Четвер, 25.04.2024, 13:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Березень » 26 » Справи у буковинському БЮТ: приборкання опозиції, або як з гусака пір’я скубуть



    Справи у буковинському БЮТ: приборкання опозиції, або як з гусака пір’я скубуть
    15:55
    Нещодавно відбулося довгоочікуване зібрання депутатів із опозиційної фракції БЮТ обласної ради, яке не можна оминути увагою навіть самим байдужим громадянам області. Після того, як про свій перехід в опозицію заявили всі хто забажав зайняти і очолити наглядову нішу, голова багатотисячної парторганізації П.Гасюк, як завжди запізнився (нарешті витверезився?), зазначивши про те, що його політична сила на місцях переходить в об’єднану опозицію і товаришувати ні з ким із спільників по духу не збирається, бо боронитися хоче сам.
    Не вважаю за доцільне оголошувати свою опозицію «об’єднаною» бо для цього потрібно консолідувати всі демократичні сили в області («Блок національних сил», «Свобода» і «НСНУ», «Фронт змін» та інші), але думка у цих лідерів, як відомо, дещо інша, а головне чи є перспективи злиття в єдине ціле.
    Із неофіційних повідомлень стало відомо, що засідання депутатської фракції було дуже гарячим і конфліктним, і викликане тим, що на початку засідання депутати із опозиційної до обласного керівництва партії групи «Справедливість» поставили питання про недовіру керівникові фракції Сільвії Віщук та звернення до Ю.Тимошенко щодо звільнення П.Гасюка з керівництва партії, мотивуючи значними промахами у проведенні виборчої компанії та штучно допущеними помилками в управлінні партією. Правда не знайшлося підтримки для реалізації висунутих ідей, але настрої у багатьох явно змінилися, особливо поскубли вождя П.Гасюка, який і в самому страшному сні не може уявити себе без обласного партійного керівного портфеля.

    Основним питанням зібрання було – це перехід в опозицію до місцевих адміністрацій і чиновників, що вже призначені та будуть призначені новим Президентом та новою владою. Така ідея не всім сподобалась і це без окулярів можна було помітити у кількох мовчазних депутатів (особливо представників бізнесу), але знайшла підтримку переважної більшості фракійців.
    Не підтримали лишень депутати групи «Справедливість» мотивуючи тим, що на місцевому рівні треба вирішувати спільно нагальні проблеми і не бути упередженими і що вони будуть в опозиції до конкретних дій та вчинків нової влади, а не в опозиції заради опозиції. Щоправда дізнатися про позицію кожного не було змоги, бо багато депутатів, що займають посади різних рівнів у виконавчій гілці влади не були присутні, певно через небажання приймати участь у рішеннях, що можуть їм у майбутньому зашкодити.
    А головним лозунгом пана Гасюка, для підняття бойового духу, (який у багатьох вже давно згас), було знову, як у старих радянських мультиках - «Ми ідемо і переможемо» і «Бійтеся мене (регіонали) - я страшний, і небезпечний».
    Що ж… Поведінка Гасюка в певній мірі виправдана та очевидна, бо його основна задача на часі - це утримати вплив і цілісність своєї структури, і ні для кого у внутрішньопортійному середовищі не є секретом те, що, зібрані наперед кошти, за місця у списках, можуть йому вийти боком та створити чимало внутрішніх конфліктів.
    В ході дискусії П. Гасюк кілька раз заявляв, що окремі депутати-бютівці (переважно з групи «Справедливість») для нього «ніхто» і що дискутувати з ними, чи давати відповідь на запитання він їм не буде, що не могло не викликати обурення. У подальшому риторика між депутатами продовжувалась, були висловлені різні думки щодо подальшого майбутнього опозиції, але компромісу між ними не було і певно не буде.
    Не добувши до закінчення засідання фракції П.Гасюк поспішив на прес-конференцію, на якій виглядав дещо стурбованим і роздратованим. Про це чимало вже написано в ЗМІ. Говорив він багато, але нічого цікавого чи нового не сказав, окрім «Гецаївського повіту», як єдину територію для правління регіоналам та делікатно підлизався до нового губернатора Папієва і начальника УМВС Харабари, насправді надаючи тільки нову поживу для написання нових фейлетонів.
    Окресливши головні аспекти своєї майбутньої поведінки, головний «АпАзиціонер» подав, як на мене, основний месседж про те, що воювати він ні з ким не хотів і не збирається. Основне, що йому потрібно зробити – це номінально оголосити себе опозицією в області і тим самим поверхнево виконати партійний обов’язок. А загравати з новою владою він безперечно буде, бо не захоче, щоб наближених до нього бізнесменів, які матеріально утримують партію та наповнюють його сімейний бюджет, били «гривнею». Єдине на, що НЕ ВАРТО розраховувати – це на підтримку з боку Гасюка тим, хто істинно вірить і буде віддано працювати в опозиції. Алілуя буковинський БЮТ?!


    www.bukinfo.cv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 985 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net