Субота, 20.04.2024, 12:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 10 » Пиво та слабоалкогольні напої тепер не можна пити всюди



    Пиво та слабоалкогольні напої тепер не можна пити всюди
    14:07
    Віднині споживання слабоалкогольних напоїв і пива заборонено там же, де не дозволяють пити міцні алкогольні напої та вживати тютюнові вироби, зокрема, в установах охорони здоров’я й навчальних установах, у громадському транспорті, установах культури, у закритих спортивних приміщеннях і місцях проведення масових заходів, ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, у приміщеннях і на території дошкільних, навчальних й установ охорони здоров’я, у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які торгують товарами дитячих асортиментів і спорттоварами, у приміщеннях органів державної влади й місцевого управління, інших держустановах. (Закон про пивні обмеження підписав Президент України Віктор Ющенко). Наскільки такі кроки допоможуть зменшити надмірне захоплення пивом в Україні?

    Заради здоров’я молоді
    Закон про обмеження продажу і споживання пива у громадських містах був потрібен вже давно, адже у європейських країнах подібні заборони вже давно стали звичною практикою, зазначає голова парламентського комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павло Костенко. «Комітет завжди буде на боці тих законів, які передбачають безпечність розвитку молоді та сімейних відносин, а цей закон якраз спрямований на підростаюче покоління. Також показовим є обмеження віку до 18 років».

    Молодь – «проти», старше покоління – «за»
    Обмеження продажу й споживання слабоалкогольних напоїв, пива у Харкові запровадили на місцевому рівні, зазначає кореспондентка Радіо Свобода у цьому місті Юлія Журавльова, думки харків’ян щодо такого кроку розділилися приблизно навпіл: молодь схиляється до оцінки «проти», а ті, хто старше – до оцінки «за».
    «За» - і батьки і студенти, які більше за всіх полюбляють після занять десь у парку на лавці розпити пляшку - другу. 20-ти річна студентка Оксана одна з них, утім, зізнається, що нервує, коли поряд у транспорті хтось потягує пиво. «Мене дуже дратує, коли я їду в маршрутці, чи то в трамваї, і поряд зі мною хтось п'є пиво. Для цього є спеціальні заклади. Також мене дратує, коли у потязі люди просто «затарюються» пивом, і всю дорогу його розпивають», - говорить дівчина.
    Згоден із дівчиною і 35-річний Роман. З віком людина прагне комфорту, і це ненормально - сидіти із пляшкою на зупинці трамваю чи маршрутки, пояснює хлопець. «Зрозуміло, що молодь буде проти того, що їм забороняють пити пиво десь на лавці. У них немає грошей на кав'ярню, бо там воно дорожче. Дорослі завжди будуть «за» - їм хочеться посидіти у комфорті, сісти за стіл, щоб їм принесли...»
    Навести лад із продажем пива та слабоалкогольних напоїв у місті харківська влада вирішила ще восени минулого року. У листопаді міськрада ухвалила рішення, яким заборонила продаж слабоалкогольних напоїв та пива особам, які не досягли віку 18 років. Торговцям заборонили відпускати пиво неповнолітнім, і дозволили у разі виникнення сумнівів - просити документ, що посвідчує вік покупця.
    Зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою України, лише закріпили ініціативу харківської міськради, заявив начальник управління з питань інвестицій та споживчого ринку Андрій Проскурін. Чиновник проти різкого посилення контролю у цій сфері, і наголошує на поступовому переході на нові правила. Зокрема, в подальшому місцева влада планує розмежувати місця продажу пива та слабоалкогольних напоїв.

    Нешкідливим пиво назвати не можна
    Усі, хто їздить у метро, трамваях та інших видах громадського транспорту в Україні ставали свідками ситуацій, коли сусід (або навіть кілька сусідів по вагону) поєднують приємне з корисним –дорогу додому та розпивання пива, наприклад. Навряд чи хтось наважиться відкоркувати півлітра оковитої, а от пляшку менш міцного напою – не кожен посоромиться, хоча даремно, переконує екс-міністр охорони здоров’я України Микола Поліщук. По-перше, це не пристойно, а по-друге, пиво – не лимонад і не кефір, зауважує він. «В літрі 5% пива – 50 грам чистого спирту – це трішки більше 100 грамів горілки. Як Ви думаєте, воно буде діяти на дитину віком 16-18 років?»
    Нешкідливим пиво назвати не можна, але воно таким може бути для дорослої людини, яка знає межу, як і з будь-яким іншим спиртовим напоєм, та якій дозволяє здоров’я, констатує дієтолог Ігнат Матасар. «Пиво для дорослого організму, якому можна вживати алкогольні напої, може бути корисним, оскільки там є достатньо-оптимальна кількість вітамінів групи-Б та інших корисних для організму сполук. Інакше, воно б не вважалося харчовим продуктом».
    Антиалкогольними законами не можна «відохотити» молодь пити пиво чи міцніші напої, вважає головний нарколог України Анатолій Вієвський. Обмежити вживання алкоголю, на його думку, можна в інший спосіб, як це зробили за кордоном. «У Норвегії, наприклад, розраховують кількість місць на один квадратний кілометр, де можна придбати алкоголь, тільки не роблять це, як в Радянському союзі – одне на місто. Вирішуються питання: чи буде на розлив чи не буде, чи буде на автозаправній станції чи не буде».
    Тим часом Україна є одним із лідерів в Європі за рівнем підліткового алкоголізму. За даними експертів, п’ють пиво частіше, ніж тричі на місяць 40 зі 100 українських юнаків та 24 зі 100 дівчат у віці 15-16 років.


    http://ngo.donetsk.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 774 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net