Вівторок, 23.04.2024, 09:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 28 » У Львові Перший український театр для дітей та юнацтва готує масштабні акції протесту



    У Львові Перший український театр для дітей та юнацтва готує масштабні акції протесту
    16:27
    Якщо влада не вирішить проблеми, що склалася із керівними кадрами у Першому українському театрі для дітей та юнацтва, актори змушені будуть вдатися до масштабних акцій протесту, – про це йдеться у листі до міського голови Львова Андрія Садового від Вільної профспілки Першого українського театру для дітей та юнацтва.
    Ситуацію, що склалася у театрі, ЗІКу прокоментувала т.в.о. начальника управління культури і туризму Львівської міськради Любов Коломієць: «За постановою Галицького районного суду м. Львова на своїй колишній посаді генерального директора був поновлений пан Юрій Думнич. Постанову суду ми повинні були виконати, але одразу склали на неї апеляцію, оскільки в театрі діє вже новий Статут, згідно з яким такої посади не існує. Тепер очікуємо розгляду нашої апеляції, сподіваючись що після неї уже не буде наступного «пришестя».
    За словами Любові Коломієць, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олекса Побурко зустрічався з представниками Вільної профспілки Першого українського театру для дітей та юнацтва й пояснив їм позицію департаменту.
    Однак, на думку спілчан із театру, чиновники, які керують галуззю культури міста, не дали їм під час цієї зустрічі ясно зрозуміти, наскільки глибоко переймаються проблемами Першого українського театру для дітей та юнацтва. Тому театральний осередок Вільної профспілки вирішив звернутися із відкритим листом до міського голови Львова.

    Подаємо текст листа у повному обсязі.
    «Вельмишановний Андрію Івановичу!
    Вкотре змушені апелювати до Вас у зв’язку з багатолітньою хворобливою ситуацією навколо постійних претензій на керівництво нашим театром одіозного Думнича Ю. В., – ситуацією, добре відомою Вам із наших неодноразових звернень ще від часів Вашої роботи у «Самопомочі». Але, попри усі запевнення, чиновників міської влади всіх рангів у тому, що п. Думнич у жодному разі не буде керувати театром, він і тепер ним керує.
    Керує всупереч закону України «Про театри і театральну справу», у якому посади генерального директора не існує, керує всупереч Статуту театру (затвердженого міським головою), згідно з яким театром керує художній керівник – особа з вищою театральною освітою та обов’язковою умовою роботи на контракті, керує, врешті-решт, всупереч здоровому глузду.

    Останнє призначення відбулося 26.03.2010р. Тоді ж колективом нашого театру було скеровано звернення до Вас, до управління культури та туризму, до постійної комісії з питань культури, у якому ми висловили свою позицію щодо цього призначення.
    Опісля, спільно з в.о. начальника управління культури та туризму Коломієць Л. Г., юристами міської ради, головою конфедерації Вільних профспілок Львівщини А. Соколовим, було продумано засоби виходу з кризової ситуації: одразу після призначення Думнича Ю. В., його посаду мали перепідпорядкувати художньому керівнику та дати попередження Думничеві Ю. В. про скасування посади генерального директора через два місяці.
    В присутності десяти представників колективу в.о. начальника управління культури та туризму Коломієць Л. Г. своїм авторитетом гарантувала, що за тиждень проблема буде розв’язана.
    Проте 15 квітня представників колективу театру викликав начальник департаменту гуманітарної політики ЛМР Побурко О. Я. і попросив зачекати місяць для щонайостаточнішого вирішення проблеми.
    Виникає закономірне питання, а що робити, коли через місяць нас попросять зачекати ще місяць, а потім ще два місяці?
    Варто зазначити, що за весь час після наказу про поновлення п. Думнича від 26 березня ніхто з представників міської влади не вважав за потрібне прийти на зустріч з колективом, щоб роз’яснити ситуацію, представити нового керівника.
    Складається враження, що управління культури набагато більше боїться акцій протесту, аніж того, що руйнується найстаріший в Україні театр для дітей та юнацтва.
    Не варто пояснювати, який негативний вплив на роботу театру має нескінченний шарварок з постійною зміною керівників. Історія багаторазових повернень Думнича Ю. В. скоро зробить нас посміховиськом на всю Україну.
    Нам небайдужа доля нашого театру, а неспроможність, небажання, незацікавленість управління культури міста забезпечити колективу театру нормальне керівництво неминуче штовхає нас на вимушену конфронтацію з владою міста.
    А отже, на жаль, після закінчення обіцяного місяця, 15.05.2010 року, якщо проблема не буде вирішена по суті, ми будемо змушені вдатися до масштабних акцій протесту.
    Голова ПК Вільної профспілки Першого українського театру для дітей та юнацтва Максимюк Т.О.»


    http://zik.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1001 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net