Четвер, 28.11.2024, 09:14
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 21
    Гостей: 21
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 6128
    Форум: 555/31861
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 3 » Що і куди пакувати, аби довше зберігати



    Що і куди пакувати, аби довше зберігати
    10:30
    У нас, як завжди, біда не приходить одна – до економічної, фінансової та інших криз додалися ще й вибори. Чим не оминули скористатися різного штибу спекулянти – ціни буквально на всі харчі стрімко „полізли” догори. „Жарку” піддають і споживачі, які чи не на останні кревні запасаються цукром, крупами, макаронами, борошном, курячими стегенцями. І все для того, аби через місяць-другий усім цим крамом наповнювати... смітники. Бо все воно кисне, гіркне, жучки різні та метелики „заводяться”...

    Сир – плівку, ковбасу – у фольгу
    Як довше зберегти свій „стратегічний” провіант? Про це ми запитали лікаря з гігієни харчування Світловодської РайСЕС Олену Філічкіну. Найкраще, сказала вона, продукти зберігати у „рідній” фабричній упаковці. Це, як правило, упаковка на основі харчового поліетилену. У ньому і, зокрема, у харчовій плівці добре зберігаються сири, овочі, фрукти, риба, м’ясо та різні копченості. Але, застерігає пані Олена, якщо ви розмотали плівку з цими наїдками – повторно використовувати її непотрібно, запакувати треба новим шматком плівки. А от зберігати у целофані ковбасу, вершкове масло інші „жирності” не варто – у ньому вони досить швидко стають слизькими та набувають малоприємного запаху. Для таких харчів фахівець з „правильного” харчування радить упаковку із фольги. Вона не вбирає у себе жир, не пропускає вологу та сторонні запахи. Ще краще підходить пергаментний папір – у ньому ці продукти, а також сири, кондитерські вироби „дихають” і тому довше зберігають свою натуральну свіжість.
    А от пакувати у такий папір свіжу рибу, зелень та овочі з фруктами наша консультантка не радить. Як і не радить три останні продукти пакувати у вакуумну упаковку, яку, до речі, можна назвати останнім „писком” пакувальних технологій. Наразі у продажу з’явилися спеціальні пластикові і скляні контейнери та насоси (механічні чи електричні) до них. Електричні, зазначила Олена Філічкіна, кращі – вони дозволяють повністю відкачати з тари повітря, чого не скажеш про механічні – вручну навряд чи вдасться створити безповітряний простір. Для всього іншого вакуум – ідеальна упаковка.

    У пластиковій тарі і заморожувати можна
    Та все ж, універсальною тарою лікарка вважає пластикові лотки з кришками – у них годиться зберігати тривалий час усе, що завгодно. Ще довше – за низьких температур. Навіть заморожувати свої припаси можна. Головне – не змішувати докупи різні продукти. Але, вибираючи таку тару, треба бути обачним, аби не „затаритись” нехарчовим пластиком. На харчовому, пояснила наша консультантка, викарбовано зображення виделки та келиха. Також у продавця не завадить поцікавитися, саме для яких продуктів – гарячих чи холодних – той чи інший пластиковий контейнер.

    Між іншим:
    Не слід зберігати продукти у чавунному або алюмінієвому посуді, краще – у емальованому чи скляному;
    Не слід ополіскувати овочі та фрукти, якщо ви кладете на зберігання до холодильника;
    Риба у холодильнику зберігається значно довше, коли вона чищена;
    Зелень зберігається довше, якщо до неї покласти половинку цибулини;
    Термін придатності олії збільшується, якщо вона знаходиться у непрозорій ємності.


    Віталій АСАУЛЕНКО
    www.svetlovodsk.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 981 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Сила слова! >>
  • Кобеляки на Google... >>
  • У кого какой интер... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net