Четвер, 25.04.2024, 16:20
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Листопад » 24 » Кандидати і корупція: програмні обіцянки



    Кандидати і корупція: програмні обіцянки
    16:14
    Корупція у всіх сферах життя з року в рік залишається глобальною проблемою для України. Незважаючи на те, що правоохоронці регулярно "ловлять" вітчизняних чиновників на гарячому, їх це анітрохи не зупиняє. Згідно з результатами дослідження корумпованості країн світу Міжнародної громадської організації з протидії корупції "Transparency International", Україна посіла 146-те місце за рівнем корупції серед 180 країн світу, опустившись за рік на 12 позицій. У Міжнародний день боротьби з корупцією - 9 грудня - з вуст все тих же чиновників прозвучать запевнення в їхній невтомності в антикорупційній боротьбі, а Кабінет Міністрів навіть грозиться прийняти антикорупційну стратегію України. Кожний із кандидатів на президентський пост також оголошує про боротьбу корупції в різних її проявах. Наскільки переконливо - судити виборцям.

    Інна Богословська. Боротьба з корупцією в правоохоронних органах, позбавлення від кумів, сватів, перевертнів у погонах. Ліквідація корумпованих чиновників як класу.

    Михайло Бродський. Для охочих топ-чиновників - амністія, під час якої вони зможуть задекларувати майно, сплатити 5-відсотковий податок, але водночас назавжди втратити право працювати на держслужбі. Після амністії - контроль над майном чиновників та їхніх родичів. Хто дає хабар - більш суворе покарання, ніж хабарнику.

    Анатолій Гриценко. Жорстка кримінальна відповідальність за хабарництво, передусім правоохоронців і суддів. За хабар у $10 тис. - 15 років в'язниці, якщо хабарник слідчий, прокурор, суддя - довічно, з конфіскацією майна і без права на амністію. Позбавлення держави "хабаромістких" функцій. Декларування кожним чиновником не лише прибутків, але й витрат сім'ї (понад $1000). Ліквідація недоторканності для всіх, техогляду автотранспорту у ДАІ.

    Юрій Костенко. Ліквідація корупції шляхом зниження тиску на бізнес, прозорість органів влади, обов'язкове декларування витрат держслужбовцями (водночас забезпечити адекватну винагороду за роботу). Обмеження депутатської та суддівської недоторканності.

    Володимир Литвин. Прирівняти корупцію до держзради. Декларування прибутків і витрат держслужбовців, членів їхніх сімей. Позбавлення корупціонерів пенсійного забезпечення, незаконно нажитого майна (зокрема родичами). Скасування умовних строків та амністії за корупційними статтями. Заборона на три роки для топ-чиновників після відходу від держслужби працювати в бізнес-структурах. Народний контроль.

    Олександр Мороз. Кожну дію влади освітлювати в державних і комунальних ЗМІ. Ввести декларування прибутків і витрат (з контролем відповідності) держслужбовцями і членами їхніх сімей. Покарання - без права на амністію і перспектив повернутися на держслужбу. Повернення до смертної кари - зокрема за розкрадання бюджету.

    Олександр Пабат. "Чиновникам, що не виправдали довіру" - строк ув’язнення з конфіскацією майна. "Не подіє конфіскація - повернути смертну кару". Повна люстрація влади на всіх рівнях.

    Василь Противсіх. "Кожна спроба дати або отримати хабар повинна стати особливо небезпечним злочином". Кожний, хто балотується до органів влади, повинен дати підписку, що у разі вчинення посадового злочину не тільки потрапить під суд, але й віддасть державі майно - своє і сім'ї.

    Сергій Ратушняк. Розчищення правоохоронної, судової, фіскальної систем з подальшим реформуванням. Майно посадових осіб та їхніх сімей, яке не відповідає офіційним прибуткам, обкладається 25-відсотковим податком. Затриманим на невідповідності - звільнення без права повернутися.

    Олег Рябоконь. Обов'язкова декларація прибутків (зокрема безкоштовного користування майном) і витрат держслужбовців та членів їхніх сімей.

    Петро Симоненко. "Щоб подолати корупцію, слід відродити систему народного контролю". Ліквідація недоторканності. Вибирати і відкликати суддів буде народ.

    Людмила Супрун. Кадрове розчищення органів влади, відкликання депутатів і держслужбовців, що скомпрометували себе корупційними та аморальними вчинками.

    Сергій Тігіпко. Скасування політичних квот на державні пости. Заборона на політичну діяльність чиновників. Широке застосування адмінпокарань для корупціонерів, заборона на професію, позбавлення пільгових пенсій, виселення з держквартир.

    Юлія Тимошенко. "Виведення судів з-під політичного, адміністративного і корупційного впливу". Обрання і відкликання суддів громадянами. Кримінальну відповідальність за корупційні вчинки посилити до довічного ув’язнення.

    Олег Тягнибок. Люстрація влади.
    Віктор Ющенко. Припинення міліцейського свавілля, перевертням у погонах - максимальний строк покарання з конфіскацією майна. Створення Антикорупційного бюро, наділеного особливими повноваженнями з перевірки і притягнення до відповідальності високопоставлених чиновників. Для малого і середнього бізнесу з боку держави - впровадження принципу "мовчазної згоди" при реєстрації, обмеження кількості перевірок, ліцензій, дозволів, сертифікатів.

    Віктор Янукович. "Продовжу рішучу боротьбу з корупцією".
    Арсеній Яценюк. "Корупція укорінилася у політичній системі, яка обслуговує кланово-олігархічний лад". Після виборів Президента - переобрання парламенту і місцевих рад за відкритими списками, із закріпленням депутатів за конкретними округами. "Покарання за корупцію має стати суворим і головне - невідворотним".
    Категорія: Новини України | Переглядів: 447 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net