Субота, 20.04.2024, 08:39
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 26 » Клімчук заставить Башкаленка позбутися партквитка?



    Клімчук заставить Башкаленка позбутися партквитка?
    16:06
    Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук вимагає від своїх підлеглих позапартійності, – про це «Волинську правду» повідомили у «Центрі Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу».
    Ще одним нововведенням Бориса Петровича в роботі виконавчих органів області є запровадження нового принципу – позапартійності керівників різних рівнів, – кажуть у Центрі.
    Відповідно до наявної у розпорядженні експертів Центру інформації, усі високопосадовці обласного та районного рівнів (заступники керівників РДА, керівники управлінь та структурних підрозділів) повинні прийняти особисте рішення: або вони займаються партійною діяльністю (очолюють осередки партій, активно декларують позицію своїх партій), або продовжують працювати на державній службі у якості аполітичних фахівців. Припускаємо, що цей принцип стосуватиметься у першу чергу представників тих політичних сил, які є в опозиції до діючої влади. Уже є інформація, що представники «Нашої України» та ВО «Батьківщина», які обіймають керівні посади у певних райдержадміністраціях, пишуть заяви про вихід зі своїх політичних сил для того, щоб залишитись на займаних посадах. Наразі достовірно не відомо, чи так категорично ставить питання «нова» влада, чи просто відповідні чиновники перестраховуються.
    Аналітики Центру бачать два пояснення застосуванню вказаного принципу: бажання «нової» влади мати політично нейтральних виконавців середньої ланки; забрати будь-яку можливість використання адміністративного ресурсу у представників опозиційних партій. На їх думку, влада такими діями наносить шкоду власному авторитету, оскільки налаштовує проти себе місцевих політиків і лідерів громад. До певної міри можна схвалювати кроки на деполітизацію і департизацію органів виконавчої влади, які запроваджує керівництво області, але головне у цьому питанні не «перебрати міри», і не допускати порушення політичних прав громадян (у даному випадку чиновників), гарантоване Конституцією України.
    На цьому тижні з’явилась офіційна інформація про хід вирішення кадрових питань у структурі органів виконавчої влади нашої області. Голова Волинської ОДА Борис Клімчук 20 квітня перед вильотом до Баку представив в Києві своє подання на кандидатів на посади заступників голови ОДА та голів райдержадміністрацій. І поки Борис Петрович проводив в Азербайджані усі формальності у зв’язку з завершенням своєї дипломатичної місії, «обрані» кандидати проходили співбесіди в Кабміні та Адміністрації президента України. Ймовірними кандидатами на посади заступників голови ОДА називають регіоналів Олександра Башкаленка і Олександра Курилюка, а також представників «команди Клімчука» зразка 2002 року – Станіслава Ющика та Віталія Карпюка. Замість Івана Смітюха, якому раніше прогнозувалось крісло заступника з економічних питань, внесено подання на близького до братів Смітюхів Едуарда Стоєва, що майже два роки очолює Фонд держмайна на Волині.

    З кандидатур можливих керівників райдержадміністрацій, що стали відомі журналістам, переважають добре знані в часи першої каденції Бориса Клімчука особи. Свої посади очевидно збережуть Леонтій Кричкевич, голова Ківерцівської РДА, Володимир Демчук, голова Луцької РДА. Вдруге можуть зайняти посади голів РДА: Володимир Мазурoк у Локачинському районі, Володимир Найда у Шацькому районі, Олександр Дишлюк у Турійському. Всі вони працювали у виконавчій владі під керівництвом Бориса Петровича. Складається враження, що «лава запасних» у нового голови ОДА доволі коротка, оскільки на відповідальні посади пропонуються особи, що працювали раніше. Очевидно, що з перевіреними кадрами працювати простіше, менше часу потрібно на налагодження зв’язків та взаєморозуміння. Безперечно, що адміністративний досвід є вагомим аргументом при підборі кандидатури на відповідальну посаду, але слід мабуть враховувати і те, що часи міняються і методи роботи 1995-2002 року не завжди дадуть плоди у 2010. Серед найбільш вірогідних «старих-нових» голів РДА також значаться Василь Корець, голова Любешівської РДА (кандидатуру якого лобіює депутат-комуніст Адам Мартинюк), Валентин Скуба, який змінить Ковельщину на Володимирщину та Леонід Андрійчук, голова Горохівської РДА (кандидатуру якого активно підтримує депутат ВРУ Катерина Ващук). Разом із тим існує інформація, що Борису Петровичу надзвичайно складно «добитись» у Києві призначення всіх осіб, яких він вважає найбільш адекватними для обіймання посад голів РДА. Певний спротив у вирішенні кадрових питань пану Клімчуку здійснює його майбутній перший заступник – Олександр Башкаленко. Окремі аналітики говорять про існування квот Клімчука і Башкаленка на керівні посади.
    Запроваджує нові правила взаємодії Борис Клімчук і для правоохоронних, контролюючих та податкових органів влади області. Під час спеціальної наради голова ОДА повчав силовиків мистецтва «ощипування гусака». Не знаємо, як буде із «пір’ям», але «писку» явно буде менше. Варто зауважити, що журналісти місцевих ЗМІ були присутні лише на першій частині вказаної наради. До речі, податкову службу Волині вдруге очолив Микола Гринюк, з яким голова Борис Петрович уже працював під час свого попереднього керівництва областю. Під час зазначеної наради керівник області попросив голову ДПА області переформатувати колектив заступників, відповідно до указу президента, а призначення всіх керівників та їх заступників погодити з ним персонально. Окремі силовики отримали «легкий наганяй» від Бориса Клімчука через проведення безпідставних перевірок на заводі «Нестле» біля Смолигова.


    http://pravda.lutsk.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 550 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net