Пятниця, 29.03.2024, 04:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5534
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 7 » «Ця влада даремно сподівається вислужитися»...



    «Ця влада даремно сподівається вислужитися»...
    16:46
    Таке враження, що замість реформувати українську економіку, уряд Азарова вирішив її... позбутися.
    Чи не усі стратегічні галузі планують віддати Росії. Навіть газотранспортну систему, гендлювати якою забороняє закон, можуть віддати «Газпрому» – разом з усім «Нафтогазом» (гуртом дешевше?). Об’єднати «Нафтогаз» і «Газпром» запропонував російський прем’єр Володимир Путін - на прес-конференції після зустрічі з прем’єром Миколою Азаровим у Сочі.
    «Я йому сказав: Володимире Володимировичу, а як ви собі бачите (об’єднання) - на рівних? Немає питань, якщо на рівних. Він говорить: ви подумайте, ми відкриваємо вам доступ до своїх ресурсів. Ви порахуйте свої активи, можливості і запропонуйте нам, на що ви претендуєте. Це дуже втішна пропозиція для вас. Будь-яка європейська країна не відмовилася б», – переказав Азаров розмову з російським прем’єром. Азаров вважає, що йому вдалося здійснити «позитивний прорив в українсько-російських стосунках». «Ми отримаємо російський кредит на будівництво двох ядерних реакторів, разом будуватимемо в Україні завод з виробництва ядерного палива, в кооперації з Росією Україна запустить серійне виробництво літаків сімейства Ан, Україна і Росія складуть свої продовольчі баланси з урахуванням можливостей одне одного. І це означає, що російський ринок відкриється для українського м’яса, молока, цукру, зерна тощо», – перелічує «заслуги» прем’єр-міністр.
    Треба визнати, прорив таки стався... Прорвало кордон з Росією. Ще трохи цієї влади, і Україну, схоже, повністю поглинуть. «Про ніяке об’єднання «Газпрому» та «Нафтогазу» не йдеться - компанії в різних вагових категоріях. Це буде поглинання «Нафтогазу». Зважаючи, що від НАК почали ширитись коментарі про можливі переваги такого об’єднання, а уряд – відмовчується, можна зробити висновок, що рішення уже прийняте. Йде робота над виконанням директив Путіна. Схожі рішення прийняті і стосовно авіації, суднобудування. Це ліквідує підмурівок економічної безпеки України, – каже директор енергетичних програм центру «Номос» Михайло Гончар. – Те, що чинить нинішня влада, суперечить і законодавству, і здоровому глузду. Вони даремно сподіваються вислужитись. Якщо всі рішення прийматимуться у Росії, ця влада буде маріонетковою, непотрібною. Мавр зробив свою справу, мавра ліквідують. Господарський комплекс України стане придатком до корпоративних структур Росії, а Україна відновить той статус кво, який був за радянських часів. З цього отримають зиск хіба що певні олігархічні структури».
    Колишній радник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський здивований, що європейська спільнота зайняла позицію щодо України «моя хата скраю», - адже у випадку приєднання «Нафтогазу» до «Газпрому» інтереси ЄС теж постраждають. «Усі стандарти і норми визначатимуться у Москві, про європейські стандарти можна буде забути. Так само, як і про усі напрацювання Євросоюзу у газовій сфері. Тим не менше, ми лишилися сам на сам із Кремлем, – каже Богдан Соколовський. – Про енергетичну незалежність України уже й говорити не варто. Ситуація почала розгортатись за російським сценарієм, причому набула уже такого розмаху, що навіть якби українська влада захотіла втрутитися – уже нічого змінити не зможе... Загроза конфронтації у державі дуже велика. Виявилося, що маємо дві України – українську і радянську. Кордон проходить не по Збручі, а набагато далі на схід, але він розмитий. Якщо хтось захоче встановити цей кордон, це загрожуватиме кровопролиттям»...
    «Чи зможе щось протиставити цій владі різношерста розгублена опозиція? Спроби щось доводити, посилатись на законодавство – без сенсу. Проти лома нема прийому, окрім іншого лома. Є велика небезпека зростання екстремізму у суспільстві, – каже Михайло Гончар. – Коли влада перестає чути народ, починає торгувати країною, приймати рішення, на які вона не уповноважена, це відкриває народу повну свободу дій. Його змушують ставити питання руба, йти на радикальні кроки. Адже якимось чином треба цю владу зупинити».

    А тим часом...
    Президент Віктор Янукович заявив, що, розглядаючи пропозицію Володимира Путіна стосовно об’єднання «Газпрому» та «Нафтогазу», Україна виходитиме з національних інтересів. «Як ставитися до ініціативи прем’єр-міністра Російської Федерації? На мою думку, як до одного з можливих варіантів співпраці з Росією у газовому питанні, – заявив Віктор Янукович. – Так, ця тема не обговорювалася раніше. Це експромт. І відповідь України буде після того, як ми усе прорахуємо з точки зору наших національних інтересів».


    http://wz.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 381 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net