Пятниця, 19.04.2024, 13:30
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 11 » Глава адміністрації в… цікавій ситуації



    Глава адміністрації в… цікавій ситуації
    13:54
    Приємно констатувати: чернігівські ЗМІ все ж таки виконують функції, яких від них очікують земляки. Власне, та їх частина, що стомилася передавати чутки про підозрілі дії представників влади, від яких нібито тхне корупційним душком.
    Коли ж інформація про такі дії перейшла на з рівня чуток на інший – сторінки місцевих газет та сайтів, результат не забарився – раптом запрацювали «коліщатка» потужного механізму «прокурорська перевірка».
    26 лютого на «Високому Валу» з’явився матеріал «Облрада просить прокуратуру розібратися, чи були факти шахрайства з боку губернатора». Передісторія його така: того дня трапився безпрецедентний випадок, - місцеві депутати одноголосно проголосували за те, щоб направити до обласної прокуратури запит щодо наведених фактів у публікації «Де земля, там і скандали» (газета «Деснянська правда вільна», №22 від 25 лютого 2010 року).
    Той матеріал – це, власне, лист засновника та виконавчого директора ТОВ «Торгово-сервісний центр «Експо-Дніпро» Анатолія Супруна, де йшлося про порушення з боку посадових осіб чернігівських обл- та райдержадміністрацій у справі купівлі-продажу однієї «дорогоцінної» земельної ділянки.
    Прокуратура на депутатський запит відреагувала і взялася за перевірку «в порядку ст.. 97 КПК України за фактом підроблення розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації №242 від 24.07.2009 року, що стосувалося укладення договору купівлі-продажу землі». Про це начальник слідчого відділу обласної прокуратури повідомив у листі на адресу газети «Деснянська правда – вільна».
    Представники редакції цієї газети повідомляють, що, у свою чергу, зібрали достатньо матеріалів, які підтверджують викладені в листі пана Супруна факти.
    Серед них, зокрема, рішення Господарського суду Чернігівської області від 16.02.2010 року, в якому суд вважає (цитата): «розпорядження №242 від 24.07.2009 р. на даний час є дійсним та, відповідно до ч.2 ст.6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» від 09.04.1999 р. №586-XIV, є обов’язковим до виконання».
    Мова йде якраз про те злощасне розпорядження, факт підробки якого зараз перевіряє прокуратура і від якого сором’язливо відвертаються представники облдержадміністрації. Натомість облдержадміністрація «викинула» на місцеві інтернет-сайти інформацію, де ситуацію навколо ТОВ «Торгово-сервісний центр «Експо-Дніпро» пояснює так:
    «Відомості про видання головою обласної державної адміністрації розпорядження №242 від 24 липня 2009 року «Про укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки», яким начебто доручено Чернігівській районній державній адміністрації укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки, затверджено ціну продажу та інше, не відповідають дійсності». Тобто, щось на кшталт, «я нея і хата не моя».
    Також облдержадміністрація повідомляє, що «за №242 існує розпорядження від 28 липня 2009 року «Про реєстрацію статутів релігійних громад».
    Але, що цікаво, вищезгаданий Господарський суд Чернігівської області вбачає, що «це розпорядження датовано іншим числом (28.07.2009 р.) та підписано в.о. голови обласної державної адміністрації Н. В. Білоус». До того ж «не надано суду доказів, що розпорядження №242 від 24.07.2009 р. скасовано або визнано в судовомупорядку недійсним».
    Отакі справи – загадки, дилеми, шаради, які поки що не дають чіткої відповіді на всі запитання. А на деякі з них дуже хотілося б їх почути. Наприклад, на таке: якщо, як стверджують представники облдержадміністрації, розпорядження за №242 від 24.07.2009 року «Про укладення договору купівлі-продажу земельної ділянки» не існує, звідки на ньому взявся мокрий підпис голови облдержадміністрації Хоменка В.М.?!
    Є й інші, не менш цікаві запитання – наприклад, чому посадовці чернігівської райдержадміністрації не виконували рішень суду?!
    І врешті-решт, чому представники ТОВ були змушені внести в касу благодійного фонду «Чернігівщина» суму в 1 мільйон 100 тисяч гривень, і чи справді зробити це пропонував голова облдержадміністрації в обмін на «позитивне вирішення земельного питання»?!
    До цих можна додати ще низку запитань, відповіді на яких може дати лише прокуратура. Почекаємо…


    http://val.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 573 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net