Четвер, 25.04.2024, 15:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Січень » 6 » БудМайстер: месія-українофоб проти власних робітників



    БудМайстер: месія-українофоб проти власних робітників
    15:54
    Очевидно, Ігор Слюнков, мажоритарний акціонер і голова наглядової ради групи підприємств, об'єднаних ТМ «Будмайстер», з самого початку, гадав, що на заваді його корисливим інтересам ніхто й ніколи не стане. Він же головний, а головним, як правило, не перечать, не обговорюють вголос помилковість обраних ним стратегій і підкорюються усім наказам. Тому коли у 2005-му ідеологія розвитку бренду «Будмайстра» з подачі голови правління ВАТ «Павлограджилстрой» Юрія Щербака отримала наголос на просунення виробів від «Будмайстра» саме як від українського виробника, пан Слюнков почув «перший дзвіночок» непокори, на що відреагував листом до того, хто натхненно взявся втілювати нову ідеологію.
    Для початку власник висунув вимогу, аби усі документи були перекладені російською мовою й надалі велися виключно нею, мовляв, тільки ця мова сприяє ефективній роботі Наглядової ради і є «робочою» для її членів. До того ж, пан Слюнков забажав ЕКОНОМІЧНОГО обґрунтування доцільності використання двох мов у діловому спілкуванні на підприємстві. Серйозність намірів підкріплював доволі емоційний постскриптум . «P.S. Это серьезно!!! Прошу исполнить в срок!!! Задержка в исполнении приносит ущерб предприятию!!!» - написав обурений акціонер у той час, коли підприємство набирало обертів на українському ринку і продукцію хвалили закордонні клієнти.
    Гасла «Відбудуємо Україну!» і «Будмайстер гарантує!» стали впізнаваними і підкріпленими якісними будівельними сумішами. Але використання української мови у стратегії розвитку торгівельної марки видалося Слюнкову «неуместным». Чергова «депеша» у 2006-ому містила ледве не погрозу, Ігор Михайлович божився вираховувати гроші з премії Щербака - по 1000 гривень за кожен випадок «неуместного» використання української мови. До так званого «неуместного» Слюнков відніс і україномовну рекламу для російськомовних споживачів, і телефонні переговори і т.д, і т.п. І знову невеличке попередження наприкінці: «В храме "ЛИС" (концерн, до якої увійшли підприємства «Будмайстра» - авт.) мессия уже есть. Это моя роль. А апостолы проповедуют только то, что не противоречит взглядам мессии. Иначе они перестают быть апостолами. Всё.»
    Наче персонаж з відомої казки Івана Франка пан Слюнков, за великим рахунком, не перебільшував: у концерні він насправді був головним ЛИСом, який вчасно нагодився і за невелику суму придбав акції підприємств, при цьому не надто напружуючись з приводу того, як ті підприємства вивести на ринок та зробити успішними. Між тим, українська мова у тому ж 2006 - му не перешкоджала здійснювати поставки десятків тисяч квадратних метрів високоякісного бруку на будівництво стадіону "Донбас-Арена" у Донецьку та реконструкцію стадіону "Металіст" у Харкові у рамках підготовки до Євро-2012.
    Нового забарвлення наростаючому конфлікту додала криза, яка вдарила по будівельній галузі наприкінці 2008-го. Відзначимо, що усі три підприємства, що об`єдналися під брендом «Будмайстра» - Фабрика будівельних сумішей, Фабрика дверей і Павлограджитлобуд - закінчили його з прибутками. Більше того, на той час Фабрика будівельних сумішей посідає друге місце в Україні серед виробників будівельних сумішей. Успіх зростає, а з ним зростають і «апетити» Слюнкова. І хоч як важливо було зосередити кошти на підприємствах, Ігорю Михайловичу заманулося отримати позапланові дивіденди, адже потрібно було сплачувати безліч кредитів і навчати племінників. Звісно ж, найлегший шлях - взяти їх у підприємств.
