Пятниця, 26.04.2024, 17:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 11 » Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ



    Євро-2012 у фокусі зарубіжних ЗМІ
    14:31
    Упродовж минулого тижня зарубіжні ЗМІ продовжували цікавитися підготовкою України й Польщі до фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, передають власні кореспонденти УКРІНФОРМу.
    Як повідомив на своїй офіційній веб-сторінці Німецький футбольний союз (DFB), УЄФА не має плану "Б" щодо проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. "Це, звичайно, не означає, що ми не зможемо відреагувати на певні обставини, - заявив в інтерв'ю президент УЄФА Мішель Платіні. - Якщо в Україні не будуть вирішені проблеми з логістикою, нам доведеться шукати вихід із ситуації. Але я хочу наголосити: про це ми зараз не думаємо. Ми віримо в те, що Україна виконає всі роботи з підготовки і Євро-2012 відбудеться своєчасно".
    Польський інтернет-портал Onet.zl у цьому контексті інформує, що радник віце-прем'єр-міністра України Бориса Колеснікова з питань підготовки України до Євро-2012 Олександр Заваров висловив переконання, що стадіони у Львові й Києві мають бути збудовані вчасно - до червня 2011 року. "Вважаю, що разом із появою нових сил ситуація змінилася на краще. Бачу, що особи, які відповідають за підготовку, націлені дуже серйозно та зроблять усе можливе, аби завершити всі необхідні роботи так швидко, як це можливо", - висловив думку О.Заваров.
    Інтернет-видання Sport.pl повідомляє, що директор УЄФА Лукас Акерман у супроводі експертів з урядової спілки "PL.2012" завершив відбір у Польщі тренувальних центрів для учасників фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. У квітні Л.Акерман відвідав готелі й тренувальні центри в Люблінському, Малопольському, Нижньосілезькому і Великопольському воєводствах РП, а минулого тижня провів інспекцію об'єктів на півночі та у центрі країни - у Мазовецькому, Вармінсько-Мазурському та Поморському воєводствах.
    "Наші центри були оцінені дуже добре. Не всі ще готові, але кожен із них будується згідно із затвердженим графіком, і ми впевнені, що вчасно здамо їх в експлуатацію. У місті Гнєвно, наприклад, є готовий стадіон, а готель - у процесі будівництва. Інша ситуація в Оструді - там практично готовий стадіон, а спортивна інфраструктура на етапі початкової підготовки", - констатувала координатор з питань розміщення й тренувальних центрів у Гданську Сабіна Обара-Кучма.
    У спілці "Євро-2012 Польща" інформують, що УЄФА опублікує каталог з вибраними тренувальними центрами для збірних - учасниць майбутнього футбольного єврофоруму вже у середині нинішнього року. У ньому буде 16-20 об'єктів, розташованих у Польщі. Передбачається, що перших візитів менеджерів потенційних команд-учасників ЧЄ-2012 можна очікувати в РП вже цієї осені.
    За інформацією Sport.pl, до Гданська цього тижня має приїхати директор турніру Євро-2012 Мартін Каллен. У столиці Поморського воєводства Польщі він планує відвідати місце будівництва пасажирського терміналу місцевого летовища, а також перевірить стан спорудження футбольної арени міста.
    Польське агентство преси (РАР) повідомляє, що в Будомєжу (Підкарпатське воєводство РП) розпочинається будівництво нового пункту пропуску на українсько-польському кордоні. Відповідну угоду підписано між владою воєводства і будівельною фірмою Erbud. Загальна сума інвестицій в об'єкт становить 140 млн злотих (за нинішнім курсом понад 45 млн доларів США). Як зазначив під час церемонії воєвода Підкарпатського воєводства Польщі Мірослав Карапита, новий пункт перетину кордону між Україною і Польщею має запрацювати до початку Євро-2012.
    Прикордонний пункт "Будомєж-Грушів"(Львівська область) матиме по вісім смуг руху в кожен бік і зможе обслуговувати 3 тис. автомобілів і 8 тис. подорожніх щодоби. Вся інфраструктура об'єкту будуватиметься на польському боці кордону.
    На майбутньому прикордонному пункті буде спільний українсько-польський митний і прикордонний контроль, що значно скоротить час перетину кордону. Передбачається, що він буде пристосований до обслуговування автомобілів вантажопідйомністю до 3,5 т, хоча технічно зможе приймати й вантажівки масою до 7,5 т.
    Основні кошти на спорудження прикордонної інфраструктури буде виділено з державного бюджету РП, а частину - близько 40 млн злотих (понад 13 млн доларів США) - за програмою "Польща-Україна-Білорусь", яка є інструментом Європейської політики сусідства.
    РАР також звертає увагу на те, що в Познані у 2011 році буде проведено тренування з порятунку людей, які нібито постраждали в результаті авіакатастрофи. За інформацією заступника коменданта пожежної охорони Познані Адама Лангнера, це тренування покаже, наскільки рятувальні служби міста готові реагувати на катастрофи. Навчання будуть максимально наближені до реальних обставин. А.Лангнер також зазначив, що за сценарієм навчання літак "упаде" поблизу одного з найбільш людних місць під час турніру - фан-зони.
    Крім того, у місті планують провести інше навчання - з евакуації глядачів зі стадіону. "Рятувальники в реальному часі перевірятимуть, як швидко їм вдасться евакуювати значну кількість людей", - повідомив А.Лангнер. За його словами, перед початком Євро-2012 у Познані розгорнуть додаткові пункти пожежної охорони. Вони будуть розташовані таким чином, щоб пожежні обслуги могли доїхати до будь-якого місця в Познані не довше ніж за п'ять хвилин.
    "Газета Виборча" звертає увагу, що загальна сума кредиту разом з відсотками на будівництво стадіону до Євро-2012 у Вроцлаві становитиме 666 млн злотих (приблизно 215 млн доларів США), які місто має сплатити до 2024 року. Щороку Вроцлав з міського бюджету на його погашення муситиме витрачати приблизно 50 млн злотих (понад 16 млн доларів США). Зазначається, що кредит на суму 500 млн злотих (понад 161 млн доларів США) братиме в банках відповідальна за будівництво стадіону у місті спілка Wroclaw 2012, а поручителем буде місто Вроцлав. "Малоймовірно, щоб в перші роки функціонування стадіону прибутки від його діяльності дали б змогу спілці Wroclaw 2012 самостійно сплачувати кредит. Тому беремо до уваги те, що обов'язок погашати кредит візьме на себе бюджет міста",- пояснив виданню заступник мера Вроцлава з питань Євро-2012 Міхал Яніцький.



    www.ukrinform.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 491 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net