Четвер, 25.04.2024, 16:17
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 12 » У центрі Москви застрелили федерального суддю, який займався справами націоналістів



    У центрі Москви застрелили федерального суддю, який займався справами націоналістів
    13:38
    Федеральний суддя  Едуард Чувашов, який займався справами націоналістів, застрелений в понеділок у під'їзді власного будинку в центрі Москви, повідомляють сьогодні місцеві ЗМІ.
    Як пише NEWSru.com з посиланням на джерело в правоохоронних органах, 47-річний суддя був убитий пострілами в груди і голову при виході зі своєї квартири на сходовому майданчику третього поверху в будинку номер 24 в Стрельбищенському провулку приблизно о 9 годині ранку (о 8-й за київським часом). Невідомий, який стріляв, зник.
    До того як стати суддею, Чувашов обіймав керівну посаду у ВВД "Пресненський", на території цього району і було скоєне вбивство.
    Слідство вже має у своєму розпорядженні прикмети підозрюваного. У розшук оголошено чоловіка слов'янської зовнішності зрістом 175-180 сантиметрів, віком 25-30 років, нормальної статури. Підозрюваний одягнений у чорну кепку і чорну куртку, сині джинси, сказало джерело.
    Прикмети були встановлені завдяки камерам відеоспостереження, які зафіксували вбивство. "Видно, як чоловік зайшов у під'їзд. Приблизно о 08.15 сусіди Чувашова почули стук, який вказує на використання пістолета з глушником. Також відомо, що нападник зробив контрольний постріл, перш ніж залишити місце злочину", - сказав оперативник.
    За його словами, гільз на місці не виявлено - швидше за все, злочинець підібрав їх.
    "Відпрацьовуються різні версії вбивства, основна пов'язана з професійною діяльністю судді", - повідомило джерело. Версія про вбивство судді Чувашова неонацистами розглядається слідством як пріоритетна. Воно зазначило також, що вбивство носить "демонстративний характер".
    За фактом вбивства Чувашова порушено кримінальну справу за двома статтями - 295 ("Посягання на життя особи, яка провадила правосуддя") і 222 ("Незаконне використання зброї"), повідомив глава Слідчого управління Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) РФ по Москві Анатолій Багмет.
    У свою чергу заступник керівника управління СКП РФ по Москві Петро Титов повідомив, що у даній справі вже є "зачіпки", і висловив надію, що її буде розкрито.
    У правоохоронних органах столиці впевнені, що цей злочин є "замовним", передає ИТАР-ТАСС.
    Відомо, що Чувашов брав участь у розгляді судових справ за обвинуваченням членів націоналістичних організацій. Судді не раз погрожували, а на інтернет-форумах націоналісти закликали своїх прихильників розправитися з суддею, оскільки він виявляв щодо них принциповість і завжди виносив суворі вироки.
    Тільки минулого тижня Чувашов оголосив обвинувальний вирок щодо членів угруповання націоналістів Артура Рино, Павла Скачевського і Романа Кузіна, що звинувачувалися у замахах на вбивства з мотивів національної ненависті і ворожнечі. Рино і Скачевський отримали максимально можливий термін для неповнолітніх - 10 років. Кузіну суд додав до раніше винесеного покарання у вигляді 20 років колонії суворого режиму ще два роки.
    Він також займався справою банди націоналістів "Білі вовки", визнаних винними в серії вбивств і засуджених до тюремних термінів від семи до 23 років.
    Суддя Чувашов брав участь і у справі екс-генерала ФСКН Олександра Бульбова, який звинувачувався у незаконному прослуховуванні телефонів.
    У понеділок суддя повинен був брати участь у процесі над колишнім міліціонером, обвинуваченим у тероризмі.
    Прес-секретар Мосміськсуду Ганна Усачова повідомила, що Чувашов спеціалізувався на розгляді кримінальних справ з тяжких і особливо тяжких злочинів, був суддею-криміналістом Мосміськсуду. Від імені всього колективу вона висловила співчуття родичам загиблого. За її словами, суддя "був добрим і чуйним чоловіком і високим професіоналом". "Апарат суду і колектив знали його виключно з позитивного боку", - додала вона.
    Загальний стаж судової діяльності Чувашова - дев'ять років. У Мосміськсуді він працював два роки, куди прийшов з Гагарінського районного суду. Він працював в судовій колегії в кримінальних справах Мосміськсуду, що розглядаються у міському суді по першій інстанції, розповіла Усачова.
    Прес-секретар зазначила, що в понеділок суддя мав брати участь у справі колишнього співробітника міліції, члена ліворадикальної організації "Реввійськрада" Володимира Белашова, обвинуваченого у тероризмі.
    Мосміськсуд призначив повторний розгляд кримінальної справи колишнього старшого оперуповноваженого головного управління по боротьбі з оргзлочинністю (ГУБОЗ) МВС Росії. Белашов ще в 2003 році був засуджений на 10 років і 6 місяців колонії за низкою статей КК, в тому числі "Тероризм", "Насильницьке захоплення влади", "Участь у злочинному угрупованні" і "Незаконний обіг зброї". Але в 2008 році він зміг довести в Страсбурзі, що в ході розгляду були порушені його права. Тому президія Верховного суду РФ направила його справу на новий розгляд.
    Нагадаємо, у січні 2009 року серед білого дня в двох кроках від Кремля був застрелений адвокат Станіслав Маркелов, разом з ним загинула журналістка "Нової газети" Анастасія Бабурова.
    За звинуваченням у вбивстві затримано націоналіста Микиту Тихонова і його цивільну дружину Євгенію Хасіс. У лютому нинішнього року слідство підтвердило, що Тихонов убив Маркелова за його антифашистські переконання.


    www.newsru.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 546 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net