Пятниця, 26.04.2024, 21:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Січень » 21 » Учні МАНУ мають пільги?



    Учні МАНУ мають пільги?
    10:43
    Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) розпочалася 15 грудня і триватиме до 18 год. 31 березня включно. На жаль, через карантин темпи її дещо знизилися і за станом на 14 січня на Тернопільщині зареєстровано всього 200 осіб. Однак, як каже заступник директора обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти з питань зовнішнього оцінювання та моніторингу якості освіти Юрій Чеславович ШАЙНЮК, «відповідальність людей, які хочуть стати студентами вишів, постійно зростає і кількість охочих зареєструватися з кожним днем збільшується». І не за горами той час, прогнозує освітянин, коли до 20 пунктів реєстрації (три з них у Тернополі), що діють в області, вишикуються довжелезні черги…
    Наразі ж телефон «гарячої» лінії інституту (43-57-85) «червоний» від запитань. Майбутніх абітурієнтів цікавить усе: від особливостей проведення цьогорічного тестування до того, «чи можна брати із собою калькулятор?» Надходять питання і до редакції «ВЖ плюс». Відповіді на них дає Юрій Чеславович.
    «Чи правда, що для вступу в технікум потрібно сертифікати лише з двох предметів?»
    — Для вступу у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації, а це технікуми, педагогічні училища, коледжі та прирівняні до них виші, достатньо сертифікатів з двох предметів — українська мова та література і другий профільний предмет, який визначає приймальна комісія вишу та з якого відбувається ЗНО. Для вступу у ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації — інститут, університет, академія, консерваторія — обов’язковими є три сертифікати: з української мови та літератури, на вибір — з математики чи історії України — і з предмета, який ближчий до профілю обраної абітурієнтом спеціальності. Як правило, виші пропонують для складання на той чи інший профіль парні предмети, до прикладу, географію чи іноземну мову, біологію чи хімію тощо.
    «Я ще не визначилася з предметами для тестування. Чи зможу потім перереєструватися?»
    — Кожен учасник має право зареєструватися на тестування з не більш ніж п’яти предметів. Протягом усього періоду реєстрації, тобто до 31 березня, можна перереєстровуватися необмежену кількість разів.
    Особливою умовою реєстрації в цьому році є те, що сертифікат видаватимуть перед початком проведення тестування, тобто під час реєстрації. Це зручно, тому що принаймні цей сертифікат є безпосереднім пропуском до пункту тестування. Також на ньому є серійний номер реєстрації, фото і PIN-код. Користуючись цим PIN-кодом, через 3-4 години після реєстрації учасник може зайти на свою персональну сторінку, розміщену на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (www.testportal.gov.ua). На ній подано інформацію про перелік предметів, вибраних для тестування. В майбутньому на персональних сторінках розміщуватимуться запрошення до пунктів тестування та інформація про результати зовнішнього оцінювання.
    Для того, щоб зареєструватися, потрібно подати до пункту реєстрації на ЗНО атестат про повну загальну середню освіту і його копію (для тих, хто ще є учнями чи студентами навчальних закладів, слід подати довідку встановленого Українським центром оцінювання якості освіти зразка), паспорт, а для тих, кому на момент реєстрації ще не виповнилося 16 років — свідоцтво про народження, дві фотокартки розміром 3х4 та два файли для зберігання документів.
    «Чи правда, що цього року оригінал сертифіката можна подавати тільки до одного вишу? Якою є кількість місць для пільговиків у виші?»
    — Так, якщо ви належите до котроїсь з пільгових категорій (діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа віком від 18 до 23 років; інваліди I та II груп та діти-інваліди віком до 18 років, яким не протипоказане навчання за обраним напрямом; особи, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи; діти, чиї батьки загинули або стали інвалідами на вугледобувних підприємствах, при вступі на навчання за гірничими спеціальностями; діти військовослужбовців Збройних сил України, інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, які загинули під час виконання службових обов’язків; члени сімей шахтарів та гірничорятувальників, які загинули внаслідок аварії на орендному підприємстві «Шахта імені О. Ф. Засядька»; особи, яким відповідно до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» надане таке право). Коли ж ні, то можете подавати копію сертифіката і документи до необмеженої кількості вишів. Щодо кількості пільгових місць, то Міністерство освіти і науки затвердило зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України. Цьогоріч виші мають право самостійно визначати кількість місць для пільговиків при зарахуванні за державним замовленням. Кількість осіб, що мають право на позаконкурсний вступ, становитиме четвертину від загального числа студентів-державників. Кожен ВНЗ має право збільшити цю квоту для пільговиків на власний розсуд.
    «Чи можуть випускники Малої академії наук вступати до вишів за цільовими скеруваннями? Кому взагалі надається цільове скерування? Якщо на одне місце претендують абітурієнт-пільговик і з цільовим скеруванням, то хто з них матиме переважне право при вступі?»
    — Згідно зі змінами до Умов прийому до вищих навчальних закладів разом із призерами всеукраїнських олімпіад та учасниками міжнародних олімпіад переважне право на зарахування до вищих навчальних закладів матимуть призери (особи, нагороджені дипломами I-III ступенів) III етапу всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України за умови, якщо вони вступають на напрями підготовки, для яких профільним є вступне випробування з предмета. Щодо цільових скерувань, то їх надають учням із сільської місцевості з умовою, що після закінчення вишу вони повернуться працювати до села. А також — переможцям четвертого етапу всеукраїнських олімпіад і тим, котрі досягли значного рівня у вивченні того чи іншого предмета. Щодо рейтингу, то найперше на зарахування мають право пільговики, далі ті, хто вступає за результатами співбесіди, здебільшого це діти-інваліди, і тільки потім — за цільовими скеруваннями. Коли ж на одне місце претендують двоє осіб з однаковою кількістю балів сертифікатів, то до уваги братимуться середні бали атестатів.
    Якщо у вас є ще питання до Юрія Шайнюка з приводу тестування, то, будь ласка, телефонуйте на 25-26-28, 25-47-68 або ж надсилайте на адресу: м. Тернопіль, вул. Гетьмана Сагайдачного, 9, «Освіта» чи на e-mail tasiana07@mail.ru Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду.


    Записала Н. ЧОРНА.
    http://vilne.org.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 623 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net