Середа, 24.04.2024, 05:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5561
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 20 » Вагітних – у село, знервованих – у ліс…



    Вагітних – у село, знервованих – у ліс…
    14:34
    Який курорт кому обрати?
    Незабаром розпочнеться сезон відпусток. Хтось переконаний, що дитину необхідно щороку возити на море, інші вважають – для оздоровлення достатньо дачного повітря. Куди краще їхати, аби відновити сили організму та покращити стан здоров’я, кореспондент «ВЗ» розпитувала спеціалістів.

    За словами головного лікаря обласного центру здоров’я, головного спеціаліста з народної нетрадиційної медицини Юрія Островерхи, обирати відпочинок слід відповідно до свого стану здоров’я. Якщо маєте хронічні захворювання або нещодавно перенесли серйозні недуги – перш ніж купувати путівку, проконсультуйтеся з лікарем.
    Людям з ослабленою імунною системою, вагітним та молодим мамам небажано змінювати географічну широту, оскільке це – стрес для організму. Краще відпочивати у селі, Карпатах, Шацьку або найближчих лікувальних курортах. Чоловікам та жінкам, які зазнали психологічних травм або часто потерпають від стресів, варто уникати людних курортів: бажано більше спілкуватися з природою, слухати шум гірської річки, прогулюватися в сосновому або березовому лісі, читати. Лісове та гірське повітря допомагає здолати недуги серцево-судинної системи та шлунково-кишкові захворювання. Нервову та дихальну системи краще укріплювати на озерах – чисте повітря та купання сприяють цьому. Але слід пам’ятати, що людям із чутливою шкірою і тим, хто не встиг адаптуватися до сонця, засмагати можна лише зранку та ввечері – палюче сонячне проміння призводить до опіків і, як наслідок, - проблем зі шкірою.
    На морі бажано відпочивати навесні, на початку літа або під час «оксамитового сезону» – у цей час кліматичні умови найбільш адаптовані для жителів нашого регіону. Особливо це стосується людей, які потерпають від хронічних захворювань, – різка зміна клімату може загострити недугу. Небажано змінювати географічну широту дітям до п’яти років: для адаптації їм знадобляться два-три тижні, під час яких може погіршитися загальний стан організму, загостряться хронічні захворювання. Після повернення додому організму маляти доведеться знову пристосовуватися: не дивно, що після такого «оздоровлення» діти цілу зиму хворіють.
    Морські повітря та вода оздоровлюють та зміцнюють органи дихання, опорно-руховий апарат, допомагають вирішувати гінекологічні проблеми. Натомість південні курорти протипоказані при захворюваннях серцево-судинної системи та онкологічних недугах.
    Жителям мегаполісів бажано частіше виїжджати за місто, навесні та влітку – кожні 4-5 днів. Чисте повітря, спілкування з природою зцілюють тіло та душу. Міським людям стане у пригоді дозоване фізичне навантаження – допомога на городі компенсує їхній сидячий спосіб життя.
    Головний позаштатний спеціаліст із терапії Галина Гриценко стверджує, що хворим на туберкульоз найкраще відпочивати в Карпатах, а тим, хто має проблеми зі суглобами, – біля води та грязей, які містять сірководень. Людям, які страждають від захворювань печінки та нирок, бажано проводити відпустку у Трускавці або в Східниці.
    За словами кардіоревматолога обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит Ольги Шахініді, збираючись на відпочинок з дитиною, необхідно зважати на захворювання, до яких схильний малюк. Більшість дітлахів потерпає від застуд, ангін та бронхітів, тому найкращий варіант – це морське узбережжя. За кордоном дітей возять на море з 3-5-місячного віку. Це правильно – краще запобігти хворобі, ніж потім її лікувати. Жителям нашого регіону бракує сонця та йоду, тому ідеальний варіант – перебувати у теплих краях щороку не менш як два місяці. Головне, щоб малюк перебував у нормальних санітарних умовах, якісно харчувався. Перед тим, як везти дитину на морське узбережжя, необхідно проконсультуватися з лікарем: палюче сонячне проміння протипоказане тим, хто має алергію на сонце, бронхіальну астму, екземи.
    Якщо є протипоказання, альтернативою може стати цілюще гірське повітря – воно теж лікує бронхіти, застуди, серцево-судинні захворювання, хоча й не має таких потужних властивостей, як морське.
    Для загального оздоровлення та при бронхо-легеневій патології дітям корисно відпочивати на озерах. Малят від двох років можна возити в Шацьк – сосновий ліс, свіже повітря та вода сприяють загартовуванню та очищенню легенів.
    Дітей, які мають проблеми з органами травлення, лікарі скеровують у Моршин, при захворюванні нирок – у Трускавець: на цих курортах стан здоров’я покращують з допомогою лікувальної води та фізіопроцедур.


    www.wz.lviv.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 743 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net