Пятниця, 26.04.2024, 07:56
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 3 » ДАІ підготувала нові «сюрпризи»



    ДАІ підготувала нові «сюрпризи»
    10:22
    Водіям хочуть заборонити рухатися швидше 90км/год та сідати за кермо втомленими.
    Враховуючи те, що за останній час було внесено чимало доповнень до Правил дорожнього руху (тільки за останні два роки вступили в силу 6 постанов Кабміну із редагування правил дорожнього руху), ДАІ підготувала проект редакції, що об’єднує всі прийняті раніше зміни, внісши і повністю нові пропозиції.
    Повідомляє ТСН.ua з посиланням на donbass.ua.
    Деякі з них вже існують в інших законодавчих документах, правилах і стандартах, що діють у сфері дорожнього руху.
    У новій редакції чітко задекларовано, що зупиняти на дорозі, перевіряти авто і документи у водія мають право лише працівники міліції і тільки при виконанні службових обов’язків.
    Тобто водії можуть не зупинятися на вимогу інших осіб на помах смугастого жезла - наприклад, так званих екологів, які перевіряють кількість шкідливих речовин у відпрацьованих газах.
    З існуючих Правил пропонується прибрати знак і поняття "дорога для автомобілів”. Даішники пояснюють це тим, що в Україні майже немає трас, що відповідають цим вимогам.
    Нагадаємо, що на даних ділянках дозволено було їздити зі швидкістю 110 км / год. Однак з огляду на численні побажання автомобілістів і народних обранців, у минулому році Кабмін підготував постанову, що надає право рухатися зі швидкістю до 110 км / год. на дорогах з окремими проїзними частинами, відокремленими одна від одної розділовою смугою (пункт 12.6 "г” правил дорожнього руху).
    У редакції Правил, яку ДАІ підготувала нині, пропонується знову знизити швидкість, дозволивши рух на автомагістралях не більше 130 км / год., а на інших дорогах - не більше 90 км / год. Таким чином, на більшості заміських доріг швидкість не повинна буде перевищувати 90 км / год., адже автомагістралей в Україні майже немає.
    Офіційно дозволену швидкість в 110 км / год. пропонується прибрати, залишивши лише два варіанти руху - 130 км / год. на автомагістралях та 90 км / год. на всіх інших дорогах.
    Велику увагу приділили велосипедистам. Так, пропонується вважати велосипедною доріжкою тільки ділянку, яка виконана з покриття червоного кольору. А для кращої організації руху велосипедистів для них збираються встановити спеціальні світлофори двох типів - тільки для велосипедистів і для пішоходів і велосипедистів. З’являться також нові дорожні знаки та розмітка.
    З метою підвищення безпеки руху список заборон для водіїв значно розширено. Відтепер їм заборонено керувати транспортним засобом не тільки під впливом алкогольного і наркотичного сп’яніння, а й лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також у хворобливому і втомлені стані.
    Не дозволяється також перевозити пасажирів на автобусі на відстань понад 500 км одним водієм. До речі, покарання за це порушення навіть передбачено окремою статтею Кодексу України про адміністративні порушення 121-2 ч. 3, що передбачає штраф у розмірі від 170 до 255 грн.
    Щоб обмежити незаконне використання нерозмитнених автомобілів, які ввозяться в Україну тимчасово, збираються заборонити керувати такими ТЗ, передавати їх у володіння, використання або розпорядження іншим особам. На них має право їздити тільки особа, яка завезла даний ТЗ.
    Більш жорсткі вимоги означатиме знак 3.34 "Зупинка заборонена”. Якщо нині він забороняє зупинку і стоянку всіх ТЗ, крім таксі, що здійснюють посадку і висадку пасажирів (розвантаження чи навантаження вантажів), то в майбутньому це буде стосуватися будь-яких ТЗ.
    І ще одна істотна зміна - заборонять також зупинку на автомагістралях поза спеціально відведеними для цього місцями, позначеними знаками 5.38 або 6.15.
    ДАІ відкрита для діалогу з учасниками руху - вони мають можливість надіслати свої пропозиції та зауваження з приводу нововведень в ПДР і вплинути на їх остаточний варіант.
    Всі перераховані вище нововведення сьогодні існують поки що тільки в проекті змін до правил дорожнього руху, а повна їх редакція викладена на електронному сайті Департаменту ДАІ МВС України. Більше того, всі зацікавлені особи можуть вносити свої пропозиції та зауваження з приводу нововведень. Таким чином, поки ще є можливість відкоригувати ті моменти, які викликають зауваження у автомобілістів.



    http://vidido.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 602 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net