Пятниця, 26.04.2024, 20:29
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 18 » Самовпевненість привела на лаву підсудних



    Самовпевненість привела на лаву підсудних
    14:06
    Коли о 7.30 начальник ВКМСД Новозаводського відділу міліції майор міліції В'ячеслав Пилипенко вийшов з приміщення міського відділу, то побачив, як на стоянку перед адмінбудівлею припаркувалося таксі.
    З нього вийшло двоє чоловіків, які попрямували до майора. Запитання, з яким звернулися незнайомці до оперативника, було, м'яко кажучи, досить неординарним.
    Водій таксі сказав, що хоче... придбати телевізор та DVD-програвач у свого супроводжуючого! Але ціна, за якою йому пропонують товар, досить низька у порівнянні з ринковою цінами. Тому він хоче перевірити, чи не викрадені ці речі.
    Його супутник ніякого хвилювання не виказував, навпаки вів себе досить пристойно. Сам визвався супроводжувати майбутнього покупця до міліції.
    В'ячеслав Володимирович запросив незнайомців у відділок. Тут в одному з кабінетів запропонував продавцеві техніки пред'явити документи. Чоловік, наче готувався до цього, спокійно витяг з кишені паспорт на ім'я Василя Г. Документ був справжній. Чоловік розповів, що речі, які він хоче продати, належали його покійному дідусеві. Що продавати він вирішив не лише телевізор та DVD-програвач, а й мікрохвильову піч та холодильник. Розповів, що будинок дідуся йому залишився у спадщину. Що він єдиний спадкоємець...
    І все б було нічого. Та оперативник якимось своїм, вже за роки служби виробленим, особливим чуттям відчув, що Василь досить вже доладно (ніби по написаному) все розповідає, ніби спеціально завченого вірша. Міліціонер також звернув увагу, що в кишені незнайомця, окрім паспорта, який він достав, «засвітилися» ще якісь документи. І він запропонував Василю дістати їх та пред'явити. Чоловіку нічого не залишилося робити, як спорожнити кишеню.
    І тут з'ясувалася досить цікава деталь: серед документів, які дістав Василь, був військовий квіток, виданий на ім'я Сашка Г., та паспорт з видертою фотокарткою на те ж саме ім'я. Прізвище, що значилось у паспорті та військовому квитку, було досить відомим як у кримінальних колах, так і серед оперативників – старший брат псевдо-Василя – Дмитро Г., на даний час відбуває покарання в місцях позбавлення волі за скоєні ним злочини.
    Зрозумівши що попався, 25-річний Василь-Сашко довго не відмовлявся, розповів правоохоронцям по порядку, що і як: де у нього взявся чужий паспорт та звідки вся ця оргтехніка.
    У всьому винний випадок. Адже спеціально красти Сашко нічого не збирався. Кілька днів тому Сашко познайомився з Василем. Як годиться в таких випадках разом вони в рішили відзначити зустріч і Василь запросив Сашка до себе у гості. Коли ж господар, добряче «набравшись», відключився прямо за столом, то Сашко, залишаючи гостинне помешкання, вирішив узяти собі щось «на згадку». Виходячи, він прихопив сумку випадкового товариша, та попрямував додому.
    Коли йому ніхто не заважав, уважно роздивився свій трофей. В сумці виявилися документи та спецодяг. Документи вирішив використати з користю для себе. З власного паспорту вирвав фотокартку та акуратно переклеїв її до викраденого паспорту. Маючи на руках такий фальшивий документ, чоловік вирішив під чужим іменем «чистити» квартири, які здаються на нетривалий термін.
    Для початку вибрав дві комфортабельні, в яких було чим поживитися: телевізор, DVD-програвач, мікрохвильова пічка, холодильники (все це, як правило, зазначається у оголошенні). А коли отримав від господаря ключі, спокійно вивіз всі речі до себе додому та став підшукувати клієнтів для продажу побутової техніки. На жаль, на першому ж клієнті «погорів», той виявися занадто обережним, а можливо йому щось підказала інтуїція.
    Зараз Сашко знаходиться на підписці про невиїзд, відносно нього порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка»), санкція якої передбачає до 5-ти років позбавлення волі. Виходить, Сашко пішов «кримінальною стежиною» свого брата. А остаточну його долю вже буде вирішувати суд.


    Наталія Човпило,
    помічник начальника ЧМВ УМВС
    по роботі з громадськістю та ЗМІ
    Категорія: Новини України | Переглядів: 866 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net