Пятниця, 26.04.2024, 06:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Лютий » 17 » Підсумки п'ятого дня Олімпіади. Медалі



    Підсумки п'ятого дня Олімпіади. Медалі
    12:01
    Oгляд головних подій п'ятого ігрового дня XXI Олімпійських ігор, що пройшов під гаслом Міфи чи реальність.
    Відповіді на ці питання у традиційному огляді.

    Питання # 1. Крах біатлонної збірної Росії. Міф чи реальність?
    Біатлон жінки 10км. Персьют
    Після жіночій спринтерської гонки виникло стійке відчуття, що з такою фізичною підготовкою, з якою, мабуть, краща команда світового біатлону - збірна Росії - прибула на Ігри, їм на Олімпіаді ловити нічого. За винятком естафети, де довжина етапу у 6 км може нівелювати це їхнє відставання у фізиці. Причин такої фізичної ями у першій гонці (і чи тільки першій) бачиться три:
        * Популярність біатлону в Росії
        * Сергій Кущенко
        * Штрейбрейхерство тренерів збірної
    Популярність біатлону в Росії, який за народною любов’ю вийшов мало не на друге місце в країні (після футболу), плюс прихід до Федерації біатлону директора-максималіста Сергія Кущенка, змусила тренерів підводити дівчат на максимальній фізичної готовності до кожного кубкового етапу, де вони постійно боролися за перемоги і ніхто не зміг (або не захотів) пояснити Кущенку, який давить з них результат, що потім ці локальні успіхи можуть відгукнутися великим провалом, що, власне, і сталося в спринті.
    Крики ж, що потрібно терміново повернути переможницю спринту на батьківщину, повинні стихнути з розумінням того, що з таким тренерським підходом Кузьміна б ніколи не виграла цю гонку. А головним питанням перед гонкою переслідування було те, чи зможуть росіянки розвіяти ці побоювання і довести, що ті результати були спричинені акліматизацією або невдало підібраним мастилом.

    Гонка
    Як і в спринті, боротьба за золото розгорнулася між Магдаленою Нойнер і Анастасією Кузьміною. Перший вогневий рубіж вони пройшли чисто, на другий прийшли, як і на перший, разом, і тут не влучила Кузьміна, дозволивши Нойнер отримати перевагу у 25 секунд.
    На третьому рубежі вони допустили по промаху, і статус-кво зберігся, а ось на четвертому - Кузьміна відстрілялася чисто, на відміну від Магдалени, однак наздогнати її не змогла.
    У підсумку шестиразова Чемпіонка Світу завоювала своє перше Олімпійське золото. А третє місце, завдяки абсолютно чистій стрільбі, здобула француженка Марі Брюне.
    Росіянки, як і очікувалося, у боротьбу за медалі не вступали, проте і такого явного швидкісного провалу у них вже не спостерігалося. Позитивної відповіді щодо їх медальних перспектив ми так і не отримали. Наші ж спортсменки зайняли в підсумковому протоколі місця з 21 по 23, і лише Віта Семеренко вибилася із загальної групи, фінішуючи 42-ю.

    Питання # 2. Українська медаль. Міф чи реальність?
    Біатлон чоловіки 12,5 км. Персьют
    Виступи українських олімпійців, може, провальними на цих Іграх і не назвеш, але й вище голови вони, м'яко кажучи, не стрибають. Всі ми розуміємо, який рівень фінансування наших зимових видів спорту, що в ковзанярських дисциплінах ми дійшли вже до того, що на Ігри не їде жодна людина, на черзі стоять санно-бобслейні дисципліни.
    Не зовсім зрозуміло, звідки в нашій країні можуть з'являтися стрибуни з трампліна і двоєборці. Ніхто і не вимагає від українських спортсменів чудес, але все-таки, здається, що вони трохи не дотягують до своїх потенційних можливостей.
    Гірше, ніж могли, виступили фігуристи в парному катанні, явно, навіть незважаючи на все те, що творили з саночною трасою організатори, не дотягують до свого рівня саночниці, місць на 10-15 мав бути вище лідер чоловічої лижної команди Роман Лейб’юк, не вражають в біатлоні наші дівчата, та й останніх місць на трампліні в стрибках і двоєборстві ми могли б і уникнути.
    Найбільш реальний шанс на медаль нам подарувала погода в чоловічій спринтерській гонці, адже виступ Андрія Дериземлі, що посів у спринті 5-е місце, можна назвати дзеркалом виступу всієї української команди. Ніби й непоганий результат, але враховуючи, що за високі місця боролися тільки перші 15 спортсменів, то можна сказати, що Андрій виступив трохи гірше, ніж міг. Але, однак, гарна стартова позиція була зароблена і такого шансу на медаль, як у вчорашній гонці переслідування, більше на Олімпіаді, напевно, і не буде.

