Середа, 24.04.2024, 19:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 17 » «Я взяв сина на руки, щоб хоч він врятувався…»



    «Я взяв сина на руки, щоб хоч він врятувався…»
    13:44
    Надзвичайний випадок стався у десятиповерховому будинку, що на бульварі Вишневецького, 7, на мікрорайоні «Сонячний» («Аляска»). – Це була п’ятниця, десь під обід, я з сином повертався з поліклініки, – говорить Михайло Возюк. –  Зайшли в під’їзд, сіли в ліфт. Кабіна піднімалась ривками, зі скреготом. А коли доїхали десь до 5-6 поверху, я відчув, як з-під ніг пішла підлога, і ліфт почав падати вниз.
    За словами Михайла, кабіна опустилася десь на два-три поверхи, а потім знову почала підніматися. Раптом знову ривок вниз. І так кілька разів.
    – Мигала лампочка, і був стан безсилля, що ти нічого не можеш вдіяти, – розповідає Михайло. – Коли ліфт у черговий раз пішов вниз, я схватив сина на руки, і миттєво подумав, що якщо і впадемо, то хоч він, може, врятується. За словами чоловіка, він натиснув кнопку «стоп» і почав телефонувати старшій доньці, але в ліфті не було мережі. Тоді спробував розкрити «створки» дверей, але побачив, що ліфт зупинився між поверхами. За хвилину підйомник раптом поїхав сам. Тільки-но ми вискочили з ліфта на першому поверсі, як його знову хтось викликав, – продовжує Михайло. – Я почав кричати, щоб не їхали, але не знаю, чи мене почули. А за кілька хвилин у будинку почувся звук сильного удару.
    – Я почув звук потужного удару і подумав, що десь, напевно, зірвало бетонну плиту, – говорить мешканець будинку Ігор Собак. – Потім прийшла дружина, їй довелося підніматися з дітьми на десятий поверх пішки, і сказала, що впав ліфт.
    Мешканці будинку розповідають, що одразу зв’язалися з аварійною «Тернопільліфта» і ЖЕКом. Також люди зателефонували за номером 1580 в міську раду, де їм сказали, що про аварію повідомили директора ЖЕКу (ПП «Вікторія М»). Люди обурені тим, що сталось. У п’ятницю «ліфтовики» обіцяли прийти і оглянути  підйомник. А коли зателефонували їм ще раз у суботу, сказали, що з Вишневецького, 7 ніякої заявки … не отримували.
    Проблеми з ліфтом у четвертому під’їзді будинку, що на бульварі Вишневецького, 7 тривають уже багато років. Мешканці зверталися у всі можливі інстанції, ліфт перебуває на контролі у міській раді, але ситуація з кожним днем стає все небезпечнішою.
    – Коли ліфт простоював, нам не раз говорили, що нема запчастин, або що ми не одні такі. На даний час ми взагалі не знаємо, хто обслуговує наш будинок, – говорить мешканка будинку Валентина Денчук, – хоча щомісяця платимо за утримання будинку, куди входить і оплата за ліфт.
    За словами мешканців, ліфт часто не працює. Люди заселялися та робили ремонти і всі меблі та плитку переносили самотужки. Михайло Возюк розповідає, що нещодавно привозив 83-річну маму з села. Бабця самостійно не ходить. Щоб відвезти в поліклініку, її з восьмого поверху зносили на руках. Жінки, які мають маленьких дітей, змушені вручну заносити коляски на поверхи. А тепер, крім побутових проблем, ліфт став реальною загрозою для їх життя. Принаймні 8-річний Михайлик говорить, що після того, що сталось, у страшну кабіну він більше не зайде.
    На місці події побував Денис ЗАХАРЧУК.

    Офіційно

    - Ліфт у четвертому під’їзді будинку, що на бульварі Вишневецького, 7, перебуває у нас на балансі, – говорить директор  приватного підприємства «Вікторія М» Надія Сень. – Але його обслуговуванням займався приватний підприємець Рудковський, з яким ми уклали угоду. Тобто, він мав забезпечити нормальну роботу і ремонт підйомника. Чому він цього не зробив, – я сказати не можу. З 1 березня цей ліфт і ще 79 в інших будинках передали «Тернопільліфту». Вони пообіцяли, що все відремонтують. Що стосується підприємця Рудьковського, ліфтами він зараз не займається, тому навряд чи зможе назвати конкретну людину відповідальну за безпеку роботи цього ліфта.
    У «Тернопільліфт» пообіцяли, що ліфт у будинку на бульварі Вишневецького, 7 відремонтують упродовж тижня. Зараз підприємство приймає на обслуговування 80 ліфтів. Підйомники і шахти обстежують, виявляють дефекти, складають перелік потрібних запчастин і кошторис. Гроші на їх закупівлю має виділити міська рада. На підприємстві стверджують, що з передачею ліфтів їм, ситуація покращилась. Якщо раніше з 80 ліфтів одночасно не працювали 18-20, то зараз 2-3. Водночас у «Тернопільліфті» повідомили, що із 800 ліфтів міста на їх сервісі перебуває 180, решту обслуговують приватні підприємці.
    На жаль, з приватним підприємцем Рудьковським нам зв’язатися не вдалося.

    http://t-v.te.ua/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 959 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net