущається із журналістів
    Скандали довкола суддівської гілки влади України набирають непристойно великих обертів. Не встигли спровадити Зварича з його «колядою», як на медійному горизонті замайоріла постать із не менш цікавим багажем сенсацій.
    Щораз більшою кількістю фактів та документів обростає скандал довкола голови Окружного адміністративного суду Києва, колись львів’янина Олега Бачуна. Можливо найбагатший в Україні суддя сьогодні в опалі
    Якщо одіозний львівський суддя Ігор Зварич із кінця 2008 року перебуває під слідством за хабарництво у особливо великих розмірах, то Олег Бачун щойно відбивається від перших звинувачень у корупції.
    Ще 14 жовтня Комітет Верховної Ради з питань правосуддя ухвалив рішення про створення робочої групи, яка займалась перевіркою даних про «матеріально-майновий стан» голови Окружного адміністративного суду (ОАС) Києва Олега Бачуна. Тоді, на засіданні ініціатори розслідування депутати від БЮТ Андрій Портнов, Валерій Писаренко і Святослав Олійник представили ряд фактів, які підтверджували що витрати голови ОАС Києва Бачуна аж надто не відповідають його доходам. Через деякий час цю складову життя судді підтвердили у Генпрокуратурі. За результатами розслідування на сайті Верховної Ради України з’явились офіційні повідомлення :
    «Робоча група отримала від Генеральної прокуратури України офіційні підтвердження фактів використання чартерних літаків головою Окружного адміністративного суду міста Києва О.Бачуном.
    Народні депутати також одержали від Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв'язку України і Державної прикордонної служби України перелік міжнародних авіарейсів, які здійснив голова Окружного адміністративного суду О.Бачун - загалом 64 авіарейси, з них 39 регулярні та 25 чартерні. Вартість цих чартерних перевезень в зазначених напрямках, за інформацією компаній, які надають такі послуги, становить від 595 800 до 664 710 євро. Водночас, за офіційною інформацією, суддя О.Бачун задекларував свої доходи за період 2008-2009 роки в сумі 142 813,23 гривень. За результатами розслідування члени робочої групи вирішили, що реальні витрати Бачуна значно перевищують його офіційні доходи, що ставить під сумнів його неупередженість при прийнятті суддівських рішень».
    Відтак, інформацію про те, що Олег Бачун їздить на автомобілі за 143 тисячі євро та користується телефоном із дорогоцінними металами за кілька десятків тисяч євро вже підтверджена самим суддею, хоч і суперечливо. У інтерв’ю львівській газеті «Високий Замок» Бачун переконував, що телефон Vertu йому подарувала дружина (ред..за твердженням Валерія Писаренка, дружина Бачуна, Гордієнко Людмила офіційно працює в Українській авіаційній транспортній компанії з місячним доходом 2 000 грн), і він не такий вже і дорогоцінний. А чартерні рейси він здійснював виключно у робочому порядку.
    Нарешті, суддя Бачун сам заплутався у своїх виправдовуваннях. Інформацію про те, що 6,5 га землі у селі Буча під Києвом належить йому законно він підтвердив прес-релізом12 жовтня: «Будівництво мого заміського будинку законне, а правомірність відведення земельної ділянки доведена судом». Водночас, відкидаючи підозри у корупції, з огляду на неспівмірність доходів із витратами, слуга Феміди заявив, що рівень його доходів настільки високий, що він може собі дозволити дорогі цяцьки: «Що стосується чартерних літаків, то мої доходи дозволяють ними користуватися і здійснювати комфортні перельоти на великі відстані».
    Якщо Олег Бачун дійсно розпоряджається такими грошима, цікаво, де він їх заробляє. Адже відомо, що згідно із чинним законодавством, а саме відповідно до статті 5 Закону України «Про статус суддів», перебуваючи на посаді судді, особа не має права займатись іншою діяльністю окрім як науковою, викладацькою або творчою. А так як творчою роботою голова суду точно не займається, вірити у щирість його слів, не доводиться.
    Відтак, вже 26 жовтня у інтерв’ю для російського інформагентства «Новий регіон» одіозний очільник суду заявляє, що «… все неправда. Правда в тому, що у мене є телефон. Правда в тому, що у мене є дружина. Правда в тому, що я – голова суду. Більше нічого із правди там нема (ред.. щодо висновків Комітету ВР з питань правосуддя). Одначе, і тут голова найбільш суперечливого за статусом суду України був заскочений. Днями Київська обласна рада підтримала рішення Голосіївського райсуду Києва від 10 листопада 2009р. про повернення територіальній громаді м. Буча приміщення дитячого табору, яке свого часу було перетворено на дачу голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна. Про це заявив голова облради Володимир Майбоженко.

