Пятниця, 26.04.2024, 01:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2010 » Травень » 24 » Страшна інфекція поширюється. Не варто забувати про це



    Страшна інфекція поширюється. Не варто забувати про це
    15:03
    Тетяна ГОРОДИСЬКА, завполіклінікою ЦРЛ, надаючи членам виконкому на одному з чергових засідань інформацію про виконання Міської програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-2013 роки за І квартал 2010 року, зокрема, зауважила: епідемія ВІЛ-інфекції на території міста та району продовжує поширюватись.
    Зростає кількість нових випадків інфікування ВІЛ та захворювання на СНІД. Збільшується число дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками.

    Цифри і факти
    Станом на 1 квітня п.р. на обліку по місту та району перебуває 52 ВІЛ-інфіковані особи, в т.ч. 10 дітей; 10 осіб, хворих на СНІД, серед них одна – дитина. У місті – 43 ВІЛ-інфікованих, з них 9 дітей та 8 хворих на СНІД. Темпи приросту ВІЛ-інфекції серед населення Світловодська в І кварталі 2010 року підвищилися порівняно з 2009 роком: за І квартал 2009 року взято на диспансерний облік 3 нових випадків ВІЛ-інфекції (1 по місту та 2 в районі, в т.ч. 1 дитина, народжена від ВІЛ-інфікованої матері), а у 2010 році – 5 нових випадків (3 по місту – діти, народжені ВІЛ-інфікованими матерями та 2 жителів району, з яких 1 – хворий на СНІД).
    За І квартал 2010 року, як і 2009, з обліку знято 2 ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД (вони померли, причини смерті – фіброзно-кавернозний туберкульоз та цироз печінки).
    Згідно з планом Міської програми 2010 року має бути обстежено 5% населення (3462 осіб). За перший квартал 2010 року на ВІЛ-інфекцію обстежено 344 особи (в т.ч. вагітних – 276, донорів – 124, призовників – 34, дітей – 1, за клінічними показаннями – 6, за епідпоказниками – 5, з профілактичною метою – 21, осіб, які мали гетеросексуальні контакти з ВІЛ інфікованими – 1). Обстежено на опортуністичні інфекції хворих на ВІЛ/СНІД – 3.

    Через відсутність тест-систем навіть уразливі групи населення не можуть обстежитися у повному обсязі.
    Слід відзначити, що можливість добровільного безкоштовного тестування на ВІЛ-інфекцію уразливих груп населення не забезпечена у повному обсязі внаслідок відсутності тест-систем у Олександрійській регіональній лабораторії для тестування усіх контингентів, крім вагітних та донорів, що в свою чергу впливає на зменшення кількості виявлених ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД серед споживачів ін'єкційних наркотиків та інших уразливих категорій.

    Спеціаліст інформує
    Як зауважила Тетяна Михайлівна, аби виконати міські заходи обласної програми "Про забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009-201Зр.р." кабінет "Довіра" (на базі поліклініки Світловодської ЦРЛ) укомплектовано посадою лікаря-інфекціоніста, а також, починаючи з травня минулого року, впроваджено програму замісної підтримуючої терапії наркозалежних, в т.ч. ВІЛ-інфікованих з метою зменшення ризику інфікування споживачів ін'єкційних наркотиків ВІЛ та збудниками інших інфекцій (на програмі перебувають 2 ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД).
    Станом на 1 квітня 2010 року 2 дорослих хворих на СНІД лікуються антиретровірусними препаратами, які отримують безкоштовно у обласному центрі профілактики СНІДу.
    Вживаються заходи для забезпечення інфекційної безпеки донорської крові відділення переливання крові (забезпечене сучасною одноразовою пластиковою тарою "Гемакон"; тестування кровоздач проводиться на 100%. Випадків переливання нетестованої крові не зареєстровано).
    Здійснюється нагляд за дітьми, які народили ВІЛ-інфіковані матері. Жінкам під час вагітності та їх новонародженим дітям своєчасно проводиться патронаж з лабораторними обстеженнями, профілактична антиретровірусна терапія, огляд профільних спеціалістів.
    Діти, народжені ВІЛ-інфікованими матерями, забезпечуються адаптованими сумішами за рахунок обласного центру з профілактики СНІДу та за рахунок соціальної допомоги, яку отримують батьки. Проводиться систематичне своєчасне лабораторне обстеження дітей, народжених ВІЛ-позитивним матерями.
    Випадків внутрішньолікарняного та професійного ВІЛ-інфікування не зареєстровано.




    Підготувала Тетяна ЗИМА.
    www.svetlovodsk.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 505 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net