    Гонка

    За здобуту над деякими іншими конкурентами перевагу, Андрій вирішив одразу зі старту не чіплятися, почав гонку не поспішаючи і після промаху на першому рубежі трохи погіршив свої позиції. На другому рубежі відстрілявся чисто, почав поступово додавати в швидкості, а на третій вогневий рубіж приїхав, хай вже і в складі достатньо великої групи, однак після промахів всіх тих, що йшли попереду, у Андрія вималювалися досить пристойні перспективи. Однак на третьому вогневому рубежі він промазав тричі і залишився без шансів на медаль у цій гонці, і, можливо, залишивши без шансів на медаль всю українську делегацію на цій Олімпіаді.
    А переможцем став швед Бйорн Феррі. Напевно, більш достойного переможця, єдиного з 10 перших в спринті, який боровся зі стихією не тільки в ході останнього кола гонки, бути й не могло. А перед самою гонкою здавалося, що золота у Еміля-Егле Свендсена не відняти нікому. Після першого кола він вже наздогнав лідера, Венсана Жея, однак, допустивши 4 промахи на трьох останніх вогневих рубежах, став лише 8-м, навіть гірше Бйорндалена, що стартував лише 17 і посів 7-е місце у підсумку.
    Незважаючи на два промахи на двох останніх вогневих рубежах, срібло дісталося австрійцю Крістофу Зуманну, що обійшов на останньому колі бронзового призера гонки Жея, для якого це вже друга медаль у Вістлері.

    Питання # 3. Життя за спиною у Плющенка. Міф чи реальність?
    Фігурне катання. Чоловіки. Коротка програма
    Три роки після Олімпіади в Турині у чоловічому фігурному катанні кипіло життя. Спочатку після відходу Євгенія Плющенка воно було якимсь дитячим - програми, що показуються фігуристами, були настільки простішими того, що робив Євгеній, що ставлення до чоловічого катання стало трохи поблажливим.
    Проте до минулого сезону багато що змінилося - японський фігурист Дайсуке Такахаші побив Туринський рекорд Євгенія, не без допомоги великої Тетяни Тарасової заблищав Браян Жубер.
    У вищий світ своїх фігуристів делегували і США, Еван Лайсачек і Джеремі Еббот вважалися одними з претендентів на Ванкуверське золото. Як ніколи до цього, почав кататися швейцарець Стефан Ламб'єль. Молоді канадець Патрік Чан і японець Нобунарі Ода почали дуже відчутно підтискати визнаних лідерів. Загалом, закрутилася справжня передолімпійська інтрига.
    І тут рішення про повернення у великий спорт прийняв Євгеній Плющенко. Багато хто сміявся над ним, згадуючи його зовсім неспортивний виступ у конкурсі Євробачення разом з Дімою Біланом, припускали - до 15 кілограм йому потрібно скинути або більше, вважали його жертвою Яни Рудьковської, яка для задоволення своїх амбіцій змусила Євгенія повернутися у великий спорт, що, на думку багатьох, повинно було закінчитися провалом.
    Можливо, якби не все це, нічого б у Євгенія і не вийшло, а тут у нього заграла спортивна злість, він вирвався з кола московських тусовок, скинув вагу і відновив, здавалося, назавжди втрачену здатність стрибати четверні стрибки. Дебютував на московському етапі Гран-прі, знищив суперників на Чемпіонаті Європи і поїхав у Ванкувер, майже таким же фаворитом, як і чотири роки тому в Турин. А всі ті, хто виконував соло ці три роки, знизали плечима і пішли в тінь, в їх програмах знову з’явилася, здавалося, забута невпевненість і з'явилися дитячі, ще такі невластиві в минулому році помилки.
    Тепер хочеться перед стартом короткої програми поставити одне з головних питань цих Ігор, чи так бояться Плющенка ті, хто з ним ніколи і не боровся: Дайсуке Такахаші, Патрік Чен або Нобунарі Ода, чи так психологічно слабкий Браян Жубер, так чи здригнувся швейцарець Стефан Ламб'єль, невже самі себе викреслили з претендентів на успіх американці? Або вони просто зачаїлися до Олімпійського старту, або хтось з них готує Євгенію великий сюрприз?

