Пятниця, 26.04.2024, 04:44
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 7 » Шахтар стає чемпіоном



    Шахтар стає чемпіоном
    16:53
    Донецький Шахтар, обігравши київське Динамо, завоював золоті медалі чемпіонату України. Рінат Ахметов не хотів золотого матчу, але він його отримав. Адже саме такою стала для його команди сьогоднішня гра, саме вона принесла золото.
    Є багато "фахівців", які говорять, мовляв, ні Динамо, ні Шахтарю це нескінченні чемпіонські титули набридли, їх вигравати не цікаво і не особливо радісно. Але ви бачили те, що творилося на Донбас Арені? Ви це чули? Нерозумно після такого думати інакше.
    Але давайте з самого початку. Обидва тренери зовсім не здивували складами. Мірча Луческу таки ризикнув поставити Алекснадра Кучера, який пропустив декілька матчів через травму. Тоді як його візаві Валерій Гааззаев свого фаворита в центрі оборони - Євгена Хачеріді - залишив у запасі, віддавши перевагу в центрі оборону зв'язку Бетао і Айіли Юссуфа. У принципі, це можна було зрозуміти, адже високоросла і недоладно Хачеріді було б важко боротися зі швидкісними і технічних бразильськими малюками.
    Почали команди без розвідки. Правда, яку розвідку можна було очікувати, якщо суперники знають один одного, як свої п'ять пальців: сильні та слабкі місця, розташування танків і піхоти. На перших хвилинах краще виглядав Шахтар, незважаючи на те, що обов'язковою перемога була в цьому поєдинку для Динамо. Гірникам з перших хвилин вдалося встановити свій ритм гри, взяти її під контроль за рахунок більш майстерному вмінню поводитися з м'ячем. Донеччани не форсували події, а спокійно тримали м'яч на своїй половині й у центрі поля, чекаючи активних дій від суперника.
    Динамівці традиційно для себе намагалися швидко переходити в атаку, задіяти всю ширину поля. Проте до певного часу у них нічого не виходило в атаці. А це саме "до пори ..." відбулося на 15-й хвилині. Фернандіньо витримав найбільшу театральну паузу і дочекався поки Срна опиниться в найбільш зручній позиції для передачі, після чого віддав йому на хід, залишивши не при справах враженим Маграо. Капітан господарів прострілив, Луїс Адріано і Юссуф пробігли повз м'яч, зате прямо по центру воріт зовсім без опіки залишився Ілсіньо. 1:0.
    Багато хто чекав (а нейтральні любителі футболу навіть хотіли) побачити швидкий гол у цьому матчі у воротах Шахтаря для збільшення інтриги. Однак тепер освоювати половину суперника довелося Динамо. У отсустівіе що став останнім часом плеймейкером команди Романа Єременко організаційні справи на себе взяв Андрій Шевченко, якому активно допомагали флангові захисники. Господарі трохи опустили лінію оборони до своїх воріт, чекали, мабуть, масованого наступу киян.
    Атакувати Динамо вдавалося не кращим чином, однак все-таки деякі моменти створити вдалося. Ярмоленко з лівого флангу накинув в штрафну, Мілевський виграв боротьбу у Вукоєвіча і пробив зовсім близько зі штангою. Також поблизу каркаса воріт пройшов і постріл з лінії штрафний у виконанні Нінковича.
    Шахтар при цьому абсолютно не тільки оборонної роботою займався. У Гірників з'явилася відмінна можливість проявляти швидкісні дані гравців атаки, адже ряди оборони суперника порідшали. Але все одно крім голи в першому таймі слід відзначити відмінну гру оборони команди Луческу. Кучер і Ракицький практично не давали часу і місця Мілевському, активно працював на позиції опорного хавбека Хюбшман. Крім цих двох шансів протягом трьох хвилин у Динамо в першому таймі практично нічого не було. Самі донеччани адже теж не так вже й багато гольових шансів мали, правда, їм можна було обійтися і без цього, рахунок-то табло їх абсолютно влаштовував.
    Газзаєв зобов'язаний був щось змінювати в перерві, і він зробив абсолютно неймовірний хід. Замість атакуючого хавбека Нінковича вийшов центрбек Хачеріді, і тактична схема команди стала абсолютно іншою. Євген зайняв позицію одного з трьох захисників разом з Бетао і Юссуфом, тоді як Данило Сілва та Жерсон Маграо стали практично крайніми півзахисниками.
    Спочатку ці зміни дали видимість хороших плодів. Щоправда, це був тільки міраж, що стало зрозуміло вже ближче до десятій хвилині. Гірники не дочекавшись нічого надприродно від суперника, просто звикли до нової схеми і повернули собі ініціативу. Кияни кілька разів мали можливість дістатися до воріт противника, а завершилося все це ... ударом Срни зі штрафного метрів з 18-ти. З цієї хвилини почався відлік повного провалу киян. Якщо до того в грі команди бачився світло в кінці тунелю, то тепер він зник. Щоб ніколи не повернутися.
    Данило і Маграо зовсім загубилися на нових позиціях, а другий лічене кількість разів зустрічався з м'ячем у другій половині. Зате вільні зони Гірники стали використовувати завдяки своїй швидкості і винахідливості. Двічі протягом семи хвилин Ілсіньо зобов'язаний був забивати. Спершу він після атаки по правому флангу не потрапив в дальній кут, а потім опинився один після проходу Дугласа Кости і неймовірно потужним ударом з лінії штрафної площі потрапив у поперечину.
    Динамівці нібито продовжували атакувати і шукати можливості забити, але будь-яка їх втрата перетворювалася на небезпечну можливість біля своїх воріт. А обрізок цих у команди Газзаєва було традиційно багато. Одного разу Жадсон виявився не в своїй тарілці і просто не зумів втекти від захисників після передачі Дугласа. А ось у Адріано це вийшло, і Хачеріді зіграв в ногу форварду у штрафному майданчику. Втім, Жадсон переграти Шовковського з пенальті не зумів, зберігши інтригу. Але яка може бути інтрига, якщо моменти у другому таймі мала тільки одна команда? Та, що вела в рахунку і та, яку влаштовував цей самий рахунок.
    Та, яка цілком заслужено (особливо, якщо судити з цього матчу) стала чемпіоном.
    Шахтар - Динамо 1:0
    Гол: Ілсіньо, 15
    Шахтар: П'ятов, Срна, Ракицький, Кучер, Кобін (Рац, 90), Хюбшман, Фернандіньо, Жадсон, Ілсіньо (Гай, 86), Вілліан (Дуглас Коста, 66), Луїс Адріано
    Динамо: Шовковський, Данило, Бетао, Юссуф, Маграо, Михалик (Гіоане, 76), Вукоєвич, Нінкович (Хачеріді, 46), Ярмоленко (Зозуля, 81), Шевченко, Мілевський
    Попередження: Кучер, Жадсон, Пятов, Дуглас Коста - Вукоєвич, Юссуф, Шевченка, Гіоане
    На 85-й хвилині Жадсон не забив пенальті (воротар)


    http://ebpo.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 844 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net