Четвер, 28.03.2024, 12:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3483
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1108
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2731
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5530
    Форум: 555/31812
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 5 » На Березнянщині говорили про створення дозвільного центру



    На Березнянщині говорили про створення дозвільного центру
    12:21
    Більше чотирьох років минуло з часу набуття чинності Законом України « Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Під час його прийняття ставилася мета – впровадити європейські принципи видачі документів дозвільного характеру, але її так і не вдалося досягти за немалий проміжок часу.
    11 лютого 2010 року було прийнято зміни до діючого Закону, які мають істотно поліпшити ситуацію у дозвільній сиситемі України і вплинути на активізацію підприємництва та кеноміки загалом. Про це йшлося і на нараді під головуванням першого заступника голови РДА Юрія Костика, на якій визначено завдання районної дозвільної сиситеми у світлі останніх законодавчих документів.
    Відкрив нараду перший заступник голови РДА Юрій Костик, який наголосив на акутальності прийняття змін до Закону України «Про дозвільну сиситему у сфері господарської діяльності». Виступаючий зазначив, що ці зміни настільки суттєві і масштабні, що фактично йдеться про нову редакцію вищезгаданого закону. Передусім вони стосуються об’єкта, на який видається дозвільний документ. Тепер до таких об’єктів належать також природні ресурси, грунтовий покрив земельних ділянок і докумнети, які використовує суб’єкт господарювання в процесі узгоджувальної процедури.
    Детальніше із змінами у вищезгаданому Законі України ознайомила учасників наради державний адміністратор району Мар’яна Микульця. Виступаюча звернула увагу на те, що документ побудований на трьох основних принципах – організаційної єдності, мовчазної згоди та декларативному.
    Принцип організаційної єдності , який передбачає створення в регіонах дозвільних центрів і створення посади адмінстратора, основним завданням якого є організація видачі документів дозвільного харакетру, оскільки завдяки цьому впорядковується вся існуюча процедура. Після затвердження змін до назви посади додано слово «державний». До речі, видача дозвільних документів згідно з останньою постановою може відбуватися виключно у приміщенні дозвільних центрів. Замість копії свідоцтва про державну реєстрацію до заяви додється витаг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців. Змінено також строки: розгляду заяви та документів до неї – збільшено з 5 до 10 робочих днів, а передачі рішення місцевого дозвільного органу держадміністратору – скорочено з 2 до 1 робочого дня.
    Принцип мовчазної згоди, встановлений у змінах до Закону про дозвільну систему, не новий, раніше його було введено Законом України «Про внесення змін до деяких Законів України відносно спрощення ведення бізнесу в Україні». Отже, передбачається, що термін видачі дозвільних документів становить 10 робочих днів. Тобто, якщо у згаданий строк не видано або не направлено документ чи рішення про відмову у його ивдачі, то суб’єкт господарювання може провадити певні дії щодо здійснення свєї господарської діяльності тільки через 10 робочих днів з дня закінчення вставноленого для видачі терміну. При цьому зазначається, що копія опису прийнятих документів з відміткою про дату їх прийняття є підтвердженням подання заяви та документів адміністратору або дозвільному органу.
    Згідно з декларативним принципом суб’єкт господарювання набуває права на вчинення певних дій щодо здійснення господарської діяльності без отримання докумнета дозвільного характеру шляхом повідомлення держадміністратора або дозвільного органу про відповідність його маетріально-технічної бази вимогам законодавства з дати реєстрації декларації в журналі обліку суб’єктів господарювання відповідного дозвліьного органу. Згадана декларація – новація Кобінету Міністрів. Законом вона передбачена не була, як і наявність договору страхування цивільної відповідальності перед третіми особами стосовно відшкодування наслідків можливої шкоди. Щоправда, лише у стадії розробки перелік видів господарської діяльності , які можуть провадитится згідно з вищезгаданою декларацією.
    Мар’яна Микульця відзначила і інші зміни у оновленому Законі про дозвільну систему. Зоеркма, тепер платити за видачу дозвільного документа, якщо це пердабчено, потрібно не до зверення із заявою, а безпосередьно перед його отриманням.
    Наприкінці виступаюча підкреслила, що довіра до дозівльної системи у нашому районі зростає. Якщо у першому кварталі минулого року було видано 26 дозвільних документів, то за цей же період 2010 – 41.
    Учасники наради поставили низку запитань держадміністратору, які стосуються нюансів застосування змін до Закону Укарїни про дозвільну систему.


    www.mukachevo.net
    Категорія: Новини України | Переглядів: 621 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net