    А потім головному акціонеру прийшла в голову надзвичайна ідея - взагалі «спустити» «Будмайстер» іноземним інвесторам. Єдиною ідеологією, яку сповідував «месія», були гроші, а усі стратегії розбудови і просування української марки будівельних матеріалів - як то кажуть «до лампочки». Втім, аби втілити свій план, потрібно позбавитися тих, хто вже давно і регулярно заважає. Слюнков розпочинає кампанію проти тих, хто по суті став запорукою успіху, а отже, і прибутків «Будмайстра». На сесії міськради у Павлограді лідер місцевого осередку БЮТ заявляє про «насильницьку українізацію» вищезгаданих підприємств, звинувачуючи Юрія Щербака і не підтверджуючи це ані скаргами працівників, ані наказами щодо примусового спілкування українською мовою.
    Миттєво з`являється постанова наглядової ради від 18.11.2009 року, у якій зазначено, що голова правління ВАТ «Павлограджитлобуд», яке входить до підприємств ТМ «Будмайстер», Юрій Щербак та генеральний директор ТОВ «Фабрика будівельних сумішей «Будмайстер» звинуватили Володимир Піпа не виконують постанови щодо розвитку бренду торгівельної марки. Про те, що сама постанова прийнята на 2010-2012 (!) роки і ще навіть не вступила в силу - анічичирк, а ось про звільнення - аж бігом.
    Щербака і Піпу звільнили, коли ті перебували у робочому відрядженні, а іншим працівникам, в тому числі і керівному складу менеджерів, влаштували щось на кшталт «курсів виживання», заблокувавши корпоративні мобільні телефони, комп`ютери та викликаючи по одному до кабінету, де грали у «карателів», погрожуючи звільненням тим, хто підтримував Щербака і з власної волі розмовляв на підприємстві українською. Не витримавши такого знущання і приниження, частина працівників самі написали заяви на звільнення. Разом з керівниками «Будмайстер» залишили 18 ледь не кращих фахівців.
    Мовний конфлікт набув широкого розголосу завдяки регіональним та українським ЗМІ. У країні, де стільки розмов ведеться про утиск російської мови, а питання двомовності час від часу спливає у передвиборчих агітаціях, звинувачення у «насильницькій українізації» звучить, принаймні, дивно. Тож пан Слюнков різко змінив свою позицію і у сюжеті «ТСН» телеканалу 1+1 закинув Юрію Щербаку розповсюдження листа електронною поштою, де той погрожував «ідентифікувати ворога па єво мовє». Насправді ж, дещо насмішкуватий текст мав наступний вигляд: «Ворога завжди розпізнавали по його мові! Для ідентифікації ворогів України та її захисників, зовсім скоро на підприємствах буде проведено тестування персоналу на його прихильність до тієї чи іншої сторони! Бажаючим потрапити до списка "благонадьожних граждан протівніка" - ні в якому разі не виконувати мовну політику підприємства! Юрій Щербак». До речі, і папірець, яким Слюнков розмахував перед телекамерою (начебто агітація за українську мову), також ще одна його «перекручена» фантазія. За твердженням Юрія Щербака, він ніколи не давав подібного наказу. А ось висловлювання «Мы строительная компания, а Украину должны перестраивать только чистые украинцы. Мы ввели у себя украинский язык, изучали украинскую историю» з вуст голови правління «Павлограджитлобуд» вже «намріяли» інтернет-сайти.
    «Я ніколи і ніде не говорив про чистих українців. Я завжди говорив і говорю: справжній українець - відбудує справжню Україну! А справжній українець - це людина чиста в усіх значеннях цього слова (і зовні, і в побуті, і в думках, і в честі, і в правді, в усьому іншому); це людина, яка бажає правди та волі, і визнає над собою верховенство тільки моральної людини з більшими інтелектуальними, розумовими та фізичними здібностями ніж у неї», - так пояснює власне розуміння «чистого» Юрій Щербак.
    Прокуратура Павлограду вже порушила дві кримінальні справи по факту незаконного звільнення 18 працівників «Будмайстра», ну а крапки над «і» у цій досить непростій історії, сподіваємось, 15 січня розставить суд. Саме цього дня будуть розглянуті позовні заяви щодо незаконного звільнення та порушення конституційного права щодо вживання української мови. На чиєму боці буде правда - на боці українців чи «антиукраїнського месії» - побачимо.


    http://dniprograd.org
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1098 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net