Субота, 20.04.2024, 07:00
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 5 » Українці в ресторанах стали їсти або менше, або рідше



    Українці в ресторанах стали їсти або менше, або рідше
    13:57
    Продукти, що подорожчали торік на 30-50%, на досягнутому не зупиняться. Слідом за ними ростуть і ціни в кафе, генделиках і ресторанах. Українці замість сніданків і обідів замовляють каву, а вечірні посиденьки з друзями переходять у розряд "вихід у люди".
    Через подорожчання продуктів закладу громадського харчування всіх рангів підняли ціни: у середньому на 20% за рік. Хтось зробив це різко – і відразу втратив чимало клієнтів, інші проводили це поетапно. Але так чи інакше ресторатори відзначають: відвідуваність упала на третину. Особливо це помітно по закладах середньої руки. Менеджер Михайло з друзями переорієнтувався на сегмент подешевше: "Обставини змушують йти в місцеві кафе й так звані забігайлівки. Та й список замовлень став коротше". Експерт по Європейській інтеграції Ірина відмовлятися від звичного рівня життя не хоче: "Важливо зрозуміти, чому люди ходять у ресторани. Не тільки для того, щоб поїсти. Туди йдуть за враженнями, за певними відчуттями, те що ми називаємо "виходять у люди". Думаю, ми будемо й далі дозволяти собі замовляти те, що замовляли, але частота походів у ресторан буде змінюватися".


    Ціни налякали українців
    Ціни за рік у ресторанно-кафешних закладах виросли на 20%. І це притім, що підприємці заощаджували, на чому могли: домагалися знижок в орендарів, перейшли з повної зайнятості персоналу на позмінну роботу, ввели графік роботи електроустаткування, щоб не ганяти печі цілодобово. Мийні засоби – подешевше, скатертини в складочку замінили на рівні, тепер за прання й прасування можна платити за кілограми, а не поштучно. Всього разом великий ресторан заощаджує від 10% місячного бюджету.
    Складніше – із самим меню. Одні залишали ціну, але зменшували порцію. Інші – вводили дешеві страви з недорогих продуктів. Треті – формували комплексні пропозиції. Останні – вигідні й відвідувачам, і ресторанам, говорить керуючий рестораном-броварнею Андрій Поздняков: "Ми відкрилися в кризу й дуже правильно зробили, що сформували багато страв для компаній і друзів. Асорті з грилю, суши, ковбасні асорті, хлібні асорти. Тим більше в нашім форматі це все добре підходить до пива. Для великої компанії, безумовно, вигідніше купити такий набір, ніж брати окремі порції, де націнка завжди більша. А нам більші набори забезпечують гарний товарообіг".
    Ресторатори намагаються використовувати вітчизняні продукти, щоб не залежати від курсу валют. Допомагає цьому й сезонність меню: багато українських овочів – улітку, а взимку прісних імпортних плодів тримають тільки необхідний мінімум. Але ввести смачні м'ясні страви – ціла проблема. Більша частина вітчизняного м'яса залишається твердим, як би з ним не вправлялися шеф-кухарі. "Завжди були більші претензії й до м'ясних продуктів, і до рибних продуктів, – говорить директор ресторанної консалтингової компанії Ольга Насонова, – оскільки продукція українського виробництва, особливо м'ясна і молочна, залишає бажати кращого або просто відсутня. Замість цього на ринку найчастіше буває заморожений імпорт. У принципі, багато хто про це знає. Зрозуміло, якість при цьому страждає, і створити смачні страви по-справжньому складно".

    Одні двері закриємо, двоє інших – відкриємо
    Протягом року багато закладів працювали в 0 рентабельності або з мінімальною прибутковістю. Тепер власники їх закривають. Найчастіше – це мережевики, які могли дозволити собі за рахунок прибуткових точок підтримувати малопопулярні. За місяць у Києві можуть закритися 2-5 великих. Зате в цей же місяць відкривають свої двері 5-7 невеликих закладів з недорогим меню. Це паб, кафе, піцерія або суши-бар із середнім чеком від 50 до 150 гривень. Такі заклади зараз найбільш популярні.
    Уже зараз ресторатори готуються до чергового підвищення цін: акцизи на спиртне, і остання продуктова інфляція ще не цілком відбита в меню. Але відразу відвідувачі цього не помітять: Ольга Насонова вважає, що будуть додаватися 3-5% кожні один-два місяця. І, звичайно, є межа, після якої українці просто не зможуть платити за бажаний ресторанний продукт. Ресторатори сподіваються, що цієї межі не дійдуть.


    http://myrelax.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 910 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net