Субота, 20.04.2024, 15:30
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5557
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 20 » Міністр МНС провів нараду з ліквідації наслідків паводку на Закарпатті



    Міністр МНС провів нараду з ліквідації наслідків паводку на Закарпатті
    14:01
    Як уже повідомляв CLIPNEWS.info, 15-16 травня на території Закарпатської області пройшли інтенсивні опади, що призвели до формування максимального рівня води на річках Тиса, Латориця, Боржава, Уж, Стара. В результаті цього підтоплено дворогосподарства, присадибні ділянки та сільськогосподарські угіддя в м.Ужгороді, Ужгородському, Мукачівському, Берегівському, Виноградівському, Іршавському, Хустському та Перечинському районах.
    У зв’язку з цим Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Нестор Шуфрич терміново вилетів до Закарпаття, де у селі Ракошино провів робочу нараду з ліквідації наслідків швидкоплинного паводку на території Закарпаття.
    По закінчені наради Міністр МНС Нестор Шуфрич зазначив: „Вивчено ситуацію щодо ліквідації наслідків, які створили певні складнощі для жителів Закарпатської області. На жаль, ми змушені констатувати, що у наших сусідів в Угорщині, Словаччині, Польщі, Чехії відбулися події, які визначені, як катастрофічні. Я хочу сьогодні відзначити високий рівень координації та співпраці представників   центральної та місцевих органів влади, завдяки чому вдалося унеможливити ускладнення ситуації та вдалося забезпечити оперативне реагування під час початку підняття рівня води на Закарпатті.”
    Сьогодні, станом на 14:00, в області частково підтоплено   471 дворогосподарство, а саме: м. Ужгород – 23; в Ужгородському районі – 327; Берегівському районі – 21; Мукачівському районі –96; Перечинському районі – 4. Всього по області частково підтоплено близько 1 тис. 847 га сільськогосподарських угідь, а саме: у Мукачівському районі – близько 897 га, у Берегівському – 412 га, у Виноградівському – 220 га, у Хустському – 150 га та в Ужгородському – 168,5 га. Комісійне обстеження по підтопленню дворогосподарств та сільгоспугідь спеціалістами МНС, водного господарства та місцевих органів самоврядування продовжується.
    „Ми змушені констатувати необхідність підвищення технічного оснащення обласного підрозділу Державного Комітету по водному господарству Закарпатської області, а також забезпечення додатковою технікою місцевих підрозділів МНС. У першу чергу це стосується пересувних насосних станцій великої потужності. Крім того, ми відзначили необхідність прискорення фінансування будівництва об’їзної дороги навколо населеного пункту Ракошино, що автоматично дасть можливість створити дамбу, яка буде захищати населений пункт від можливого повторення подібних ситуацій” – зазначив Міністр.
    До ліквідації підтоплень дворогосподарств залучено   295 осіб та 36 одиниць техніки, в тому числі від Головного облуправління МНС 80 чоловік особового складу та 11 одиниць техніки, а саме:
    -Ужгородський район та м.Ужгород - 4 одиниці техніки та 27 чоловік особового складу;
    -Мукачівський район - 3 одиниці техніки та 28 чоловік особового складу;
    -Берегівський район - 2 одиниці техніки та 14 чоловік особового складу;
    -Іршавський район - 1 одиниця техніки та 6   чоловік особового складу;
    -Виноградівський район - 1 одиниця техніки та 5 чоловік особового складу.
    Особовим складом підпорядкованих підрозділів Головного управління МНС у Закарпатській області проведено відкачку   води з 42 дворогосподарств, 26 підвалів та   8 колодязів в кількості 4770   м.куб., врятовано 3-х мешканців у Хустському районі.
    Нестор Шуфрич подякував Голові Закарпатської обласної адміністрації Олександру Ледиді: „Я вдячний за той рівень співпраці та координації, який був забезпечений. Це унеможливило страшні та складні наслідки, які, нажаль, ми спостерігаємо в Угорщині, Словаччині та Польщі. Ми запропонували допомогу нашим сусідам і ми готові надати наших рятувальників і пересувний шпиталь для населення, що постраждало від паводків”.
    Міністр повідомив: „Безумовно, буде звернення до Кабінету Міністрів України про виділення 50 млн грн, а також про виділення вже позапланових коштів для компенсації тих витрат, які понесли різні структури під час ліквідації наслідків   цього підняття води. Починаючи з цього тижня буде відновлено постійне чергування гелікоптерної техніки на території Закарпаття з тим, щоб мати можливість оперативно спостерігати з повітря наслідки підняття води внаслідок повені, паводку, внаслідок підняття ґрунтових вод після дощових опадів. Також гелікоптер буде обладнано відповідною технікою, щоб рятувати людей, до яких неможливо добратися в інший спосіб, окрім як з повітря”.
    На теперішній час, загиблих та травмованих громадян, унаслідок проходження паводку, а також аварійних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення населення, в тому числі енерго-, газо-, водопостачання, в області не зареєстровано.
    Паводкова ситуація знаходиться на постійному контролі Міністра МНС, керівництва обласної державної адміністрації та Головного управління МНС у Закарпатській області.


    Прес-служба МНС
    Категорія: Новини України | Переглядів: 519 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net