Четвер, 25.04.2024, 15:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 4 » У Гватемалі поліцейські обкрадали наркокартелі



    У Гватемалі поліцейські обкрадали наркокартелі
    11:32
    Група поліцейських, якими керували начальник національної поліції Гватемали Бальтасар Гомес і глава відомства по боротьбі з наркобізнесом Неллі Бонілья, викрали 700 кілограмів кокаїну зі складу в місті Аматітлан, який належав наркокартелю Zetas. Про це розповів слідчий гватемальської прокуратри Карлос Кастрезана, передає NEWSru.com.
    Zetas є досить відомим угрупованням кілерів і наркоторговців, що підтримують зв'язок мало не з найпотужнішим мексиканським наркокартелем Gulf.
    В останні роки через сильний тиск, який чинять на наркомафію армія і поліція Мексики за наказом свого президента Феліпе Кальдерона, гангстери Zetas посилюють свій вплив у відносно спокійній для них Гватемалі.
    Після зникнення товару гватемальська наркомафія вирішила помститися злодіям з поліції. У квітні 2009 року підрозділ поліцейських потрапив у засідку, влаштовану гангстерами: 5 правоохоронців були вбиті. Після цього "перевертні в погонах" настільки злякалися подальшої кримінальної війни, що повернули викрадене "з відсотками" у вигляді 1 тонни 50 кілограмів кокаїну і арсеналу зброї. Пізніше поліція конфіскувала у гангстерів 500 пострілів до гранатомета і велику кількість автоматичної зброї.
    При цьому слідчі прокуратури не змогли поки що встановити, чи перший раз поліцейські викрадали наркотики у злочинців, чи перехоплення контрабандного вантажу практикувалося і раніше.
    Розслідування цього злочину почалося після того, як наркополіцейські не дозволили співробітникам генпрокуратури оглянути місце масового вбивства поліцейських, а поліція навіть не порушила кримінальної справи у зв'язку із загибеллю своїх службовців. Все це здалося прокурорським працівникам підозрілим.
    На короткій прес-конференції заарештований шеф поліції Балтасар Гомес нічого не говорив про свої можливі зв'язки з наркоторговцями. Однак він категорично відкинув звинувачення в спробі приховати факт масової загибелі своїх підлеглих. "Коли це (вбивство) сталося, я відразу ж доповів про події начальству", - пояснив Гомес.
    Щодо свого арешту колишній високопоставлений чиновник поліції запевнив, що "таке трапляється в його країні". Він також обіцяв подати апеляцію.
    Зі свого боку арештована колишня керівниця наркополіціі Неллі Бонілла заявила, що її затримання є просто помстою. Проте детальніше про особистості недоброзичливців та їх можливі мотиви вона вирішила не говорити. "У мене є вороги. І я опинилася на їхньому шляху", - сказала Неллі Бонілла.
    Попередники Неллі Бонілли і Балтасара Гомеса теж потрапили за грати за аналогічним звинуваченням. Крім того, до свого призначення на пост голови поліції Гомес теж працював у відомстві наркополіціі як керівник одного з відділів.
    У вересні 2009 року був усунений від роботи, а потім затриманий шеф національної поліції Порфіріо Перес. Йому інкримінували крадіжку 300 тисяч доларів, що належали контрабандистам. В даний час Перес очікує на суд.
    А найбільш скандальним стало затримання "царя наркополіціі" Адана Кастільо, якого викрили при отриманні в якості винагороди 25 тисяч доларів. У ролі хабародавця виступив агент американської наркополіціі, а гроші були платою за "кришування" наркомафії і операцію прикриття вантажу кокаїну, що прямував через кордон у США. На даний момент Кастільо відбуває покарання в одній з американських в'язниць.
    А буквально у лютому поліція заарештувала колишнього президента Гватемали Альфонсо Портільо, якого американська влада підозрює у відмиванні грошей. Зі свого боку, і прокуратура Гватемали висунула проти колишнього президента звинувачення в корупції.
    "Коли правові інститути слабкі, їм на зміну приходять кримінальні структури, що заповнюють вакуум, який утворився у владі", - говорить професор коледжу William & Mary в штаті Вірджинія Джордж Грейсон.
    У вівторок керівники поліції Гомес і Бонілья були заарештовані за підозрою в причетності до торгівлі наркотиками. Їм також інкриміновано змову з метою вчинення кримінальних злочинів, нелегальне володіння зброєю та перешкоджання у виконанні правосуддя. При цьому за два дні до арешту глава МВС Гватемали Бальтасар Гомес був відправлений у відставку.
    За словами генерального прокурора Гватемали Амількара Веласкеса, в тій же банді, якою керували високопоставлені поліцейські, значилося ще 10 правоохоронців. П'ять з них були убиті в минулому році в ході перестрілок з гангстерами з інших наркокартелів, а ще п'ятеро були заарештовані в січні 2010 року.


    www.newsru.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 429 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net