Пятниця, 29.03.2024, 17:16
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Січень » 14 » Нацбанк витратив 66 млн. дол., щоб підтримати курс гривні



    Нацбанк витратив 66 млн. дол., щоб підтримати курс гривні
    15:00
    Політична нестабільність і соціальні виплати уряду чинили тиск на гривню.
    Готівковий долар подорожчав на 10 коп - до 8,2 грн/дол, що банкіри пояснюють ажіотажним попитом на валюту при падінні її пропозиції. Нацбанку довелося терміново підтримати курс гривні, продавши 66 млн дол по 8,01 грн/дол.
    Щоб запобігти таким стрибкам надалі, НБУ має намір відібрати у банков-спекулянтів кредити рефінансування і припинити валютну ліцензію, пише "КоммерсантЪ-Украина”.
    Вчора показник міжбанківського ринку - валютний індикатор - підвищився з 8,042/8,077 грн/дол до 8,097/8,168 грн/дол. При цьому на готівковому ринку спостерігався дефіцит долара, через що курс продажу в деяких кіосках сягав 8,25-8,27 грн/дол (наприклад, в "Сігмабанку” та "Альтаір-груп"). Девальвація гривні продовжувалася до обіду, поки Нацбанк не оголосив про продаж американської валюти по курсу 8,01 грн/дол. Після цього котирування від уранішнього максимуму знизилися на 8-11 коп. Пізніше в НБУ повідомили, що продали 30 банкам для підтримки фізосіб-позичальників 6,1 млн дол і 60 млн дол - на відкритому ринку.
    Основними причинами різкого зростання курсу долара в Кабміні називають політичну нестабільність, підкріплену надмірною гривневою ліквідністю. До ранку 13 січня залишки на кореспондентських рахунках банків сягнули 22,76 млрд грн. "Те, що відбувається зараз, можна оцінити як негативні очікування на фоні політичного процесу, передвиборних неузгодженостей між гілками влади і інвесторами”, - говорить в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.
    В кінці року були виплати. У деяких компаній і населення з’явилися вільна гривня, яку вони вирішили конвертувати в долари. І останні три дні йде скупка валюти”, - заявляє директор казначейства "Райффайзен Банк Аваль” Володимир Кравченко.
    Банкіри зазначають, що надмірна ліквідність на ринку з’явилася ще в кінці грудня. За даними НБУ, готівкової гривні в грудні стало більше на 9,14 млрд грн (+6,2%), що дозволило збільшити обсяг готівки поза банками за рік на 1,5%. "У останні дні грудня ми монетизували всі цінні папери держбанків і "Нафтогазу”, тому що уряд просив грошей для своїх виплат”, - пояснило ці цифри високопоставлене джерело в НБУ. Серед ключових чинників чиновник назвав пролонгацію кредитів ряду банків, що зберегло їхню ліквідність, а також оплату газу у розмірі 892 млн дол за рахунок резервів НБУ, завдяки чому вдалося залишити на ринку майже 7 млрд грн.
    Експерти упевнені, що курс гривні "відкотиться”, і не сумніваються в повторенні подібних коливань. "Спроби "походу вгору” будуть, але через необхідність сплати податків з 20 січня вийдуть з пропозицією експортери, - говорить директор департаменту операцій на фінансових ринках банку "Фінанси і Кредит” Андрій Войтенко.- Гривнева ліквідність більшості банків низька, що видно з високих ставок овернайт. Значить, банкам валюта не потрібна. А спроби розгойдати курс робляться з метою змусити кінцевого покупця - пересічного громадянина - скуповувати дорогий долар у експортера”.
    При невеликих обсягах ринку (12 січня обсяг міжбанку становив лише 100,8 млн дол) розгойдати його нескладно. Тому в НБУ заявляють про готовність підтримати курс будь-якими обсягами валюти з урахуванням вимог МВФ і планують, як в 2009 році, покарати спекулянтів. "На засіданні правління обговорювалося часткове відкликання ліцензії у 4-5 банків, які творять дива. Крім того, департаменти вже 2 дні переглядають стан коррахунків з кожним банком, який отримував рефінансування, і, якщо він спекулював, мають намір зобов’язати його повернути кредит”, - сказав чиновник.

    http://vidido.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 437 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net