Вівторок, 23.04.2024, 23:28
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 24 » Туберкульоз поширюється, вакцини досі немає



    Туберкульоз поширюється, вакцини досі немає
    14:47
    Його називають хворобою бідних людей. І справді, туберкульоз крокує передусім бідними країнами світу, зокрема й Україною. Сьогодні - день боротьби з хворобою.
    24 березня у світі відзначають день боротьби з туберкульозом. І у ХХІ столітті фахівці змушені констатувати, що хвороба поширюється досі дуже активно, передусім в країнах Африки, Азії та у Східній Європі.

    Носії збудника – третина населення світу
    Загалом носіями бактерії Mycrobakterium tuberculosis, яка вражає передусім легені, є третина населення Землі. Але хворіє на туберкульоз лише незначна частина носіїв. Переважно ті, у кого слабка імунна система, каже Адріан Ґіллісен, лікар і фахівець з легеневих захворювань з клініки імені Роберта Коха, що в Лейпцигу: «Туберкульоз здавна називають хворобою важких часів і бідних людей. Адже передусім бідні люди, які погано харчуються, а то й взагалі змушені голодувати, практично не мають органічної можливості боротися зі збудником цієї хвороби».
    Щороку на планеті на туберкульоз хворіють десять мільйонів людей, два мільйони з них помирають. І це попри те, що за нинішньої медицини боротися з туберкульозом можна. Є ефективні антибіотики, так звані антитуберкульотики. Якщо вживати їх регулярно й не припинити терапію зарано, то людина може видужати. Збудники туберкульозу (під мікроскопом)Bildunterschrift: Gro?ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Збудники туберкульозу (під мікроскопом)

    Складна терапія
    Терапія триває десь півроку, складається вона з цілого коктейлю різних медикаментів. І ковтати його треба навіть тоді, коли симптоми захворювання зникають. Однак така терапія функціонує дуже нечасто в бідних країнах. Причина в тому, що медикаменти занадто дорогі, або їх просто немає. Водночас багато пацієнтів припиняють лікування, як тільки їм стає краще, і в цьому полягає фатальна помилка, каже Адріан Ґіллісен. Адже за таких обставин обов’язково треба рахуватися з рецидивами захворювання, а його збудники стають резистентними до медичних препаратів.

    Головна проблема – резистентність
    «Резистентність у випадку зі збудниками туберкульозу виникає в тому випадку, якщо терапія, яка складається спочатку з чотирьох, а пізніше з двох препаратів, припиняють невчасно, тобто проводять недостатньо довго. Це одна з головних причин, чому виникає така сильна резистентність у хворих з бідних країн колишнього СРСР», - каже Адріан Ґіллісен.Лабораторні тести на туберкульозBildunterschrift: Gro?ansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Лабораторні тести на туберкульоз
    Саме збільшення випадків такої резистентності набуває нині загрозливих масштабів. А для людини, яка заражається високо резистентним вірусом, практично немає шансів на повне одужання. Тому нині активно ведеться пошук ефективної вакцини для щеплень від туберкульозу.
    «Лише щеплення може зробити свій внесок у цілковиту перемогу над хворобою. Бо з досліджень нам відомо, що лише медикаментами інфекційну хворобу не подолати», - розповідає Штефан Кауфманн, директор берлінського Інституту інфекційної біології імені Макса Планка. Ось уже впродовж багатьох років науковці шукають ефективну вакцину від туберкульозу, але поки з не надто великим успіхом.

    Вакцину шукають і от-от винайдуть

    «Є хвороби, для яких досить просто розробити вакцину. А є такі, як ВІЛ/СНІД, туберкульоз і малярія. Для них це поки зробити не вдається. Бо ці захворювання викликані набагато складнішими збудниками, тому класичний шлях створення вакцини у цих випадках не спрацьовує», - каже Штефан Кауфманн.
    Відомо, що в світі ось уже 80 років є вакцина для щеплень від туберкульозу. Але нині Всесвітня організація охорони здоров’я вже не рекомендує її застосовувати. Бо з одного боку вона може просто не діяти, а також викликає численні ускладнення.
    Утім, каже Штефан Кауфманн, сучасні наукові дослідження показують, що фахівці перебувають вже за кілька кроків від винайдення надійної вакцини для щеплень від туберкульозу. Нині клінічні випробування проходять дев’ять можливих вакцин, і поки дослідження проходять вдало. За п’ять-десять років, переконаний німецький науковець, можна буде точно сказати, чи вдалося таки знайти надійну вакцину.


    www.daily.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 708 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net