Пятниця, 19.04.2024, 15:33
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Квітень » 30 » Агресивної сутички за арктичні ресурси не буде – Путін добрий



    Агресивної сутички за арктичні ресурси не буде – Путін добрий
    15:56
    В інтерв'ю, яке російський прем'єр дав на Землі Франца-Йосипа, стоячи біля приспаного на час білого ведмедя, Путін сказав, що у Росії в Арктиці дуже глибинні інтереси, пов'язані з обороноздатністю, економікою, видобутком корисних копалин. Звістка про поїздку з'явилася в російських ЗМІ наступного дня після врегулювання 40-річної суперечки з Норвегією про кордон.
    У арктичній експедиції Володимир Путін обійняв білого ведмедя, пише британська The Guardian, вбачаючи в цьому жесті символ претензій Кремля на Арктику. Прем'єр відвідав Землю Франца-Йосифа деякий час тому, але про поїздку повідомили лише вчора: мабуть, це частина ретельно спланованої піар-кампанії.
    Донедавна Арктика здавалася нічийною, але в останні 5 років Москва енергійно доводить, що значна частина акваторії Північного Льодовитого океану належить їй, і це жахає інші арктичні держави. Тим часом цього тижня президент Медведєв врегулював давню суперечку з Норвегією про демаркацію кордону в Баренцевому морі, повідомляє видання.
    Побоювання, що танення арктичних льодів віщує агресивну сутичку за територію та ресурси, почасти розвіялось, повідомляє інше британське видання, The Financial Times. Вирішено конфлікт про морський кордон Норвегії і Росії, що дасть сторонам політичну користь, а також уможливить видобуток нафти і газу в колишній спірній області Баренцевого моря. До того ж вирішення цієї застарілої суперечки згідно з Конвенцією ООН з морського права підкріплює ідею, що для врегулювання ситуації в Арктиці не потрібен якийсь особливий міжнародний договір.
    "Росія довела, що може відстоювати національні інтереси в рамках чинних юридичних норм, і отже, тепер її важче оголосити хижацькою колоніальною державою з XIX століття", - пише видання, вважаючи, що це ознака загального пом'якшення російського курсу. "Тверда прихильність верховенству закону допоможе Росії досягти і інших її цілей", - йдеться в редакційній статті.
    Він приспав тигрицю, їздив верхи, оголивши торс, і навіть рятував дитинчат тюленів від знищення, то цього разу в його пригодах фігурували білі ведмеді, пише The Times, коментуючи повідомлення про поїздку Путіна в Заполяр'я. Перед телекамерами російський прем'єр надів на приспаного ведмедя нашийник з передавачем, а також допоміг вченим виміряти і зважити тварину. Під час цієї поїздки Путін заявив про глибинні інтереси Росії в регіоні, додає кореспондент. Звістка про поїздку з'явилася в державних російських ЗМІ вчора - на наступний день після того, як Медведєв врегулював 40-річну суперечку з Норвегією про російський кордон в Арктиці.
    Путіна, відомого далеким від сентиментальності підходом до зовнішньої і внутрішньої політики, на перший погляд важко прийняти за захисника довкілля, пише автор матеріалу в The Independent, проте він нерідко виявляє любов до природи. У минулому його фотографували верхи на сибірській низькорослій конячці та під час занурення на підводному човні на озері Байкал. Був і такий епізод, коли він "врятував" групу дослідників, вистріливши в тигра за допомогою зброї з транквілізатором.
    "Але іноді прихильність прем'єр-міністра до тварин бере над ним гору", - продовжує кореспондент. На прес-конференції торік він зізнався: "Чим більше я пізнаю людей, тим більше люблю собак", але потім швидко відхрестився від цих слів, коли його запитали, чи не стосується це міністрів.


    www.stb.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 707 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net