Пятниця, 19.04.2024, 16:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Січень » 20 » Учений наполягає, що в луганській лікарні рвануло 25 кілограм тротилу. Теракт?



    Учений наполягає, що в луганській лікарні рвануло 25 кілограм тротилу. Теракт?
    12:39
    У перші години після вибуху лікарні в Луганську МНС разом з прокуратурою відпрацьовували декілька версій. Крім основної - вибуху кисневих балонів - говорили і про вибух побутового газу, а також про теракт, пов'язаний з виборами. Але вже увечері рятувальники говорили тільки про одне. «У наявності порушення техніки безпеки, - стверджують луганські МНСникі. - Вибухнули балони з киснем, які чомусь знаходилися на четвертому поверсі лікарні».
    Але чи можуть прості кисневі балони, які використовуються в кожній лікарні, на підприємстві або в майстернях, привести до таких масштабних руйнувань? Адже будівлі близько 20 років. Оцінюючи масштаби того, що трапилося, деякі фахівці сумніваються в кисневій версії вибуху. «По-перше, для того, щоб сталася реакція і послідував вибух такої потужності, необхідна наявність досить великої кількості органічної горючої речовини, - висуває свою версію Владимир Захматов, доктор технічних наук, експерт з вибухів. - Кажучи звичною мовою, потрібно розлити як мінімум каністру машинного масла, щоб почалася така реакція. По-друге, при об'ємному вибуху на четвертому поверсі повинні були зруйнуватися легкі конструкції - тобто вилетіти віконні рами, двері. Але що ми бачимо? Відбулося обвалення несучих конструкцій і перекриттів нижніх поверхів. Виходить, вибух був направлений! Є ще третій момент: при випадковому витоку невеликої кількості кисню відбудеться спалах, а не вибух. Я здзвонювався з колегами з Європи - вони говорять, що так кисень вибухнути не може», пише «Комсомольська правда» - Україна».
    За словами експерта, якщо проаналізувати характер руйнування, дуже схоже на дію сильної вибухівки. «Моя версія - спрацювала сильна вибухова речовина, судячи по руйнуваннях, еквівалентна двадцяти п'яти кілограмам тротилу, - підкреслює вчений. - Така цифра вийшла, виходячи з радіусу вибухової хвилі, яка винесла вікна в навколишніх будинках. Вона, за деякими даними, доходила до 500 метрів! Оскільки відбулося обвалення нижніх поверхів, на вибухівці повинна бути так звана гатка (якийсь матеріал, покладений зверху вибухівка. – ред.). Без неї на верхньому поверсі просто зірвало б дах. Говорити про теракт я не можу, але думаю, що вибух не випадковий».
    Невже вибух у лікарні - справа рук терористів? Якщо це так, чому ж рятувальники і прокуратура досі не сказали народу правду? Сам персонал, який працював у лікарні, впевнений: до трагедії терористи не причетні.
    «Ми не думаємо, що це теракт. Кому потрібно зруйновувати нашу лікарню? - говорить лікар-терапевт Дмитро Корнєв, який у день трагедії відпочивав удома після нічного чергування. - Ніколи не чули, щоб хтось робив замах на нашу будівлю або хотів змістити, наприклад, головлікаря. У момент трагедії якихось кримінальних авторитетів на стаціонарі також не було. Навіщо ж тоді висаджувати одну з кращих лікарень міста? Напевно, це помилка нашого персоналу, який щось накрутив з кисневими балонами. Добре, що в день трагедії пацієнтів було менше, ніж зазвичай. Багато хто відпросився додому, щоб проголосувати. Коли б не вибори, число жертв могло потроїтися».
    Фахівці найбільшої української компанії - постачальника кисневих балонів лікарням також упевнені: кисень міг рознести будівлю в пух і прах.
    Фахівці Держпромнагляду намагаються встановити, чому кисневі балони опинилися на четвертому поверсі і що могло спровокувати вибух.
    «Згідно правилам, такі балони повинні знаходитися на відстані не ближче метра від обігрівальних пристроїв, - говорять у прес-службі Держпромнагляду. - Якщо його нагрівати, балон може здетонувати і вибухнути. Також вся апаратура, яка стикається з балоном, повинна бути знежиреною. Це означає, що на обличчях, руках пацієнтів і персоналу лікарень не повинно бути ніяких слідів крему, помади - попадання цих речовин на балон також провокує вибух. Ще заборонено переливати газ з одного балона в іншій. Ймовірно, якусь з цих інструкцій просто проігнорували або не знали».
    Учора Держпромнагляд почав перевірку всіх лікарень країни, які використовують балони з киснем і азотом.


    http://ua.for-ua.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 448 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net