Пятниця, 29.03.2024, 17:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 5 » Як Львів готується до ЄВРО-2012



    Як Львів готується до ЄВРО-2012
    14:24
    Участь Львова у Євро-2012 стала для міста та регіону одним із найбільш масштабних проектів, що реалізувалися в області упродовж кількох останніх десятиліть. Адже для того, щоби провести два чи три футбольні матчі у Львові потрібно збудувати новий стадіон, провести реконструкцію аеропорту, звести готелі, що відповідають усім сучасним вимогам, оновити дороги у місті та збудувати автошляхи до нових пунктів перетину на кордоні з Польщею.
    Отож крім привабливої перспективи реального оновлення інфраструктури області, місцева влада постала перед дуже серйозним викликом – бо все це треба зробити за дуже короткий час.

    Початкова ейфорія
    Три роки тому, коли Мішель Платіні оголосив Україну та Польщу господарями Євро-2012, Львів охопила ейфорія – представники влади навперебій говорили про унікальний шанс для того, щоби Львів та область вийшли на якісно новий рівень розвитку в дуже багатьох галузях – від інфраструктури до туризму. Тоді чиновники малювали привабливі картини про інвесторів які прийдуть зі своїми грішми і вкладатимуть їх в підготовку до Євро.

    Нові можливості для міста
    Врешті саме такий сценарій розвитку подій бачать і пересічні львів’яни, які від проведення чемпіонату чекають не стільки безконечного спортивного свята, скільки появи нових можливостей для заробітку, приходу інвестицій та підвищення рівня життя. Так бачить перспективу проведення Євро-2012 у Львові підприємець Геннадій Костенко:
    «В першу чергу це шалена реклама для нашого міста, це заманювання нових туристів, а це в свою чергу викличе нові робочі місця, а також зацікавлення інвесторів, щоби вкласти сюди максимальну кількість грошей. Це при умові, що у нас щось відбудеться».

    Кінець романтизму

    Остання фраза підприємця показує те, що очікування Львів’ян вже проминули романтичну фазу. Підготовка до Євро, яка донедавна нагадувала не сплановані дії місцевої та центральної влади, а радше рятувальну операцію не додає особливого оптимізму жителям Львова та області.
    Адже за три роки, що минули, інвестори на будівництво об’єктів так і не вишикувалися у довжелезну чергу, і найбільше в підготовку Львова інвестує держава та сам регіон. Єдиного інвестора, що погодився збудувати новий термінал в аеропорту, визначили щойно наприкінці року, хоча роботи там мали розпочати ще наприкінці серпня.

    Проблеми з УЄФА
    Крім того Львів має постійні проблеми з з УЄФА, пов’язані з термінами будівництва стадіону та його фінансування.
    Серед найновіших прикладів – нещодавня заява директора турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіяна Лубківського про те, що УЄФА занепокоєна ситуацією довкола будівництва стадіону у Львові, зокрема, недофінансування будівництва і суперечками між замовниками та підрядниками будівництва. Як зауважив пан Лубківський, ці проблеми мають бути усунуті найближчим часом, інакше вчасне будівництво стадіону буде вже неможливим.

    Оптимізм влади
    Місцева влада спростувала ці заяви, наголошуючи на тому, що роботи проводяться і на будівництво є фінансування.
    У розмові з кореспондентом Бі-Бі-Сі голова Львівської обласної адміністрації Микола Кміть наголосив, що зараз ситуація з підготовкою Львівської області є набагато ліпшою, ніж рік тому, бо вже є визначені завдання та їх виконавці і головна проблема – це кошти, адже левова частка їх на два найбільші об’єкти – стадіон та аеропорт – надходять з Києва:
    «Зараз значно легша ситуація, ніж рік тому. Всі знають, що робити, узгоджені проекти і питання час від часу виникає, як і у всій нашій державі виконання робіт і фінансування.»
    Та попри оптимізм влади чимало проблем залишаються і пов’язані вони власне з фінансуванням з Києва. Це і нові пункти перетину на кордоні з Польщею, і автомобільні дороги від кордону до Львова, які належать до компетенції Укравтодору. Врешті суттєвим залишається й політичний чинник – чинний прем’єр і кандидат у президенти Юлія Тимошенко неодноразово підставляла лікоть Львову у підготовці до Євро-2012. Але ніхто не може дати гарантій того, що після виборів, незважаючи від їх результату, Львів з політичних чи економічних причин можуть не замінити на той же Дніпропетровськ з готовим стадіоном. Таку інформацію останніми днями активно обговорюють українські друковані та електронні медіа.

    http://stadion.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 562 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net