Пятниця, 26.04.2024, 13:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 12 » У трьохстах метрах від місця, де впав літак Качинського, розташована АЗС



    У трьохстах метрах від місця, де впав літак Качинського, розташована АЗС
    13:40
    З усіх версій катастрофи і польські, і російські фахівці вже практично відкинули дві – теракт і технічна несправність літака (він не так давно пройшов капітальний ремонт у Самарі). Залишається одна – помилка пілота в екстремально поганих погодних умовах (сильний туман). І ось тут починається все найнезрозуміліше. Як вже заявила російська сторона, диспетчери аеродрому відразу попередили польський борт, що їм сідати не можна через туман, і запропонували летіти на запасний аеродром – до Мінська, Вітебська чи Москви. Але поляки (а за штурвалом були дуже досвідчені пілоти, налітали не менше 200 годин саме на цьому Ту-154) наполегливо намагалися сісти у Смоленську. Чому?
    Найперша версія, яка обговорювалася у ЗМІ: делегація на чолі з Качинським дуже поспішала на заходи в Катині (був запланований прямий ефір), а тому або сам президент, або якісь високі чиновники наказали пілоту сідати, незважаючи ні на що. Тим більше, з Лукашенком у Качинського відносини дуже погані (тому не хотілося сідати в Білорусії), а в Москві – настільки ж нелюбимий Путін, який якраз напередодні приймав опонента Качинського прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска (саме Туск, до речі, свого часу відмовився виділяти гроші на оновлення президентського аеропарку, заявивши, що не буде витрачати бюджетні кошти на дорогущий літак).
    На польських інтернет-форумах і блогах звучить і версія про те, що Качинського «прибрали» як антиросійського політика. Ядро його делегації становили політики і громадські діячі, недружелюбно налаштовані стосовно Кремля, більшість з яких вважало, що РФ як правонаступниця СРСР повинна нести відповідальність за Катинський розстріл. Тому, мовляв, катастрофу підлаштували, видавши пілотам завідомо неправильні координати для посадки. На цю версію натякає і екс-президент Польщі Лех Валенса, який сказав, що пілот міг діяти при посадці за «чиїмось вказівками». А пілот з спецгрупи, яка обслуговує президентські літаки, Томаш Петшак заявив, що рекомендація йти на запасний аеродром нібито пролунала з російського боку не дуже наполегливо. Втім, як було насправді, можна буде легко встановити, прослухавши записи розмов, які покажуть, що говорили диспетчери пілотам під час посадки і наполягали вони на перельоті на запасний аеродром. Та й у самій Польщі версія «російської диверсії» поширення на офіційному та експертному рівні поки не отримала. Навпаки, відгуки про Росію у Варшаві зараз незвичайно теплі. «Поляки вдячні російській стороні за співчуття та співпереживання, – сказав ксьондз варшавського костьолу св. Вацлава Марек Уздовскі. – А те, що президент Дмитро Медведєв оголосив у Росії 12 квітня Днем пам’яті жертв катастрофи, взагалі є винятковим випадком, безпрецедентним в історії взаємин між нашими країнами».
    На місці катастрофи польського ТУ-154, де вчора побував кореспондент «Сегодня», виразно відчувається нудотний запах авіагасу. Його залишалося зовсім небагато в баках президентського літака – тому він і не вибухнув при торканні із землею, і це дозволило уціліти чорним скриньках. Але ще до цього фатального торкання величезна машина, наче гігантським лезом, зрізала верхівки дерев, густорослих поблизу військового аеродрому «Північний». Уламки гілок видно всього у ста метрах від сигнальних вогнів, що позначають початок злітно-посадкової смуги. Саме цих вогнів з-за туману не бачив екіпаж, в четвертий раз заходив на посадку. «Туман був такий, що не видно було навіть габаритів легковика, який їхав спереду на вулицях», – розповів «Сегодня» житель Смоленська Сергій Гішка. Що говорити про те, щоб розглядати вогні аеродрому – пілоти сідали наосліп, і це поки головна версія трагедії.
    У трьохстах метрах від того місця, де лежать уламки фюзеляжу, розташована автозаправна станція. Якими могли бути наслідки трагедії, якби літак зачепив заправку – важко уявити. Комусь спало на думку спорудити її по сусідству з потенційно небезпечним об’єктом. Працівник АЗС Сергій сказав, що подумує про звільнення: «У мене дружина, двоє дітей, тепер йду на роботу і думаю: чи повернуся, якщо знову хтось промахнеться при посадці». Подумав і додав: «А взагалі снаряд в одну вирву двічі не потрапляє. Знайти роботу в Смоленську не дуже легко».
    Транспорт по трасі рухається повільно: люди пригальмовують, клацають мобільниками і фотоапаратами – хвіст літака ледь проглядається крізь зламані дерева. Ближче нікого не підпускають, район падіння оточено, роззяв відганяють. Але жителі Смоленська несуть і несуть квіти.



    http://zik.com.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 647 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net