    Змагання

    Першим з претендентів на медалі, під 11-м стартовим, саме Євгеній Плющенко змагання і починав. Виступив Женя здорово, як і завжди після свого повернення, відстрибав усі свої стрибки на початку програми, а далі займався обертаннями і доріжками. У результаті - 90,85, що трохи гірше, ніж на Чемпіонаті Європи.
    Виступав перед Плющенком українець Євген Ковалевський і показав 63,81 і в довільну програму успішно кваліфікувався. Потім виступав Такахаші. Відкатав свою програму чисто, але вона виглядала простіше, ніж у Плющенка. 90,25 - і це як сигнал Плющенку не розслаблятися.
    А потім претенденти пішли один за одним: Ламб'єль - 84,63 (короткий аксель і зірваний каскад), Ода - 84,85 (хоча, і виглядав трохи краще за Ламб’єля) і перший після заливки льоду Браян Жубер - 68,00 (помилка на четверному, потім падіння і як не було тих років, коли він виступав без Плющенка). І під кінець тріо американців, розведених чехом Томасом Вернером і канадцем Патріком Чаном.
    Патрік Чан - 81,12 (помилився на першому стрибку, але потім опанував себе і виступив непогано), Джонні Вейєр - 82,10 (чисто виконана і приголомшливо гарна програма, яка заполонила зал і залишила байдужими суддів), Томас Вернер , що виступав у піонерському галстуку,  - 65,32 (падіння, помилки і, як і у випадку з Жубером, зовсім не те, чого ми очікували), Еван Лайсачек - 90,30 (впорався з акселем, якого дуже боявся, і взагалі - відкатав на високому рівні, не допустивши помилок, що, з огляду на його змученість різними травмами, здалося просто дивом), друге місце, сльози і місце в трійці претендентів на Олімпійське золото, останній з претендентів на медалі Джеремі Еббот - 69,40 (з акселем в 1,5 оберту замість 3).
    Як підсумок програми можна сказати, що багатьох своїх конкурентів Плющенко з дороги прибрав, але ті двоє, що пройшли перевірку в короткій програмі, дадуть йому справжній бій у довільній. Такахаші - точно, а Лайсачек - якщо дозволить здоров'я.

    Хокей. Питань немає
    У боротьбу вступили головні фаворити Олімпійського турніру США, Канада та Росія. США виглядали гірше, ніж інші, вимучивши перемогу над швейцарцями 3:1, канадці, придивившись до суперника і один до одного (в 1 періоді 0:0), відвантажили 8 безмовних шайб у ворота норвежців в 2-му і 3-му, а росіяни, навпаки, показавши фантастичний хокей у першому періоді 3:0 (залишивши своєю грою в ці 20 хвилин найсильніше враження першого дня хокейного турніру), відпочили у ході другого періоду і влаштували гольову феєрію в третьому.

    Всі медалі п'ятого дня Олімпіади
    Біатлон. Гонка переслідування, 10 км. Жінки
    1-а Нойнер (Німеччина)
    2-я Кузьміна (Словаччина)
    3-я Брюне (Франція)

    Санний спорт. Жінки
    1-а Тетяна Хюфнер (Німеччина)
    2-а Ніна Рейтмайєр (Австрія)
    3-я Наталі Гейзенбергер (Німеччина)

    Ковзанярський спорт, 500 м. Жінки
    1-а Лі Санг-Хва (Південна Корея)
    2-я Дженні Вольф (Німеччина)
    3-я Бейксін Ванг (Китай)

    Сноуборд. Борд-крос. Жінки
    1-а Маель Рікер (Канада)
    2-я Дебора Антоніоз (Франція)
    3-я Олівія Нобс (Швейцарія)

    Біатлон. Гонка переслідування, 12,5 км. Чоловіки
    1-й Бйорн Феррі (Швеція)
    2-й Крістоф Зуманн (Австрія)
    3-й Венсан Жей (Франція)

    Хокей. Чоловіки
    Канада - Норвегія - 8:0
    США - Швейцарія - 3:1
    Росія - Латвія - 8:2

    Олімпіада. Ванкувер. Медалі

    МКраїнаЗСБВ
    1 Німеччина 3429
    2 Південна Корея31
    3 Швейцарія30
    4 США2248
    5 Канада2
    6 Франція2
    7 Швеція202
    8 Китай 1113
    9 Словаччина10
    10 Чехія1012
    11 Нідерланди10
    12 Норвегія023
    12 Австрія0213
    14 Італія012
    15 Японія012
    16 Австралія01  1  
    16 Польща01  01  
    16 Естонія01
    19 Хорватія0  1  1  
    19 Росія0  1  


    http://paralleli.if.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net