Пятниця, 19.04.2024, 19:10
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 16 » Опозиція вимагає від силових органів не допустити встановлення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі



    Опозиція вимагає від силових органів не допустити встановлення пам'ятника Сталіну у Запоріжжі
    13:13
    Опозиція звернеться до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ з вимогою недопущення встановлення пам’ятника Йосипу Сталіну в Запоріжжі. Відповідну постанову сьогодні на засіданні ухвалив опозиційний уряд, передає "Вважати неприпустимим перегляд державної політики незалежної України, спрямованої на ліквідацію державних символів колишнього СРСР, гасел КПРС, демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків особам, причетним до організації Голодомору 1932-1933 років в Україні та політичних репресій", - йдеться у постанові опозиційного уряду.
    Опозиційний уряд вважає, що встановлення пам’ятника Сталіну в Запоріжжі є наругою над світлою пам’яті мільйонів жертв тоталітарного комуністичного режиму.
    Опозиційний уряд підтримав звернення віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ опозиційного уряду Бориса Тарасюка до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та МВС.
    Опозиційний уряд також вимагатиме від органів державної влади неухильного дотримання законодавства України в цьому питанні.
    УНП вимагає від Мін’юсту скасувати реєстрацію Компартії "за реанімацію культу особи Сталіна".
    Українська народна партія звернулася до Міністерства юстиції з вимогою зняти з реєстрації Комуністичну партію України "за реанімацію культу особи Сталіна", що суперечить українському законодавству, актам міжнародних організацій, зокрема Ради Європи та ОБСЄ, та самим нормативним документам КПРС, зокрема рішенням 20 з’їзду КПРС, що відбувався 14-25 лютого 1956 року. Про це йдеться в зверненні УНП, де наголошується, що на сьогодні Міністерство юстиції має всі підстави скасувати реєстрацію Комуністичної партії та заборонити її діяльність.
    "Умови для цього виникають у зв’язку із теперішньою діяльністю цієї партії, яка перетворилася на радикальну екстремістську організацію, що пропагує культ насильства, зокрема, вимагає публічного вшанування особи, визнаної організатором геноциду українського народу", - йдеться у зверненні УНП до Мінюсту.
    "Публічне возвеличення особи, визнаної злочинцем, відбувається за сприяння народних депутатів, членів фракції Комуністичної партії України", - наголошується у зверненні.
    Зокрема, нещодавно народний депутат України від КПУ Катерина Самойлик заявила, що пам`ятники Сталіну повинні бути встановлені в усіх обласних центрах Західної України, а Запорізька облорганізація КПУ запропонувала встановити у обласному центрі пам`ятник Сталіну з нагоди 65-ї річниці завершення Великої вітчизняної війни.
    "Невже забули, що щонайменше два роки (1939-1940) сталінське комуністичне керівництво було союзником Гітлера, а недолугі дії комуністичного керівництва СРСР в перші дні і місяці війни щодо організації опору німцям призвели до масових жертв червоноармійців та мирного населення", - сказано у зверненні УНП.
    УНП також зазначає, "що згідно з указами президії Верховної Ради України "Про тимчасове припинення діяльності Компартії України" від 26 серпня 1991 року та "Про заборону діяльності Компартії України" від 30 серпня 1991 року накладалася заборона на саме існування партії з такою назвою".
    "Зважаючи на те, що укази президії Верховної Ради України ніхто не скасовував, рішення тодішнього міністра юстиції Василя Онопенка офіційно зареєструвати КПУ у жовтні 1993 року є незаконним", - наголошує УНП.
    "Зважаючи на вищевикладене, теперішнє керівництво Міністерства юстиції повинно виправити помилку 1993 року, допущену тодішнім керівництвом міністерства, та скасувати незаконну реєстрацію КПУ, заборонивши її функціонування на території України", - констатує прес-служба Української народної партії.
    Зазначимо, до 9 травня 2010 року Запорізький обком КПУ має намір встановити у Запоріжжі перший за часів незалежності України пам'ятник Сталіну.


    http://fantom2.org.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 987 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net