Пятниця, 19.04.2024, 05:27
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 11 » Сьогодні стартує 60-й міжнародний кінофестиваль Берлінале



    Сьогодні стартує 60-й міжнародний кінофестиваль Берлінале
    12:12
    11 лютого у Берліні сьогодні стартує 60-ий міжнародний кінофестиваль Берлінале. Поряд з Канським та Венеціанським він належить до найвизначніших кіноподій року. Ювілейний Берлінале пройде під знаком сім‘ї.
    Як інформує "Німецька хвиля" у свою 60-ту річницю Берлінський міжнародний кінофестиваль вийде за межі кінотеатрів. Майже вісьмох тисяч глядацьких місць у 28 кінозалах організаторам виявилося недостатньо. Кожного вечора біля одного з кінотеатрів прибиратимуть знамениті червоні доріжки, аби показати фільми з різних секцій, для яких просто не вистачило місця всередині.
    Уже в п‘ятницю, 12 лютого, фестиваль влаштує перформанс просто неба в центрі міста, біля Бранденбурзьких воріт. Безкоштовно для всіх охочих тут покажуть оригінальну версію стрічки "Метрополіс" класика німого кіно Фріца Ланга. Довгий час картина вважалася втраченою, але минулого року була знайдена в одному з аргентинських музеїв.
    "У часи, коли люди починають дивитися фільми мало не на своєму годиннику, ми хотіли показати, що магія кіно передбачає певну величину – як у прямому, так і в переносному значенні", - каже багаторічний директор фестивалю Дітер Косслік. Для перформанса біля Бранденбурзьких воріт корейсько-американська дизайнерка Крістіна Кім виготовила полотно площею у 300 квадратних метрів з уже непотрібних фестивальних та кіноафіш.
    Цього ж дня на Постдамській площі (Potsdamer Platz) відбудеться урочисте відкриття першої зірки Берлінської алеї зірок. Такої честі удостоєно легенду світового кіно Марлен Дітріх. Охочі зможуть навіть сфотографуватися з "привидом" кінодіви, адже за допомогою системи дзеркал та проектора біля постаменту наче витатиме зображення самої знаменитості.
    Що ж до конкурсної програми фестивалю, то в ній візьмуть участь 20 кінокартин з різних країн світу. Серед них – роботи відомих режисерів Романа Поланскі, Майкла Вінтерботтома та Кої Вакамацу. Ще шість фільмів покажуть поза конкурсом, у тому числі й стрічку легендарного Мартіна Скорсезе "Острів проклятих" за участю Леонардо ДіКапріо.
    А відкрити цьогорічний Берлінале організатори вирішили роботою китайського режисера Ванґа Кваньяна "Tuan Yuan" ("Разом окремо"). Це символічний вибір, каже "Німецькій хвилі" керівник фестивалю Дітер Косслік: "Цього року ми маємо двадцяту річницю возз‘єднання Німеччини, і в цьому фільмі також ідеться про розлуку через політичні причини, а потім возз‘єднання через багато років".
    Золотих та Срібних ведмедів – головні призи фестивалю – роздаватиме міжнародне журі на чолі з культовим німецьким режиссером Вернером Герцогом. Як наголосив директор Берлінале Дітер Косслік: "Ми святкуємо День народження. Тому нам потрібно було мати кілька символів, і Вернер Герцог власне є таким символом. І я дуже радію, що нам вдалося запросити його до журі і що ми маємо саме німецького голову", - наголосив Косслік.
    Окрім Герцога, до журі увійшли американська акторка, володарка "Оскара" Рене Зеллвеґер, італійська режисерка та сценаристка Франческа Коменчіні, німецька актриса Корнелія Фробоесс, іспанський кінопродюсер Хосе Марія Моралес, китайська акторка Нань Ю та сомалійський письменник Нуруддін Фарах.
    Проблема відмінностей між Сходом і Заходом досі актуальна для Німеччини, тому Берлінале покликаний також налагоджувати комунікацію між двома частинами не лише країни, а й самої німецької столиці, зауважує Косслік.
    Окрім того, 60-ий "Берлінале" має пройти під знаком родини. "Майже половина всіх картин так чи інакше стосується сім‘ї. Деякі з них викликають жах, деякі навпаки дуже добрі", - розповідає Косслік. Це свідчить про те, що родина, цінність якої останнім часом дещо нівелювалася, знову опинилася в центрі суспільних тенденцій, каже директор фестивалю. Бо ніщо так не відображає їх, як мистецтво.


    http://zaxid.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 363 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net