Пятниця, 19.04.2024, 10:58
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 26
    Гостей: 26
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 1 » InoPressa. Вибухи тривають, Захід не знає рецепта для Північного Кавказу



    InoPressa. Вибухи тривають, Захід не знає рецепта для Північного Кавказу
    14:12
    Світові ЗМІ далі обговорюють розвиток подій навколо терактів в московському метро і повідомляють про підрив смертників в дагестанському Кизлярі. Росіяни з надією дивляться на Путіна, який має репутацію жорсткого і ефективного керівника. Можливі навіть дочасні президентські вибори, вважають деякі.
    Колишній чеченський сепаратист, що нині виступає як поборник глобального джихаду, в середу взяв на себе відповідальність за подвійний теракт у московському метро, пише The New York Times, коментуючи заяву Доку Умарова. Торік Умаров відродив батальйон смертників, який, як вважається, стояв за низкою найгучніших терактів минулого десятиліття, а в лютому поширив застереження, що планує теракти в Центральній Росії. "Війна прийде на ваші вулиці, і ви її відчуєте на власних життях і власних шкурах", - сказав Умаров у відеозверненні.
    "Умаров взяв на себе публічну роль і кинув виклик російській стороні. Тим самим він до певної міри зіграв на руку прем'єр-міністру Путіну: дав докази того, що загроза в кавказьких республіках - частина широкого ісламістського повстанського руху, яка загрожує безпеці Росії. Можливо, це дасть Путіну новий резон для проведення на Кавказі політики за принципом "полонених не брати", - йдеться в статті.
    Тероризм в Росії, який з 1994 по 2004 роки однозначно вважався побічним наслідком війни з чеченськими сепаратистами, сьогодні став більш розмитим, а значить, куди більш небезпечним явищем, пише Le Point. "У цьому провалі колишньому президентові, тепер прем'єр-міністру, нема кого винуватити, крім себе самого. Безумовно, політика придушення чеченського повстання вогнем і мечем досягла мети, і маріонетці росіян Рамзану Кадирову належить влада над Грозним і всім регіоном", - продовжує оглядач Мішель Коломес. Однак через політику "випаленої землі" Чечня перетворилася на "потьомкінську" країну, де "відновлено будинки, відкрито магазини, функціонує транспорт, але немає чеченців", тому що всі ті, хто не був убитий "російськими ескадронами смерті", втекли за кордон або пішли в кавказькі гори.
    "На Кавказ повернувся терор" - так назвав свій коментар оглядач Frankfurter Rundschau Штефан Шолль. У середу вранці два шахіди скоїли теракт в дагестанському Кизлярі: загинули 12 людей, з них щонайменше 6 - співробітники правоохоронних органів. За інформацією аналітичного видання "Кавказький вузол", у регіоні з травня 2009 по січень 2010-го внаслідок 15 терактів за участю смертників загинули загалом 69 осіб.
    За словами експерта по регіону, з яким поговорив кореспондент, народ в Дагестані перестав вірити обіцянкам влади. Соціолог на тепере не бачить, за допомогою яких заходів державі вдалося б відновити порядок у регіоні. Як зазначається в статті, теракти в Кизлярі могли бути вчинені тими ж бандитами, що й у понеділок у Москві.
    Один із чеченських лідерів, Доку Умаров, від причетності до вибухів у Москві спочатку відхрестився, звинувативши в них ФСБ і особисто Путіна, а потім в оприлюдненому в Інтернеті відеозверненні заявив про свою відповідальність за теракти і знову погрозив перенести війну в російські міста, йдеться в статті.
    "Виколупати терористів з каналізації": через 11 років після знаменитої фрази "ми будемо мочити їх у сортирі" Володимир Путін знову обіцяє росіянам, що захистить їх від кавказького тероризму, повідомляє італійська La Stampa. Реакція влади на подвійний вибух у московському метро в понеділок вранці знайшла вираження у підвищенні тону і погрозах посилити боротьбу з тероризмом. Медведєв запропонував переглянути законодавство, щоб "удосконалити" розслідування, процедури і заходи превентивної безпеки. Неясно, пише автор статті, чи мав на увазі президент посилення покарань, але Рада Федерації інтерпретувала його висловлювання саме в цьому розумінні, і голова Комітету з правових і судових питань Анатолій Лисков оголосив, що подасть на розгляд палати пропозицію про повернення смертної кари для терористів.
    Мораторій на страту діє в Росії з 1996 року, нагадує видання, "однак формально вища міра покарання залишилася в КК і може бути застосована до винних у вбивствах з обтяжливими обставинами, замахи на керівників держави, суддів або співробітників міліції, до винних у геноциді" .
    Вибухи, вчинені в середу терористами-смертниками в Дагестані, спонукають Росію з надією дивитися на Путіна, стверджує The Christian Science Monitor. "Експерти сильно розходяться в думках з питання, які можливості є у Путіна в цій ситуації", - зазначає кореспондент Фред Вейр.
    Громоподібне повернення тероризму в політичний порядок денний Росії - рішучий виклик особисто Путіну, вважає аналітик московського відділення Carnegie Center Микола Петров. "Весь путінський міф свідчить, що він - людина дуже жорстка, діє дуже ефективно, і що його політика принесла Північному Кавказу мир і стабільність", - пояснив Петров. За словами деяких експертів, теракти роблять очевидною загрозу для Сочі.
    "Деякі експерти вважають, що між Путіним і Медведєвим йде підкилимна боротьба за президентське крісло на виборах 2012 року. Є думка, що оперативно вжиті Путіним заходи після терактів можуть підвищити його шанси", - мовиться в статті. За словами Володимира Прибиловського, якщо теракти триватимуть, можливі навіть дочасні президентські вибори: "У народі наростає тривога, і це можна використовувати проти Медведєва".
    Але ніхто точно не знає рецепта для придушення північнокавказького повстанського руху, вважає видання. Путін закликав розширити використання систем спостереження на транспорті, однак ані він, ані Медведєв поки що навіть натяком не змалювали новаторські стратегії.
    The Wall Street Journal публікує нарис з подробицями про жертви терактів у Москві, що забрали життя 39 людей, яким було від 16 до 64 років. З-поміж загиблих - кухар Держдуми, спеціаліст з інтернет-технологій, майстер з ремонту кондиціонерів, охоронець, який повертався з нічної зміни, 22-річна студентка-відмінниця лінгвістичного університету імені Моріса Тореза, розповідає видання.
    The Washington Times повідомляє про побоювання уряду Грузії, що недавні теракти в Москві будуть використані як привід для нової російської агресії щодо його країни. В інтерв'ю виданню Георгій Бокерія, перший заступник міністра закордонних справ Грузії, висловив стурбованість заявами високопоставлених офіційних осіб РФ - а саме натяками, що за цими вибухами стояла Грузія. Так, Микола Патрушев, секретар Ради безпеки РФ, в інтерв'ю газеті "Комерсант" сказав, що, за його даними, окремі співробітники грузинських спецслужб підтримують контакти з терористичними організаціями на російському Північному Кавказі. Бокерія заявив, що у звинуваченнях немає ані грана правди і підкреслив, що Саакашвілі висловив співчуття у зв'язку з терактами.


    www.inopressa.ru/
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 570 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net