Вівторок, 23.04.2024, 08:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 7 » Янукович не знає, як вести зовнішню політику, - думка донецького експерта



    Янукович не знає, як вести зовнішню політику, - думка донецького експерта
    16:13
    В понеділок, одразу після Великодня, Президент України Віктор Янукович відправився з візитом до Москви. Треба зауважити, що це вже його друга поїздка до столиці Російської Федерації після того, як він майже два місяці тому склав присягу Президента. Про що це свідчить? Які підводні камені та скелети у шафі зовнішньої політики Віктора Януковича приховані від очей громадськості? Який зовнішньополітичний курс обере чи вже обрав виходець з Донеччини? З цього приводу розмірковує Голова правління Донецької обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко.
    Для Віктора Януковича зовнішньополітична діяльність, враховуючи його попередній управлінський досвід, є досить новою сферою. За часів прем'єрства Януковича зовнішньополітична стратегія України знаходилася в зоні відповідальності Президента України, що звільняло майбутнього главу держави від необхідності чіткого визначення своїх зовнішньополітичних пріоритетів. Команда Віктора Федоровича раніше ефективно використовувала зовнішньополітичну тематику в політичних і маніпулятивних цілях, проте необхідності в розробці довгострокової програми дій на міжнародній арені на той момент не було.
    З обранням Віктора Януковича на посаду Президента України приходить розуміння не лише того, що зовнішньополітична діяльність є складною і комплексною проблемою, але і що інтереси держави в зовнішній політиці (і глави держави, який ці інтереси захищає) дещо відрізняються від уявлень політичної партії про зовнішню політику. Простіше кажучи, для Президента Януковича, щоб бути ефективним на зовнішній арені, вже недостатньо виступити з доповіддю на з'їзді «Єдиної Росії» або заявити про можливість визнання Південної Осетії.
    Необхідно враховувати всі зовнішні ризики, прораховувати на роки вперед дії міжнародних партнерів, зважати на стратегічний інтерес країни і так далі Виходячи з цього, ми спостерігаємо судомні спроби команди Президента сформувати власну програму дій по відношенню до провідних міжнародних гравців. Члени Уряду і представники адміністрації Януковича поки роблять суперечливі заяви. Одні чиновники збираються будувати разом з Росією, Білорусією і Казахстаном Митний Союз, інші члени президентської команди щосили рухаються у бік зони вільної торгівлі з ЄС. Заяви, що суперечать одна одній, і, водночас, що не реалізовуються, нікого не дивують. Зрозуміло, що команда нового Президента України ще сама до кінця не розуміє власну стратегію. Тому говорити про результати багатовекторної політики Януковича зарано, оскільки ми ще не знаємо, в чому власне ця політика полягає.
    У теж час слід зауважити, що у нового Президента є два чіткі пріоритети. Перший пріоритет полягає в нормалізації стосунків з владною елітою Російської Федерації, вирішенні певних економічних проблем і відновленні українськими і російськими чиновниками спільних бізнес-проектів.
    Другий пріоритет полягає у великій зацікавленості команди Януковича відносно розширення своїх зв'язків з політичними і економічними елітами ЄС і США. Поєднання цих пріоритетів і лавірування між різними політичними і бізнес інтересами на міжнародній арені навряд чи можна назвати стратегією багатовекторності в зовнішній політиці. Тут є один значний нюанс. За результатами візитів Януковича і Азарова до Москви можна зробити висновок, що керівництво Росії вже не готове надавати преференції (в першу чергу економічні) за символічну демонстрацію лояльності. Росія має намір жорстко виставляти своїм сусідам рахунки, а вже справа партнерів визначитися, чи готові вони по них платити. Це був сильний сигнал для Президента Януковича, який повинен його підштовхнути до розуміння того, що без чіткої і реалістичної програми дій на міжнародній арені не обійтися.


    http://ngo.donetsk.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net