    Камінь за каменем
    Ще одним каменем у город Бачуну стало звернення депутата регіонала В. Колесніченка до Генпрокуратури з проханням провести перевірку правомірності рішень судді Бачуна у стосунку до ЗАТ «ІнтерТранс», контрольованої народним депутатом О.Ковзелем авіакомпанії, послугами якої з перевезення чартерними рейсами досить часто користувався слуга Феміди. Предметом розгляду мала стати перевірка правомірності винесеного ОАС Києва під головуванням Бачуна рішення про заборону Генпрокуратурі проводити перевірку цієї компанії і витребувати документи.
    Гучні подробиці кількарічної давності справи тоді Державного підприємства «ІнтерТранс», між іншим, свого часу змусили Олега Бачуна публічно виступити із роз’ясненим на сторінках достатньо авторитетного в Україні «Дзеркала Тижня». Тоді, як і зрештою сьогодні, така публічність судді вважалась щонайменше підозрілою: суддя не повинен виступати із жодними виправдовуваннями чи спростуваннями своїх рішень. А йшлося про злочинні схеми відмивання значних бюджетних коштів.
    Піднімаючи справи, довкола яких коли-небудь звучало прізвище судді Бачуна, можна надибати багато цікавих фактів, які свідчать про далеко не наївну натуру цього слуги Феміди. Методи його спілкування із ЗМІ краще не згадувати, а точніше не друкувати у менш захищеній від судових позовів друкованій пресі.
    Свіжою у пам’яті є минулорічна історія із виданням «Обзор», головний редактор якого Юрій Свірко довший час був змушений безрезультатно відбивати атаки впливового Олега Бачуна у залі суду. Рік тому позовна заява голови Окружного адмінсуду Києва про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди за те, що «Обзор» надрукував фото головуючого у суді Бачуна виключно як ілюстрацію до матеріалу, що по суті не мав стосунку до нього, обійшлося редакції у 20 000 гривень і ліквідацією видання.
    Сьогодні суддя демонструє не менш ганебне ставлення до журналістів. 12 жовтня, скликавши на прес-конференцію в УНІАН кілька десятків журналістів, сам винуватець на неї не прийшов, залишив після себе прес-реліз, із ніби то спростуванням закидів у його бік про надто розкішне як для слуги Феміди життя у державі, де середня заробітна плата не перевищує 200 у.о..

    І була б правда одна, якби інша не втручалась
    Здавалося б, пора шукати для одіозного очільника шлях на вихід із залу суду, який вважається чи не найбільш впливовим в Україні. Олег Бачун не просто так називає його «міні - конституційним» судом. Саме у стінах Окружного апеляційного суду Києва розглядаються справи, пов’язані із діяльністю вищих органів державної влади. Суддя ОАС має право звільнити чи поновити Генпрокурора, дозволити позачергові парламентські вибори або ні, дати можливість приватизувати Одеський припортовий, або не дати. Однак, ми живемо у державі із власним порядками, де винесене на громадське обговорення і документально підтверджене звинувачення у порушенні закону не означає публічну відставку обвинуваченого із покаянням на обличчі. У нас гра тільки починається. Тому, задіявши до перевірки діяльності голови ОАС Києва Вищу раду юстиції, за висновками якої суддя Олег Бачун таки приймав протиправні рішення, звільнення його з посади з приводу порушення ним присяги поки що розглядаються відповідно до чинного законодавства.
    Аби усунути з посади голову суду треба отримати відповідну кількість голосів у Верховній Раді, а зважаючи на одностайність позицій представників Партії Регіонів та БЮТ у робочій групі Комітету ВР з питань правосуддя, яка займалась перевіркою даних про «матеріально-майновий стан» голови ОАС Києва -- така перспектива може виявитись не такою вже й ілюзорною. Різноманітні версії про впливових особистостей у оточенні як Бачуна так і його обвинувачувачів не завжди неправда, а частіше свідомі маніпуляції, які чесніше буде піддавати сумнівам. Незаперечними у цій історії є факти, викладені у документах: колосальна неспівмірність доходів судді Бачуна із його витратами, а також доведені перевіркою ВРЮ зловживання Олега Бачуна посадовим становищем у формі винесення неправомірних рішень суду – достатньо вагомі докази на користь правосуддя. І все ж, час покаже.

    Валерій Писаренко
    Депутат Блоку Юлії Тимошенко

    Рішення про звільнення судді Олега Бачуна у межах своєї компетенції приймає Верховна Рада України. Сьогодні ми маємо веж подання про звільнення Олега Бачуна із посади за результатами перевірки його діяльності від Вищої ради юстиції. Наразі чекаємо результатів розгляду подання від Ради суддів Верховного суду України.
    Очікуємо, що всі політичні сили продемонструють одностайність під час голосування за звільнення голови окружного адмінсуду Києва так же, як продемонстрували на засіданні робочої групи комітету ВР з питань правосуддя , коли розглядали факти неспівмірності доходів судді із його витратами, що кидає тінь на сумлінність виконання ним професійних обов’язків.


    www.100p.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 650 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net