Пятниця, 26.04.2024, 13:38
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 26
    Гостей: 26
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 14 » Янукович пообіцяв забезпечити свободу слова в Україні



    Янукович пообіцяв забезпечити свободу слова в Україні
    14:47
    Президент України Віктор Янукович пообіцяв, що в Україні буде забезпечена свобода слова, висловився за якнайшвидше створення Суспільного телебачення і радіомовлення і закликав вилікувати суспільство від заполітизованості.
    Про це Президент сказав, виступаючи на засіданні Громадської гуманітарної ради під його головуванням. Янукович відзначив, що Україна і надалі буде забезпечувати свободу засобів масової інформації, підтримувати високі стандарти журналістської діяльності. У той же час, за словами глави держави, буде робитися все, щоб не допустити випадків тиску на мас-медіа та проявів насильства щодо репортерів.
    "Перешкоджання виконанню ними своїх професійних обов'язків - кожен такий випадок буде мати відповідне правове завершення", - наголосив Янукович.
    Також Президент виступив за якнайшвидше створення Суспільного телебачення і радіомовлення. "Я хотів би, щоб в Україні якомога швидше був прийнятий закон про Суспільне радіо та телебачення. Це стане суттєвим кроком до збалансованості, об'єктивності засобів масової інформації", - сказав Президент, додавши, що для нього це дуже важливе питання. "Ми цього досягнемо", - запевнив він.
    Разом з тим Віктор Янукович заявив про необхідність вилікувати суспільство від заполітизованості. За його словами, потрібно зробити все, щоб не допускати в Україні проявів, які суперечать загальноетичним і моральним канонам. Для цього, вважає Янукович, необхідно змінити підходи до гуманітарної політики. На його думку, гуманітарна політика повинна бути інструментом досягнення громадянської злагоди в суспільстві, яке, за словами Президента, було розколоте після багатьох історичних подій, в тому числі і після подій 2004 року.
    "Гуманітарна політика в сучасній Україні має поступово привести наше суспільство до того стану, коли відмінності в історичному розвитку регіонів, їх культурних традицій перестануть використовуватися в політичних цілях. Саме тоді і тільки тоді ми зможемо повною мірою заявити, що ми інтегрувалися у культурний простір об'єднаної Європи ", - сказав Президент. Також він висловив думку, що реальна ефективна гуманітарна політика безпосередньо пов'язана з виведенням країни з економічної кризи.
    Велику увагу в своїй промові він приділив питанням підвищення соціальних стандартів, питанням реформування освіти, медицини, кінематографії, книговидання та багатьох інших проблем, безпосередньо пов'язаних з гуманітарною політикою.
    Як повідомлялося, заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман, яка курирує інформаційну політику відомства, в інтерв'ю виданню Коммерсантъ-Украина категорично заявила, що влада не має ніякого відношення до оприлюднених журналістами фактів цензури.
    Нагадаємо, 6 травня 15 журналістів програми ТСН телеканалу 1+1 заявили про введення цензури. У відкритому листі журналістів говориться: "Нам заборонили висвітлювати певні теми та події. Наші сюжети, в яких присутня критика чинної влади, з політичних міркувань знімають з ефіру".
    У той же час генеральний директор групи 1+1 Олександр Ткаченко спростував факти тиску і проявів цензури в ТСН. А новий власник телеканалу Ігор Коломойський заявив, що з його приходом на канал журналісти позбулися можливості пускати в ефір замовні матеріали. Це, на його думку, і стало причиною бунту серед співробітників.
    7 травня 16 співробітників СТБ слідом за колегами з 1+1 оприлюднили відкритий лист про цензуру на телеканалі, в якому вони, зокрема, поскаржилися на те, що нова інформаційна концепція Вікон передбачає уникати журналістських розслідувань, іронії і певних політичних тем.
    У відповідь на це заступник голови правління СТБ з інформаційного мовлення Олексій Мустафін заявив, що переформатування програми новин не пов'язане з політичним тиском на редакцію.
    12 травня комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації висловив глибоку стурбованість оприлюдненою інформацією про тиск на журналістів і цензуру на загальноукраїнських телеканалах. Комітет попросив Генпрокуратуру розслідувати факти цензури на 1+1 та СТБ.


    http://vidgolos.com
    Категорія: Новини України | Переглядів: 447 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net