Четвер, 28.03.2024, 11:07
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5530
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 30 » Поезія вільної боротьби



    Поезія вільної боротьби
    14:26
    На кілька днів прикарпатське село Джурів перетворюється на всеукраїнський центр вільної боротьби. До віддаленого покутського села на традиційні змагання «Перша ластівка» з’їжджаються спортсмени з усієї держави, чемпіони та призери кубка й першостей світу, Європи, України. Спортивне дійство високого рівня проводиться тут не вперше. Робота молодого ініціативного тренера-викладача Снятинської ДЮСШ Івана Курилюка дає можливість сільським хлопцям та дівчатам досягати високих спортивних вершин. До нього, колишнього вчителя географії, який надав перевагу вихованню чемпіонів, на тренування батьки щодня привозять дітей не лише з навколишніх сіл, а й зі Снятина та з сусідньої Чернівецької області.
    «Культивувати вільну боротьбу в селі розпочав ще мій батько, який і нині працює вчителем фізкультури в сільській школі, — розповідає іван Курилюк. — Любов до спорту він привив і мені. Адже в родині, де батько був тренером, а мати — вихователькою в дитячому садку, тільки й мови було, що про тренування, змагання та виховання дітей. Хіба міг я вирости інакшим?».
    Зала, де нині займаються хлопчаки, — одна з найкращих в області. Але так було не завжди. На жаль, тут довго була пустка без води та газу. «Та мені в житті щастить на зустрічі з добрими людьми, — усміхається пан Курилюк. — Не знаю, чи мали би ми таку залу, якби не допомога багатьох людей. Ось прийшов до мене Ярослав Герман зі Снятина і просто запитав, що нам потрібно. і мовчки почав допомагати. Разом з ним Володимир Томаш, Володимир та Роман Шувальські, Богдан Білейчук, Олександр Ферлей, Ярослав Джелеп, Михайло Блясецький. Нині їхні діти — мої вихованці, і я всім цим людям дуже вдячний».
    Чимало грошей витрачено на обладнання зали. Лише один мат коштує 50 доларів, а тут є 72 мати, великий борцівський килим, який знайдеш не в кожній залі столиці, найновіше спортивне обладнання. Із фінансами допомогла сільська та районна влада, але здебільшого кошти надходять від приватних осіб.
    Хоча заняття вільною боротьбою рекомендовано починати з 10—12 років, у Джурові тренуються й семирічні хлопці. Деякі з них ще й до школи не ходять, а вже мають спортивні успіхи. У покутське село до знаного тренера привозять дітей, які навіть були звільнені з фізкультури, а тут за кілька років вони ставали чемпіонами України.
    «У вільній боротьбі важливий характер, — каже тренер. — Не всі мої вихованці стануть чемпіонами, але я впевнений, що всі вони стануть справжніми чоловіками, із сильним вольовим характером, міцним здоров’ям, без шкідливих звичок, будуть здатні відповідати за свої вчинки й слова».
    Пан іван стежить, аби всі його вихованці добре вчилися, були вихованими й чемними і застосовували своє вміння поза залою тільки у випадках, коли виникає загроза життю і здоров’ю оточення або власному. А ще наснаги до спортивних звершень джурівським борцям надаєѕ поезія.
    «Нам треба руйнувати стереотипи, що всі спортсмени, а особливо ті, які займаються силовими видами, люди в інтелектуальному та культурному планах обмежені. Тому мої вихованці вивчають напам’ять вірші, пишуть щоденники. Дехто й сам намагається писати перші поетичні рядки. І, знаєте, добре виходить. Їхні творіння надають сил перед відповідальними змаганнями. Зрештою, таке поєднання настільки добре впливає на вихованців, що я натішитися не можу, настільки діти змінюються», — розповідає іван Курилюк.
    Разом з дітьми джурівський тренер виховує йѕ батьків, чимало з яких його колишні вихованці. Вони приходять у залу вже зі своїми синами й доньками, відвідують тренування, дивляться на успіхи та поразки.
    «Добре, коли є на кого рівнятися, — каже Іван Курилюк. — Я маю добрий приклад роботи заслужених тренерів Ігоря Барни, Олександра Єжова, Віталія Футумайчука, які виховали чемпіонів світу, призерів всеукраїнських змагань. Ось і тепер на «Першу ластівку» приїдуть мої друзі з усієї України, привезуть своїх хлопців, покажуть, хто, як і чого навчився. Потім усі робитимемо висновки».


    http://ifportal.net/
    Категорія: Новини України | Переглядів: 851 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net